Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Z pondělní dohrávky v Protivíně veze Č. Krumlov první tříbodový zisk

 
pondělí, 22. dubna 2019, 20:11

Ani o Velikonocích neměli fotbalisté v krajském přeboru volno. V pondělní dohrávce 17. kola, která se nemohla odehrát v původním termínu kvůli nezpůsobilému terénu, se střetly týmy Protivína a Č. Krumlova. Obě mužstva měla v nohách sobotní zápasy. Fotbalovější slavojáci zvrátili nepříznivý poločasový stav třemi góly po obrátce a připsali si první vítězství v odvetné části.

Protivín začal aktivně a v prvních pětiminutovce si vypracoval dvě nebezpečné situace, ale míče z kopaček domácích hráčů těsně míjely krumlovskou branku. Velmi dobře hrající hosté odpověděli šancí v 9. minutě, kdy domácí obránci sráželi střelu z bezprostřední blízkosti na roh.  Domácí ještě jednou zahrozili, ale Prášil nedosáhl na Říhou vracený centr před branku.

Ve 37. minutě se už Protivínští konečně radovali, Moravcův roh vracel Říha opět před branku, tam naskočil Radek Vojta a hlavou otevřel skóre. To bylo do poločasu vše. Je ale nutné dodat, že i když domácí vedli, Krumlov hrál velmi dobře, byl aktivnější a fotbalovější.

Druhé poločasy Protivínu v poslední době doma vůbec nevycházejí. Zase začal ospale, soupeř pokračoval v dobrém výkonu a během dvou minut skóre otočil. Nejdříve ještě Říha v 56. minutě ve skluzu vykopl střelu směřující do prázdné branky, pak dalekonosnou střelu hostí vyrazil Hanus na roh a po něm už Slavoj skóroval. Na přední tyči někdo míč přizvedl a Michal Strapek už hlavičkoval téměř do prázdné branky. Běžela 58. minuta. Hned po rozehrávce ztratili domácí míč, nezachytili náběh Františka Persána, ten obešel dva obránce a i přes snahu Hanuse zakončil na 1:2.

Druhý gól poslal Protivín do kolen

„Od té doby byli Krumlovští jednoznačnými pány na hřišti, my byli v útlumu. Sice jsme se snažili a bojovali, ale nedařila se kombinace a s dlouhými nákopy si hostující stopeři vždy poradili. Navíc jejich protiútoky byly stále nebezpečné a brankář Hanus se mnohokrát zapotil při jejich likvidování,“ uvedl protivínský předseda Václav Křišťál.

Domácí se pokusili o změnu stylu, vystřídali a zkusili hrát na dlouhé míče, ale spíše to byla voda na mlýn hostům, kteří v 80. minutě po další zbytečné ztrátě ve středu pole do otevřené obrany zvyšovali Václavem Novákem na 1:3. Hanus ještě zlikvidoval jeden samostatný nájezd, hlavičku Zb. Vorla vyškrábl gólman hostí Trnka na roh a to už byl závěr.

Krumlovského trenéra Václava Domina konečně uspokojila produktivita, která trápila jeho svěřence od začátku jara. „Obrázek hry byl stejný jako třeba proti Čimelicím. Tam jsme měli řekněme osm šancí, dali jsme jeden gól, dnes jsme z šesti gólovek tři proměnili. Takže ta produktivita byla úplně o něčem jiném,“ chválil Domin útočné snažení Krumlova. „Po změně stran jsme tam měli silnou pasáž, kdy nejprve skóroval Strapek a hned po něm Persán. Druhá branka to byla krásná fotbalová akce až skoro do prázdné brány. To se mi líbilo,“ dodal Domin, jemuž opět chyběli distancovaní Tauber s Malým.

FK Protivín – FK Slavoj Č. Krumlov 1:3 (1:0)

Branky: 37. R. Vojta - 57. Strapek, 59. Persán, 80. Novák. Rozhodčí: Kaštánek - Krčín, Toucha. Delegát: Štuk. ŽK: 1:3 (Prášil – Persán, Svoboda, Strapek). Diváků: 300.

Protivín: Hanus - Rothbauer, Vojta, Zb. Vorel, Zach (76. König) - Bečvář (65. Uhlík), Říha (62. Blažek), Moravec (83. Mikulenka), Prášil - Kasík, J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Č. Krumlov: Trnka - Dudák, Kabele, Paráček, Filip (6. Fatura, 56. Trapl) - Strapek, Svoboda, Novák, Persán - Ďurica, Smolen (90. Ješina). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: nikdo - Ďurica, Strapek, celý tým.

Napsal(a) Redakce | Foto JF