Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 24. kole KP

 
středa, 8. května 2019, 15:00

Ve víkendovém 24. kole se Roudné první jarním vítězstvím v derby nad Rudolfovem vrátilo do hry o udržení. Olešník odvrátil pohromu v podobě domácí porážky s Třeboní zásluhou střídajícího Štose a prodloužil sérii výher na dvanáct zápasů. Hluboké už bez Františka Cipra statečně vzdorovala Lomu. V katovické sestavě poprvé vyběhl, byť na pár minut, navrátilec Jindřich Kadula.

Výsledky 24. kola krajského přeboru


Malše Roudné – SK Rudolfov 3:2 (0:1)

Branky: 54. a 80. Píša, 46. Cahyna – 25. Kovačičín, 56. Maxa. Rozhodčí: Macko – Havlík, Lovětínský. ŽK: 0:1 (Vo Son). Diváků: 200.

Roudné: Hřebejk - Kodras, Cahyna, Zachař, Zíka – D. Vogl (83. Tibitanzl), Hála, Goretki (74. Benda), Kadlec – Píša, Neckář. Trenér Marcel Tomášek.

Rudolfov: Teringl - Dvořák, Hajný, Novotný, Žoček - Sládek (67. Vejvar, 85. Kryeziu), Jasenský, Maxa, Kovačičin, Kuna (40. Vo Son) - Šindelář. Trenér Jiří Hrbáč.

Nejlepší hráči: Hála, Kadlec – nikdo

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Po celé utkání jsme měli víc ze hry. Hrálo se prakticky na jednu bránu, ale v první půli se znovu projevila naše nemoc, a tou je neproměňování šancí. Rudolfov nás navíc potrestal z brejku a ujal se vedení. Po přestávce jsme začali ještě víc běhat, hosty jsme přitlačili a podařilo se nám skóre otočit. Znovu jsme však dostali takový nešťastný gól, nakonec jsme ale vrhli všechny síly do útoku a podařilo se nám strhnout vítězství na naši stranu.“

Radim Pouzar, asistent trenéra Rudolfova: „Pro oba týmy to byl hodně důležitý zápas. Ideálně jsme odehráli první poločas, po němž jsme o gól vedli. Bohužel nám absolutně nevyšel začátek druhé půle. Roudné bylo určitě fotbalovější, ale ty góly jsme dostali kvůli naší nedisciplinovanosti. Dva góly padly ze standardních situací a jeden po chybě brankáře. Nedá se ale nic dělat, v krajském přeboru se podobné chyby stávají.“


FK Olešník – Jiskra Třeboň 2:1 (0:0)

Branky: 86. a 87. Štos - 67. Průcha. Rozhodčí: Kroutl - Albert, Herzog. Delegát: Kučera. ŽK: 2:5 (Lafata, Dráb – Schneider, Kubata, Koktavý, Franěk, Růžička). Diváků: 150.

Olešník: Matoušek – M. Studnička (78. Štos), Kalášek, Heller, Vařák (65. Rožboud) – Nýdl, Grobár, Lafata, Šíma – Dudek, Kouba (46. Dráb). Trenér Roman Chlumecký.

Třeboň: Skála - Koktavý, Lonsmín, Schneider – Bartl (52. Matoušek), Kubata, Franěk (71. Doležal), Vávra, Holzepl – Růžička (87. Týnavský), Průcha (78. Diviš). Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Štos, celý tým – Kubata

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Kvalitní utkání od obou mančaftů. První půle běhavá se šancemi na obou stranách. V druhé poločase šla Třeboň do vedení po brejku zakončeném Průchou. Přešli jsme vzadu na tři a vsadili vše na ofenzívu. Odměnou nám byly dvě branky vstřelené Štosem po pěkných akcích.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně:  „Proti suverénnímu Olešníku jsme chtěli hrát aktivně, brzy jsme měli čistou šanci, ale nedali. Poté nás soupeř rychlou kombinací přimáčkl, v největší příležitosti trefil Lafata tyč. Do šaten se šlo za bezgólového stavu. Po přestávce jsme začali vystrkovat růžky, nejprve trefil Růžička spojnici, nedlouho poté využil kolmici za obranu Průcha a vedli jsme. Před koncem jsme dostali dvě slepené branky po kvalitně sehraných akcích, obě zakončil náš přízrak Štos. Je to drsné, na druhou stranu si tým zaslouží uznání, že donutil domácí k maximálnímu úsilí.“


SK Otava Katovice – Sokol Želeč 5:2 (3:1)

Branky: 7. a 60. Uher, 24. Požárek, 31. Chylík, 56. Miklas - 41. Sokolt, 79. Brůžek. Rozhodčí: Toucha - Žemlička, Krauskopf. Delegát: Brož. ŽK: 1:1 (Požárek – Sokolt). Diváků: 174.

Katovice: Švehla – Cibulka, Hajdušek, Tušer, Chylík – Miklas (81. Koutský), Kagui, Janoch, Repa (62. Zoubek) – Uher (87. Kadula), Požárek (72. Hromíř). Trenér Roman Malý.

Želeč: Blažek – Prokeš, Škrábek, O. Kosobud (81. Froněk), Holub – Šváb, Švec, Kukučka, Fiala (69. Šindelář) – Brůžek – Sokolt. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Uher, Janoch, Kagui - Sokolt

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Želeč hrála dobře, ale nám se zápas podařil. Uher se brzy trefil, potom přidal branku Požárek a když se prosadil Chylík z přímáku, bylo prakticky rozhodnuto. Želeč před koncem první půle snížila. Nám se povedl nástup do druhého poločasu a po brankách Miklase a Uhera jsme se konečně dočkali první domácí výhry. Jsme potěšení z návratu Jindry Kaduly na naše hřiště po asi patnácti letech. Na středeční západ s Olešníkem se moc těšíme a doufáme, že přijde hodně diváků.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „Domácím jsme zápas příliš ulehčili, na vstřelení branek měli spoustu prostoru. Nám se naopak nedaří akce dotáhnout do gólového efektu a v obranné činnosti nejsme důrazní. Tam se musíme zlepšit, jinak nám bodový účet narůstat nebude.“


SK Jankov – FK Protivín 1:2 (0:0)

Branky: 85. Bürger - 51. Zb. Vorel, 79. Kasík. Rozhodčí: Havlík - Lovětínský, Kroutl. Delegát: Bicek. ŽK: 2:0 (Sedlic, Bürger). Diváků: 188.

Jankov: Komárek - Dolejšek, Lošek, Popelka, Bürger - Fajtl (61. Hüttner), Kroneisl - Beránek (73. Rytíř), Šebelka, Klíma – Sedlic. Trenér Petr Kadlec.

Protivín: Hanus - Zach, Vojta, Uhlík, Blažek - Vorel J., Říha, Moravec, Vorel Z., Bečvář - Kasík (88. Mikulenka). Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: nikdo – Zb. Vorel, celý tým

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Další domácí utkání, které se nám nepodařilo. Hosté na nás byli dobře připraveni, předvedli poctivý výkon a zaslouženě vyhráli. My jsme se nedokázali dostat do nějaké souvislejší kombinace a to i díky našim často nevynuceným ztrátám. Šance jsme sice měli, ale proměnit jsme je nedokázali. Nakonec jsme se pěknou brankou z přímého kopu prosadili, ale na nějaký velký obrat už nebylo mnoho času a hosté si konečný výsledek zkušeně pohlídali.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Myslím, že v Jankově se hrál fotbal, který by se měl v krajském přeboru hrát častěji. Obě mužstva chtěla hrát, fotbal měl tempo a slušné akce na obou stranách. Perfektní trávník, fotbalové prostředí a anglické počasí, k tomu naše výhra. Obě mužstva zaslouží pochvalu, myslím, že i diváci si přišli na svoje, i když jsme domácím trošku zkazili dojem naší výhrou. Od nás to byl nejlepší kolektivní výkon na jaře.“



TJ Blatná – TJ Dražice 3:3 (2:1)

Branky: 26. a 57. Nový, 45. Čadek - 23. vlastní (Chlanda), 65. Bareš, 77. Vlašin. Rozhodčí: Reisner - Kaštánek, Hoch. Delegát: Chlaň. ŽK: 9:1 (Mišiak 2, Prokopec, Št. Říha, Sedláček, Křivanec, Čadek, Sýkora, Machovský – J. Štecher). ČK: 2:0 (76. Sedláček a Mišiak). Diváků: 200.

Blatná: Chlanda – Sýkora, Šejvar, Sedláček, Motyka – Křivanec, Prokopec (90. Míka), Říha, Mišiak – Čadek (80. Jícha), Nový (58. Machovský). Trenér Michal Brabec.

Dražice: Baka – Kouřil (79. M. Stuchlík), Veselý, Hořejší (67. Böhm), Vlašin – J. Štecher (89. Dvořák), D. Štecher, L. Stuchlík, Bareš – Kromka, Horka (58. Novotný). Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Nejlepší hráči: celý tým – celý tým

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Musíme pochválit naše hráče, že utkání dohráli bez dalšího vyloučení, protože už jich na hřišti nebylo moc, kteří by se nedali bezdůvodně vyloučit. Jistě se do konce utkání všichni nezúčastnění, co sledují průběžné výsledky, museli strachovat o to, že zase vyhrajeme. Děláme některým svými výkony a i výsledky asi dost velké vrásky na čele. Bereme slova soupeře a věříme tomu, že s takto tendenčně řízeným utkáním neměli nic společného. Nyní bych chtěl pozvat, a to nejen naše fanoušky, na středeční domácí utkání s Čimelicemi, které mají na jaře formu jako hrom, a to i přesto, že nás k zisku bodu s velkou pravděpodobností dovede jen nadlidský výkon. Ale nevzdáváme se!“

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „Další zápas jak přes kopírák, situace, kdy můžeme jít podruhé do vedení z tutovky, obdržíme do šatny. Ve druhé části domácí z ojedinělého útoku zvýšili na rozdíl dvou gólů a vypadalo to pro nás špatně. Kluci ale bojovali dál a zápas jsme ještě zdramatizovali až na remízový výsledek.“


Sokol Lom – TJ Hluboká /Vlt. 2:0 (1:0)

Branky: 15. Neužil, 90. Šimák (pen.). Rozhodčí: Koranda - Herzog, Albert. Delegát: Vrzal. ŽK: 4:5 (Jelen, Šimák, Kůst, Neužil – Rubick, Kadlec, Stráský, Kössl, Tejko). Diváků: 100.

Lom: Chylík – Trantýr, Jelen, Voneš – Mařík (71. Kolací), Balogh (88. M. Císař), Rabiňák (78. Zeman), Šimák, Janů – Kůst, Neužil (84. Do Trung). Trenér Marek Císař.

Hluboká: Šiller – Jonáš, Legdan, T. Adam, Rubick – Němec (78. Hájek), Pomeje (86. Tejko), Stráský, Kössl – Kadlec (67. L. Adam) – Křiváček. Trenér Libor Žák.

Nejlepší hráči: Chylík, Jelen – T. Adam, Legdan, Stráský

Marek Císař, trenér Lomu: „Zápas proti Hluboké nebyl jednoduchý, hrálo se za nepříjemného deštivého a chladného počasí. Nicméně jsme začali dobře a v prvním poločase jsme v 15. minutě vstřelili branku Neužilem. Soupeř nadále bránil a kombinace na kluzkém terénu nebyla jednoduchá. Rozuzlení přišlo až v 90 minutě, kdy jsme z penalty za hru rukou zvýšili na 2:0.“

Libor Žák, trenér Hluboké: „Mužstvo jsem převzal ve čtvrtek, takže moc prostoru k nějakému trénování nebylo. Věděl jsem, že nás čekal těžký soupeř, ale myslím si, že jsme se na něj dobře připravili. Bohužel jsme naše obrovské šance nevyužili a v první půli z jediné vážné inkasovali po krásné střele. Druhou půli již moc šancí nebylo, přesto jsme mohli minutu před konce vyrovnat, ale Kössl místo zakončení do prázdné brány chtěl nafilmovat penaltu. V nastavení jsme dostali gól z penalty. Výsledek je zklamání, ale hra byla dobrá, určitě má mužstvo kvalitu a je na čem stavět, ale potřebujeme body.“


FK Slavoj Č. Krumlov – FC ZVVZ Milevsko 1:1 (0:1)

Branky: 71. Tauber - 32. Málek. Rozhodčí: Kotalík - Krčín, Mach. Delegát: Šnajder. ŽK: 4:2 (Persán, Svoboda, Klivanda, Kabele – Maršík, Petr). Diváků: 110.

Č. Krumlov: Trnka – Paráček, Dudák, Kabele – Svoboda – Malý (55. Strapek), Novák, Ďurica, Persán – Tauber (87. Smolen), Klivanda. Trenér Václav Domin.

Milevsko: Pavel Dvořák – J. Kosobud, Petr, Vakoč, Hejl – Sedlák (92. Kálal), Komárek, Maršík, Marvan (89. Paták), Málek – Barda. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Tauber – Marvan

Ohlas Č. Krumlova doplníme.

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Domácí sestava již s Tauberem ukazovala její silnou stránku dopředu a u nás tentokrát stálo i štěstí. Šli jsme do vedení po hlavičce Málka. Tak skončil i poločas. Ve druhé půli šel Sedlák sám na brankáře, ale nedal. Šance Bardy a Marvana zůstaly také nevyužité a tak trestali domácí. Na 1:1 dával již zmiňovaný Tauber. Domácí nastřelily třikrát tyč. Za bod jsme rádi, ale v tříbodovém systému nás mrzí domácí remíza s Čimelicemi.“


SK SIKO Čimelice – TJ Osek 1:2 (0:0)

Branky: 50. Řezáč - 72. Brabec, 90. Říský. Rozhodčí: Novotný - Polák, Vican. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:1 (Hoch). Diváků: 60.

Čimelice: Krt - Řezáč, Listopad, Viták J., Viták M. - Varhan, Nekl, Káš, Převrátil, Mezera – Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Osek: Kozlík - Kinkor, Carda, Krejčí, Benda - Brabec, Hoch, Blatský, Maroušek - Říský, Lávička (71. Ježek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „V první půli jsme se hledali a nedokázali jsme soupeře dostat pod tlak, naopak jsme mu nabídli několik brejkových situací. Po přestávce jsme začali hrát slušný fotbal, kombinovali jsme a zaslouženě šli do vedení. Nedokázali jsme však vstřelit druhou branku, hráli jsme strašně složitě v rozehrávce a po velké chybě v defenzívě přišlo vyrovnání. Pokusili jsme se opět jít do vedení, měli několik dobrých šancí , ale bez úspěchu. Hosté nás potrestali za náš laxní přístup v úplném závěru utkání ze standardní situace, kterou jsme nezodpovědně bránili. Takový je fotbal, zápas byl asi remízový, ale za chyby se platí, my jsme jich v tomto utkání udělali strašně moc.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Remízové utkání se šťastným koncem. Domácí se v prvním poločase prezentovali rychlým přechodem a účinným přenášením hry. Nebezpečí nám hrozilo z rohových kopů. Díky dobře organizované obranné činnosti jsme dokázali jejich útočnou snahu eliminovat. Naopak my čimelické zaměstnávali brejkovými situacemi, ze kterých jsme dokonce třikrát skórovali, ale díky milimetrovým postavením mimo hru se nemohli radovat. V 50. minutě jsme nechali domácím dvakrát příliš prostoru na zadní tyči a bylo 1:0. Naštěstí nás obdržený gól nepoložil a díky standardním situacím zahrávaných Hochem a střelecké potenci Říského jsme utkání otočili. Vyrovnávací branka přišla po dorážce dobře postaveným Brabcem, v 90. minutě přesně zahranou standardku Hocha umístil hlavou právě Říský. V remízovém klání jsme v závěru získali šťastné body.“


Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama