Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Přestřelky v Želči a Oseku, Olešník pojedenácté v řadě vítězně! Hluboká vyhořela s Blatnou

 
neděle, 28. dubna 2019, 19:06

Vedoucí Olešník pokračoval ve vítězném tažení a také utkání s Rudolfovem proměnil v hladkou výhru 5:0. Lom oplatil v táborském derby Želči podzimní porážku, i když domácí stačili ještě zápas za jasného stavu 0:3 zdramatizovat. Podobný průběh mělo střetnutí Oseka s posledním Roudným, v němž malšané korigovali během dvou minut na 2:3 a konec byl otevřený. Elán z úvodu jara vyprchal z Protivína. S Katovicemi prohrál potřetí za sebou a sestupové příčky má znovu na dohled. Jediná remíza v sobotních zápasech se zrodila v Dražících, kde Krumlovští dvakrát dotahovali. V neděli byli úspěšnější hosté. Jankov po dokonalém obratu z 0:2 na 3:2 zabodoval v Třeboni, Blatná překvapila vysokou výhrou na Hluboké a Čimelice srovnaly v závěru v Milevsku.

Katovice ztrestaly brankářovu hrubku

V Protivíně se odehrávala vyrovnaná partie. První poločas byl fotbalovější a na šance zajímavější, přestože v něm žádné góly nepadly. Jak domácí, tak Katovičtí si vypracovali po třech možnostech, ale neměli přesnou koncovku. Po přestávce se dlouho žádná šance neurodila ani na jedné straně. Až přišla klíčová 75. minuta, jinak spolehlivý brankář Protivína Hanus neudržel centrovaný míč a dorážející Požárek nezaváhal.

Domácí se ještě pokusili o vyrovnání, ale jejich snahu utnul druhý gól v 84. minutě. Po špatně odhlavičkovaném míči na hranici vápna střílel katovický Miklas nůžkami na branku a jeho střelu přizvedl do šibenice Uher, který konečně protrhl jarní střeleckou smůlu. „Zopakovali jsme scénář z posledních domácích zápasů. Zhruba do 35. minuty dobrý výkon, tentokrát bez gólu, ve druhém poločase postupné odcházení a po inkasovaných brankách křeč,“ posteskl si šéf Protivína Václav Křišťál. „Ve vyrovnaném zápase jsme byli šťastnější a odvezli jsme si tři body. V první půli byly šance na obou stranách a diváci se bavili. Druhý poločas byl spíše boj. Rychlé, tvrdé a důrazné utkání odřídili dobře všichni tři rozhodčí,“ řekl předseda Katovic Tomáš Hajdušek st.

Ani dva Hojdarovy góly nestačily

Dražice se s Krumlovem rozešly zaslouženou remízou a sebraly další bod směrem k záchraně. „Hosté přijeli s mladým, běhavým týmem a dali nám zabrat. Vzhledem k průběhu je plichta asi logickým vyústěním duelu,“ řekl po skončení zápasu vedoucí Dražic Vlastimil Stuchlík. Za domácí byl hodně vidět Michal Hojdar, který měl už v úvodní desetiminutovce dvě slušné možnosti, ale křížnou střelou se prosadil až z té třetí - 1:0. Krumlov spoléhal na brejkové možnosti a případné chyby dražické defenzivy. Jedna taková přišla v 35. minutě, hostující kapitán Novák obešel vyběhnutého Baku a pohodlně srovnal.

Po obrátce nejprve hosté po autovém vhazování zahráli ve vápně rukou a následný pokutový kop proměnil svým druhým zásahem v duelu Hojdar a chvíli na to mohl Jan Kromka hlavou dát domácím klid, jenže centr Lukáše Stuchlíka poslal jen do brankáře Říhy, který o poločase střídal zraněného Trnku. Trest tak přišel na druhé straně, další hrubka domácí defenzivy pomohla ke gólu Persánovi, a zápas tak skončil 2:2.

Želeč v derby marně dotahovala

Táborské derby Želče s Lomem nabídlo kvalitní fotbal. Ve výsledku, kdyby skončilo 8:8, tak by se nikdo nemohl divit. Domácí začali úvodním tlakem, z něhož vytěžili pouze tyč. Naopak hosté z Lomu, kteří na jaře zatím nenašli přemožitele, dvěma rychlými protiútoky dokonale rozebrali domácí obranu a po poločase vedli góly Šimáka (trefil se potřetí za sebou) a Rabiňáka 2:0.

Začátek druhého poločasu Lom opět předvedl hezkou kombinaci a navýšil náskok opět Rabiňákem na 3:0. Želečtí přesto nesložili zbraně a snažili se zbytek utkaní ještě zdramatizovat. Podařilo se jim to během pár minut, kdy dvěma podobnými akcemi snížili na 3:2. Lom pouhou minutu poté odpověděl nádhernou střelou Neužila na 4:2 a bylo rozhodnuto. Během zápasu se vyznamenali oba dva ostřílení brankáři, domácí Blažek a lomský Chylík (oběma je 38 let), kteří svými zákroky udrželi stav utkání ještě ve fotbalových číslech.

Osek táhl za výhrou Jakub Říský

Už v desáté vteřině zlikvidoval Kozlík tutovku Roudného a tento moment jakoby naznačil, jak se bude vyvíjet další část utkání. Hráči Roudného byli v pohybu, působili dynamicky, jen zakončení postrádalo přesnost. To Osek byl o mnoho produktivnější a již do přestávky zadělal na rozhodující dvougólový náskok. Ve 22. minutě propasíroval míč do sítě Carda a pět minut před pauzou se po ose Maroušek Lávička trefil Říský. A to ještě Hoch zahodil penaltu po faulu na Říského.

V 50. minutě prošel s chutí hrající Říský obranou jako nůž máslem a ideálně předložil Lávičkovi, pro kterého nebyl problém zakončit do prázdné – 3:0. Malšané se ale nevzdali a dokázali se vrátit zpět do zápasu. Během chvilky skórovali Neckář s Kadlecem a rázem to bylo čtvrt hodiny do konce 3:2. Osecké definitivně uklidnila 85. minuta a přesná hlavička nejlepšího hráče zápasu Jakuba Říského, který 17 góly poskočil v tabulce střelců na druhé místo. „Roudné se u nás prezentovalo výbornou hrou, přesto důležité body zůstaly u nás doma,“ uvedl osecký trenér Jaroslav Voříšek.

Olešník nemá konkurenci, hattrick Lafaty

Rudolfov přijel na horkou půdu do Olešníka bez svých největších opor. „V týdnu jsme přišli o klíčovou trojici hráčů (Pouzar, Šindelář, Kuna), takže jsme přijeli s jasným cílem, pozorně bránit a co nejvíce to domácím hráčům znepříjemnit,“ poznamenal rudolfovský kouč Jiří Hrbáč. Snaha hostujícího týmu vydržela jen dvacet minut. Pak úřadoval exsparťan David Lafata. „Opět ukázal svoji genialitu, dvakrát se prosadil hlavou a dá se říct, že bylo rozhodnuto,“ dodal Hrbáč na konto bývalého spoluhráče.

O 17 bodů vedoucí Olešník podtrhl výhru po přestávce, kdy skóre narostlo zásluhou Grobára, Dudka, který se prosadil podeváté v řadě (!), a tečku za utkáním učinil Lafata završením hattricku. Celkem nastřílel už 21 branek. „Vítězství nebylo vůbec lehké. Rudolfov bez tří hráčů ze základu vzdoroval. Uklidnily nás do poločasu dvě branky Lafaty po centrech Grobára. Druhou půli jsme přidali další tři góly,“ sdělil nám spokojený domácí lodivod Roman Chlumecký, jehož tým inkasoval na jaře jen jednou!

Jankov předvedl v Třeboni dokonalý obrat

Jankov po dvou bezgólových remízách překvapil výkonem v Třeboni, kde jak uznal kouč domácí Jiskry Karel Kladenský, si vítězství zasloužil. Přitom po první půlhodině by si na Jankov asi jen těžko někdo vsadil (sázení je teď moderní…). Ve 29. minutě svítil na ukazateli skóre stav 2:0! „Z naší strany to nebylo od začátku ono. Jankov se na nás dobře připravil a nepustil nás do souvislejší kombinační hry. Přesto jsme šli do trháku po samostatné akci Růžičky a Vávrově proměněné penaltě,“ uvedl Kladenský.

Slušná divácká návštěva se za devět minut nestačila divit. Stav byl rázem 2:2. Kroneisl hlavou snížil a Sedlic proměnil penaltu až napodruhé z dorážky. „Jak jsme lehko nabyli, tak jsme lehce pozbyli po dobře zahraném přímáku a hlavičce, vyrovnáno bylo po fatální ztrátě, faulu a pokutovém kopu. Minutu nato hosté netrefili prázdnou bránu, my zase nedali těsně před pauzou samostatný únik,“ popsal domácí trenér divoký konce první půle. Druhá půlka byla na zajímavé momenty podstatně chudší. Také u třetí jankovské trefy byl Sedlic, hlavou zakončoval Klíma.  „Ve druhé půli měl více ze hry soupeř, z opakovaného centru po rohu dal vítězný gól. Naše snaha o vyrovnání byla dost křečovitá, vyhrál lepší a tím byl Jankov,“ dodal Kladenský.

Hluboká dostala od Blatné krutou lekci

Hluboká se mohla nedělním střetnutím s Blatnou odrazit z předposledního místa. Od začátku měla převahu, ale nedokázala ji vyjádřit střelecky. „V úvodu při nás stálo štěstí, když Hluboká nastřelila tyč naší branky a po půlhodině nás pak bravurním zákrokem podržel brankář Chlanda, když z bezprostřední blízkosti chytil hlavičku domácího útočníka,“ pravil blatenský asistent trenéra Roman Remeš. „První poločas jsme sehráli dobře. Měli jsme šance, byli častěji na míči. Ale bohužel jsme nic neproměnili. Hosté dali z ničeho po rohu a naší chybě gól,“ vylíčil hlubocký činovník Petr Řehoř. „Vzápětí jsme se prosadili po rohovém kopu my a od té doby bylo utkání v naší režii,“ postřehl Remeš. Nováčka poslal do vedení Jakub Nový.

„Do druhého poločasu jsme šli s touhou vyrovnat, ale to vzalo za své hned na začátku, kdy jsme předvedli dvě hrubé chyby a bylo po zápase,“ mrzelo Řehoře. Zmiňované velké chvíle Blatné přišly ihned po přestávce, kdy se v rozmezí jediné minuty dvakrát prosadil Filip Čadek. „Domácí to srazilo na kolena,“ dodal Remeš, že za stavu 3:0 bylo o osudu utkání jasno. Vítěznou pečeť dal opět Nový. Čestný úspěch domácích zaznamenal pár minut před závěrem střídající Hájek. „Po týdnu jsme zvládli další důležité utkání, vládne u nás spokojenost,“ těšilo Remeše. Hluboká prožívá po 16leté nepřetržité účasti v KP jednu z nejhorších sezon. V příštích kolech narazí na Lom, Osek, Katovice a Jankov.

Smírné derby v Milevsku, Čimelice s hráčem v brance!

Vzduchotechnici byli v okresním derby mírným favoritem, ale tuhle roli začali naplňovat až po přestávce, kdy si vytvořili převahu a šance. V 67. minutě plály emoce na hřišti i v hledišti, když se domácí dožadovali penalty za faul čimelického J. Vitáka na Komárka, ale rozhodčí nařídil jen trestný kop z hranice šestnáctky. Deset minut před koncem se hráči ve žlutočerných dresech přece jen dočkali. Komárkův roh propadl houštinou těl až k obránci Martinu Hejlovi, jenž vsítil svou premiérovou branku v krajském přeboru.

Čimelický trenér Rostislav Grossmann musel základní sestavu doslova poslepovat. Na pravý kraj obrany stáhl kapitána Hegenbarta a na levou stranu Rambouse, který vypomáhá jen v případě nouze. Ještě horší to měl při zranění obou brankářů. Volba, kdo z hráčů si stoupne mezi tyče, padla na Václava Noska, který si navlékl dres s číslem 71 a netradiční post zvládl s bravurou. Když už to vypadalo, že Milevsko hubený náskok uhájí, SIKO po Rambousově ukázkovém průniku po levé straně vyrovnalo na malém vápně dorážejícím Hegenbartem. Hosté oslavovali, zatímco Milevští litovali ztráty dvou bodů.

 

Výsledky 23. kola krajského přeboru


Sokol Želeč – Sokol Lom 2:4 (0:2)

Branky: 61. Pavličko, 66. Švec – 12. Šimák, 27. a 49. Rabiňák, 67. Neužil. Rozhodčí: Lovětínský - Reisner, Herzog. Delegát: Kučera. ŽK: 1:1 (Škrábek - Jelen). Diváků: 107.

FK Protivín – SK Otava Katovice 0:2 (0:0)

Branky: 75. Požárek, 84. Uher. Rozhodčí: Vican - Krčín, Peterka. Delegát: Eibl. ŽK: 3:1 (Vojta, Zach, Prášil - Tušer). Diváků: 120.

FK Olešník – SK Rudolfov 5:0 (2:0)

Branky: 20., 33. a 82. Lafata, 68. Grobár, 71. Dudek. Rozhodčí: Polák - Kotalík, Macko. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:0 (Grobár). Diváků: 150.

TJ Osek – Malše Roudné 4:2 (2:0)

Branky: 23. Carda, 41. a 85. Říský, 50. Lávička – 72. Neckář, 74. Kadlec. Rozhodčí: Havlík - Koranda, Mach. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:3 (Cahyna, Samek, Píša). Diváků: 150. Ve 37. min. neproměnil domácí Hoch penaltu.

TJ Dražice – Slavoj Č. Krumlov 2:2 (1:1)

Branky: 12. a 55. (pen.) Hojdar – 35. Novák, 61. Persán. Rozhodčí: Kaštánek - Žemlička, Toucha. Delegát: Němeček. ŽK: 2:4 (D. Štecher, Hojdar – Trnka, Persán, Malý, Ďurica). Diváků: 100.

Jiskra Třeboň – SK Jankov 2:3 (2:2)

Branky: 25. Růžička, 29. Vávra (pen.) - 31. Kroneisl, 38. Sedlic, 57. Klíma. Rozhodčí: Krauskopf - Kroutl, Macko. Delegát: Brož. ŽK: 3:3 (Průcha, T. Tůma, Franěk – Popelka, Beránek Šebelka). Diváků: 250.

TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Blatná 1:4 (0:1)

Branky: 84. Hájek – 33. a 61. Nový, 47. a 48. Čadek. Rozhodčí: Přibyl - Novotný, Kotalík. Delegát: Pečenka. ŽK: 1:2 (Kössl – Sýkora, Prokopec). Diváků: 100.

FC ZVVZ Milevsko – SK SIKO Čimelice 1:1 (0:0)

Branky: 79. Hejl – 86. Hegenbart. Rozhodčí: Albert - Klátil, Toucha. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:3 (Petr – Viták, Nekl, Mezera). Diváků: 149.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař