Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 23. kole KP

 
čtvrtek, 2. května 2019, 11:11

Ve dvou okresních derby zápasech byli spokojenější hosté. Čimelice vydřely s hráčem Noskem v brance bod v Milevsku, nováček Lom potvrzoval ambice v Želči. Překvapila vysoká domácí porážka předposlední Hluboké s Blatnou a Olešník sehrál další pohodové střetnutí s Rudolfovem. Jak jsme zaslechli, u jednoho z týmů z konce tabulky se chystá trenérská výměna.

Výsledky 23. kola krajského přeboru


Sokol Želeč – Sokol Lom 2:4 (0:2)

Branky: 61. Pavličko, 66. Švec – 12. Šimák, 27. a 49. Rabiňák, 67. Neužil. Rozhodčí: Lovětínský - Reisner, Herzog. Delegát: Kučera. ŽK: 1:1 (Škrábek - Jelen). Diváků: 107.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud, Pavličko – Šváb, Švec, Kukučka (58. Froněk), Holub, Fiala – Sokolt, Brůžek (75. Šindelář). Trenér Roman Lukáč.

Lom: Chylík – Trantýr, Jelen, Voneš – Mařík (90. Kolací), Balogh (62. Do Trung), Rabiňák (75. Kloc), Šimák, Janů – Kůst, Neužil. Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: Blažek, Šváb, Pavličko – Rabiňák, Šimák, Neužil, Janů

Roman Lukáč, trenér Želče: „Za hezkého počasí a hojné divácké návštěvě se hrál kvalitní krajský fotbal, ve kterém byli hosté efektivnější a tak si odváží všechny body.“

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „V derby na nás Želeč nastoupila dlouhými nakopávanými balóny a důraznou hrou, kdy jsme mohli dvakrát inkasovat. Úvodní tlak jsme přečkali bez inkasované branky, pouze s nastřelenou tyčí, a ve 12. minutě z brejku se nám podařilo vstřelit první gól. Do poločasu jsme přidali ještě jeden a začali jsme si více věřit a hru jsme více zklidnili. O poločase jsme klukům v kabině říkali, že si musíme pohlídat prvních 10 až 15 minut druhého poločasu, abychom neinkasovali a nedostali Želeč znovu do zápasu. Nám se podařilo vstřelit třetí branku. Ale místo, abychom utkání dovedli v klidu do vítězného konce, tak jsme dvakrát zbytečně inkasovali po standardních situacích. Utkání vzápětí rozhodl David Neužil, který krásnou dalekonosnou střelou zvýšil na 4:2. Závěr jsme si pak už v klidu pohlídali. Kluky musím pochválit, že se nepřizpůsobili velmi důrazné hře soupeře a chtěli stále hrát kombinační fotbal, který umíme.“


FK Protivín – SK Otava Katovice 0:2 (0:0)

Branky: 75. Požárek, 84. Uher. Rozhodčí: Vican - Krčín, Peterka. Delegát: Eibl. ŽK: 3:1 (Vojta, Zach, Prášil - Tušer). Diváků: 120.

Protivín: Hanus – Rothbauer (7. Dan), Vojta, Zb. Vorel, Zach – Bečvář (85. König), Říha (78. Uhlík), Prášil, Moravec, Blažek (46. Kasík) – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Tušer, Cibulka – Miklas, Janoch, Kagui, Repa (14. Uher) – Chylík (87. Hromíř), Požárek. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: nikdo – Švehla, Cibulka

Václav Křišťál, předseda Protivína: „Zopakovali jsme scénář z posledních domácích zápasů. Zhruba do 35. minuty dobrý výkon, tentokrát bez gólu, ve druhém poločase postupné odcházení a po inkasovaných brankách křeč.“

Tomáš Hajdušek st., předseda Katovice: „Ve vyrovnaném zápase jsme byli šťastnější a odvezli jsme si tři body. V první půli byly šance na obou stranách a diváci se bavili. Druhý poločas byl spíše boj. Ojedinělé zaváhání jinak výborně chytajícího Hanuse využil Požárek. Poté po nůžkách Miklase trefil šibenici Uher a bylo rozhodnuto. Rychlé, tvrdé a důrazné utkání odřídili dobře všichni tři rozhodčí.“


FK Olešník – SK Rudolfov 5:0 (2:0)

Branky: 20., 33. a 82. Lafata, 68. Grobár, 71. Dudek. Rozhodčí: Polák - Kotalík, Macko. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:0 (Grobár). Diváků: 150.

Olešník: Matoušek – M. Studnička, Kalášek, Heller (46. Dráb), Vařák – Nýdl, Grobár, Lafata, Šíma (46. Štos) – Dudek (86. Jirkal), Kouba (61. Rožboud). Trenér Roman Chlumecký.

Rudolfov: Teringl - Žoček, Hajný, Novotný, Dvořák - Vo Son, Jasenský, Maxa, Vejvar, Sládek (83. Kryeziu) – Janák. Trenér Jiří Hrbáč.

Nejlepší hráči: Lafata, Grobár – Maxa

Roman Chlumecký, trenér Olešníka:  „Vítězství, které nebylo vůbec lehké. Rudolfov bez tří hráčů ze základu vzdoroval. Uklidnily nás do poločasu dvě branky Lafaty po centrech Grobára. Druhou půli přidali góly Grobár, Dudek a Lafata završil hattrick.“

Jiří Hrbáč, trenér Rudolfova: „Bohužel jsme v týdnu přišli o klíčovou trojici hráčů (Pouzar, Šindelář, Kuna), takže jsme přijeli s jasným cílem – pozorně bránit a co nejvíce to domácím hráčům znepříjemnit. To se nám dařilo dvacet minut, ale pak opět ukázal svoji genialitu David Lafata, dvakrát se prosadil hlavou, a dá se říct, že bylo rozhodnuto. Klukům ani nemám moc co vytknout, rvali se, bojovali, ale v současné době na víc nemáme. Naše klíčová utkání nás čekají, tak snad se dáme aspoň trochu zdravotně do pořádku.“


TJ Osek – Malše Roudné 4:2 (2:0)

Branky: 23. Carda, 41. a 85. Říský, 50. Lávička – 72. Neckář, 74. Kadlec. Rozhodčí: Havlík - Koranda, Mach. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:3 (Cahyna, Samek, Píša). Diváků: 150. Ve 37. min. neproměnil domácí Hoch penaltu.

Osek: Kozlík – Kinkor, Carda, Krejčí, Benda – Brabec, Hoch, Blatský, Maroušek – Říský, Lávička (89. Parči). Trenér Jaroslav Voříšek.

Roudné: Hřebejk – Kodras (66. D. Vogl), Cahyna, Zachař, Zíka – Goretki (89. Svoboda), Hála, Samek (46. Kořínek), Píša, Kadlec – Neckář (80. Tibitanzl). Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: Říský, Maroušek, Kozlík - Píša

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Už v desáté vteřině zlikvidoval Kozlík tutovku hostů a tento moment jakoby naznačil, jak se bude vyvíjet další část utkání. Hráči Roudného byli v pohybu, působili dynamicky, naštěstí jejich zakončení postrádalo přesnost. Paradoxně jsme to byli my, kdo si vytvořil v prvním poločase dvoubrankový náskok. Nejprve dokázal ve 22. minutě správně postavený Carda propasírovat po standardce míč do sítě, ve 40. minutě se po ose Maroušek - Lávička trefil Říský. Krátce před tím neproměnil po faulu na Říského penaltu Hoch. V 50. minutě prošel Říský obranou jako nůž máslem a ideálně předložil Lávičkovi, pro kterého nebyl problém zakončit do prázdné. Prakticky rozhodnuté utkání bojovně hrající hosté ještě zdramatizovali, když dokázali snížit na rozdíl jednoho gólu. Naštěstí přišla 86. minuta a gólová hlavička hráče utkání Říského. Roudné se prezentovalo výbornou hrou, přesto důležité body zůstaly v Oseku.“

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Od začátku utkání jsme hráli aktivně a vytvářeli si šanci za šancí, ale bohužel bez brankového efektu. Domácí poprvé zahrozili a hned nás potrestali, podruhé jsme udělali penaltu a potřetí lehkovážností jsme vypustili hráče na velkém vápně. Druhý poločas jsme stále dobývali branku domácích, ale na srovnání už nebylo. Domácí nám ukázali pravou efektivitu, a proto vyhráli. Utkání odřídili velmi dobře všichni rozhodčí.“



TJ Dražice – Slavoj Č. Krumlov 2:2 (1:1)

Branky: 12. a 55. (pen.) Hojdar – 35. Novák, 61. Persán. Rozhodčí: Kaštánek - Žemlička, Toucha. Delegát: Němeček. ŽK: 2:4 (D. Štecher, Hojdar – Trnka, Persán, Malý, Ďurica). Diváků: 100.

Dražice: Baka – Kouřil, Veselý, Hořejší (90. Cimburek), Vlašin – Novotný (71. M. Stuchlík), D. Štecher, L. Stuchlík, Bareš (84. Adam) – Kromka, Hojdar (80. Horka). Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Č. Krumlov: Trnka (46. Říha) – Paráček, Dudák, Kabele, Malý (90. Ryneš) – Ješina, Novák, Strapek (36. Smolen), Persán – Trapl (67. Vnuk, 86. Fatura), Ďurica. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Hojdar, celý tým – Dudák, Novák, Ďurica.

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „V zápase jsme dvakrát vedli a hosté z brejkových situací srovnávali. Chtěli jsme doma vyhrát, ale podle průběhu utkání je remíza asi spravedlivá.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Na malém hřišti nám trvalo dvacet minut, než jsme se vyrovnali s agresivní hrou domácích. Do Dražic jsme přijeli s hodně omlazeným mužstvem, ale myslím, že bod byl spravedlivý. Domácí nás nakopávanými míči ničím nepřekvapili.“


Jiskra Třeboň – SK Jankov 2:3 (2:2)

Branky: 25. Růžička, 29. Vávra (pen.) - 31. Kroneisl, 38. Sedlic, 57. Klíma. Rozhodčí: Krauskopf - Kroutl, Macko. Delegát: Brož. ŽK: 3:3 (Průcha, T. Tůma, Franěk – Popelka, Beránek, Šebelka). Diváků: 250.

Třeboň: Skála - Tůma (66. Lonsmín), Koktavý, Cimerhanzl (66. Schneider) - Matoušek, Kubata, Doležal (71. Diviš), Vávra, Holzepl - Růžička, Průcha (71. Franěk). Trenér Karel Kladenský.

Jankov: Komárek - Dolejšek, Lošek, Popelka, Bürger - Kroneisl (83. Honner), Fajtl - Beránek, Šebelka (90. Prediger), Klíma (86. Rytíř) – Sedlic. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Růžička - Sedlic, Beránek

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Vstup do zápasu měl lepší soupeř. Postupně jsme hru srovnali a šli dokonce do dvougólového vedení, když jsme skórovali ze samostatné akce a z pokutového kopu. Jenže hosté ihned snížili hlavou po přímáku. Klíčový moment přišel o pár minut později, ztráta našeho posledního obránce znamenala únik, podražení, penaltu a vyrovnání. V téže minutě další obranná minela a protihráč míjí odkrytou bránu, mohli jsme se dostat z letargie těsně před přestávkou, ale sólo jsme nedali. Ve druhé půli byl Jankov nebezpečnější, z čehož vytěžil vítěznou branku z opakovaného centru po rohu a další hlavičce. Ve zbytku zápasu jsme se snažili o vyrovnání, ale nešlo nám to. Ztráta z domácí půdy před početnou diváckou kulisou nás hodně mrzí.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Domácí v jarní části soutěže dokázali v pěti utkání z šesti zvítězit a k tomu vstřelit 19 branek. Přesto jsme pro toto utkání zvolili ofenzivnější styl s vyšším postavením a to i vzhledem k tomu, že jsme v posledních dvou kolech nedokázali vstřelit branku.  Do 25. minuty se hrál celkem vyrovnaný zápas, ale pak v rozmezí tří minut dvakrát školácky chybujeme a Třeboň nemilosrdně trestá. Naštěstí pro nás se do zápasu vracíme o dvě minuty později, kdy se prosazujeme ze standardní situace. Díky této brance nebylo tolik času přemýšlet, co se nám to vlastně před chvilkou stalo a naopak jsme všechny naše síly otočili směrem k vyrovnání.  To se nám do poločasu povedlo. Obrat se nám podařilo dokonat v 57. minutě, kdy se hlavou prosadil Klíma. Celkově si myslím, že jsme si za náš herní projev, s fotbalovým soupeřem, vítězství zasloužili. Pro přítomné diváky se hrálo zajímavé utkání, ve kterém nikdo nechtěl být pasivní.“


TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Blatná 1:4 (0:1)

Branky: 84. Hájek – 33. a 61. Nový, 47. a 48. Čadek. Rozhodčí: Přibyl - Novotný, Kotalík. Delegát: Pečenka. ŽK: 1:2 (Kössl – Sýkora, Prokopec). Diváků: 100.

Hluboká: Šiller – Bůrka, Turek, Čermín, Němec (61. Křiváček) – Kössl (76. Turek), Pomeje, Kadlec (53. Lovička), Stráský (66. Tejko), Rubick – T. Adam (55. Hájek). Trenér František Cipro.

Blatná: Chlanda – Sýkora, Šejvar, Sedláček, Motyka – Křivanec (80. Míka), Prokopec, Říha, Mišiak (90. Machovský) – Čadek (85. Levý), Nový (72. Peleška). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „První poločas jsme sehráli dobře. Měli jsme šance, byli na míči. Ale bohužel jsme nic neproměnili. Hosté dali z ničeho po rohu po naší chybě první gól. Do druhého poločasu jsme šli s touhou vyrovnat, to vzalo za své hned na začátku, kdy jsme předvedli dvě hrubé chyby a bylo po zápase.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „V úvodu při nás stálo štěstí, když Hluboká nastřelila tyč naší branky a po půlhodině nás pak bravurním zákrokem podržel brankář Chlanda, když z bezprostřední blízkosti chytil hlavičku domácího útočníka. Nedáš – dostaneš. Vzápětí jsme se prosadili po rohovém kopu my a od té doby bylo utkání v naší režii. Za patnáct minut druhé půle jsme vstřelili tři branky, hlavně ty v 46. a 47. minutě byli hodně důležité, to domácí srazilo na kolena. Po týdnu jsme zvládli další důležité utkání, vládne spokojenost.“


FC ZVVZ Milevsko – SK SIKO Čimelice 1:1 (0:0)

Branky: 79. Hejl – 86. Hegenbart. Rozhodčí: Albert - Klátil, Toucha. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:3 (Petr – Viták, Nekl, Mezera). Diváků: 149.

Milevsko: Pavel Dvořák – Hejl, J. Kosobud, Petr, Málek – P. Novotný (58. Kálal), Komárek, Maršík, Marvan, Barda – Sedlák (83. Paták). Trenér Miroslav Strnad.

Čimelice: Nosek – Hegenbart, J. Viták, Listopad, Rambous – Řežábek (90. Froněk), Nekl, Převrátil, Káš, Mezera (86. Varhan) – Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Nejlepší hráči: ? - Nosek, Rambous, Listopad

Ohlas Milevska doplníme.

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „V první půli jsme byli aktivnějším týmem a měli i některé dobré situace před brankou domácích, v té největší trefil Mezera hlavou jen tyč. Ve druhé půli ZVVZ přidalo, nám se v některých momentech nedařilo udržet na míči a dostali jsme se pod tlak. Domácí zahrávali několik nepříjemných standardních situací, my jsme ale pozorně bránili a držel nás výborný Nosek v bráně. Vzduchotechnici se dočkali a po rohovém kopu šli do vedení. My jsme zariskovali, stáhli hru na tři obránce, naskočil Varhan, posílili ofenzívu a podařilo se nám po pěkné akci Rambouse z levé strany srovnat. My jsme samozřejmě s bodem spokojeni, remíza je asi spravedlivým vyjádřením průběhu utkání.“


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle