Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třeboň ztratila dvougólový náskok a podlehla Jankovu

 
úterý, 30. dubna 2019, 11:30

Jestliže v minulém kole podal Jankov slabý výkon s Rudolfovem a psalo se o nudném zápase, tentokrát jde o pravý opak. Byť ne všechno bylo růžové a po půl hodině to vypadalo velmi špatně, nakonec předvedl exdivizní tým svoji sílu a na jaře rozjeté Třeboni připravil druhou porážku.

Jiskra na jaře pět ze šesti zápasů vyhrála a v domácím prostředí si na Jankov, jenž postrádal pětici hráčů v čele s kapitánem Maršánem, poměrně věřila. Do utkání vstupovala jako favorit, ale na hřišti to v úvodu neprokazovala.

Ono se celkově v úvodních minutách hrálo opatrněji a nic nenasvědčovalo tomu, že přítomní diváci nakonec uvidí velice zajímavé střetnutí. Až do 19.minuty mohli být oba gólmani v klidu, pak ale atraktivní pasáž odšpuntoval hostující Šebelka, který obešel Cimerhanzla a tvrdou střelou vyzkoušel pozornost Jakuba Skály. Ten byl připraven a míč vyrazil na rohový kop. O tři minuty později naznačili svou ofenzivní sílu také domácí fotbalisté, kteří zahrozili po rohovém kopu, ale balón do branky nedostali. To se povedlo až v 25.minutě. David Růžička si našel odražený balón, potáhl ho a z první střely Třeboně na branku překvapil Komárka - 1:0. O tři minuty později přišel na vlastní polovině o míč Fajtl, Růžička ho dovedl do pokutového území, kde mu sklouzl pod nohy Popelka a na světě byla první penalta. Ladislav Vávra se nikterak nerozpakoval a zvýšil vedení Jiskry - 2:0.

Naštěstí pro hosty přišla snižující trefa hned vzápětí po standardní situaci. Sedlicův centr do pokutového území našel Marka Kroneisla a suverénně nejstarší hráč na hřišti hlavou nedal Skálovi šanci - 2:1. Tentýž hráč se pokusil o vyrovnání v 33.minutě, jenže jeho střelecký pokus z voleje mířil příliš vysoko. Poté následovala velice nepovedená pasáž domácího obránce Tůmy. Nejprve špatným zpracováním nabídl únik Sedlicovi, jehož vzápětí ve vápně fauloval a nabídl Jankovu možnost k vyrovnání v podání pokutového kopu. Sám faulovaný Patrik Sedlic napoprvé na Skálu nevyzrál, naštěstí gólman Třeboně míč vyrazil zpět k exekutorovi a ten napodruhé už mířil přesněji - 2:2.

Zvrat dokonal Klíma

Sotva domácí rozehráli, poslali balón Tůmovi, jenž předvedl další šílenou hrubku. Sedlic se zmocnil míče, jeho pokus z úhlu Skála vyrazil k Beránkovi, na něhož číhala absolutně prázdná branka. Záložník Jankova, který hrál jinak vynikající střetnutí, však ukázal, že zazdít jde opravdu úplně všechno. Z malého vápna netrefil absolutně prázdnou branku. A trest se mohl dostavit v poslední minutě poločasu, kdy Třeboňští využili nepřesné Bürgerovy rozehrávky a poslali do úniku rychlého Růžičku. Tomu vehementně dýchal na záda vracející se Lošek a nedopřál mu klid v koncovce, což nakonec vedlo k málo razantnímu zakončení, které Komárek zneškodnil.

Strhující druhá polovina prvního poločasu dala slibovat, že i druhá půle přinese ofenzivní podívanou. To se úplně nestalo, ale nuda v Třeboni rozhodně nebyla. První minuty patřily Jiskře, ale do žádné šance se čtvrtý nejproduktivnější tým soutěže nedostal. Naopak to byl Jankov, kdo v 57.minutě rozradostnil své fanoušky. Patrik Sedlic si po svém rohu našel odražený balón, vrátil ho do šestnáctky, kde domácí pozapomněli na Petra Klímu a ten hlavou skóre otočil - 2:3. Sedlic si k jedné brance připsal i dvě asistence!

Do konce zápasu zbývalo ještě dost času, jenže hostující fotbalisté pracovali výborně a Třeboni žádnou výraznější příležitost už nedovolili. Sami mohli ještě v nastavení vstřelit čtvrtý gól, ale útok čtyři na dva vzal individuálně na sebe Šebelka a střelou rozvlnil pouze boční síť. Tým trenéra Petra Kadlece dokázal skórovat po 238 minutách a venku zvítězil poprvé od října 2018, kdy zvítězil na Hluboké.

TJ Jiskra Třeboň – SK Jankov 2:3 (2:2)

Branky: 25. Růžička, 29. Vávra z pen. - 31. Kroneisl, 38. Sedlic, 57. Klíma. Rozhodčí: Krauskopf - Kroutl, Macko. Delegát: Brož. ŽK: 3:3 (Průcha, Tůma, Franěk - Popelka, Beránek, Šebelka). Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:6. Diváci: 250.

Třeboň: Skála - Tůma (66. Lonsmín), Koktavý, Cimerhanzl (66. Schneider) - Matoušek, Kubata, Doležal (71. Diviš), Vávra, Holzepl - Růžička, Průcha (71. Franěk).

SK Jankov: Komárek - Dolejšek, Lošek, Popelka, Bürger - Kroneisl (83. Honner), Fajtl - Beránek, Šebelka (90. Prediger), Klíma (86. Rytíř) – Sedlic.

Nejlepší hráči: Růžička - Sedlic, Beránek

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová