Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Šťastnou výhru Milevska v Roudném trefil v přesilovce Petr Dvořák

 
sobota, 20. dubna 2019, 18:30

Tonoucí Roudné se nezachytilo dalšího stébla. Rychlé vedení nad Milevskem ztratilo do poločasu, po obrátce hrálo 45 minut v oslabení a sahalo po remíze. Šťastnější vzduchotechnici udeřili čtvrthodiny do konce potřetí druhou brankou rychlonohého Petra Dvořáka.

S Milevskem vedlo Roudné už od 11. minuty gólem Ondřeje Otepky, který dostal přesný centr na vápno a propálil náhradního brankáře Máru. Domácí byli od začátku aktivní, zatímco hosté se spoléhali na ojedinělé standardní situace a také rychlé brejky. Ve 23. minutě se Barda řítil sám na Hřebejka, ale domácího gólmana nepřekonal. O tři minuty už byl z podobné akce přesnější Petr Dvořák a bylo vyrovnáno.

Malšanům mohl vrátit vedení zblízka dorážející Píša či po Kadlecově sklepnutí střílející Otepka, ale neměli přesnou mušku.  Vzduchotechnici v závěru první půle otočili výsledek dorážkou Pavla Novotného, která v domácím táboře vzbudila bouři nevole. Hostující hráč totiž zůstal před brankou osamocen, ale ani kamerový záznam nepotvrdil, zda se jednalo o ofsajd. Nervy neudržel na uzdě O. Otepka a v poločasové přestávce byl za své výroky vyloučen.

Domácí i v oslabení bojovali a zasloužené odměny se dočkali v 56. minutě, kdy pohotovou střelou vyrovnal kapitán Jakub Píša. Roudné bylo v tu chvíli na koni, tlačilo se dopředu, ale k vážnější šanci to nevedlo. Na druhé straně Hřebejk vytěsnil přesnou Bardovu střelu na roh, ale v 74. minutě už Milevsko zúročilo početní převahu. Po přihrávce Bardy zacílil nechytatelnou ranou z otočky Petr Dvořák.

Mára odmítl vyrovnání

Dvě minuty před koncem mohli domácí dotáhnout skóre, ale Hálův volej z vápna přesně k tyči vyrazil pohotový gólman Mára na roh. V nastavení ještě pronikl do otevřené roudenské obrany Barda a nastřelil tyč. Po závěrečném hvizdu se nechal zbytečně vyloučit Jakub Vogl za kritiku rozhodčího. Roudenský celek tak po porážce 2:3 zůstává poslední, navíc přišel o dva hráče.

Utkání bylo otevřené do posledních minut, což uznal i hostující trenér Miroslav Strnad. „Nebylo to jednouché. Domácí nám i v desíti vzdorovali a bojovali až do konce. Měli jsme několik situací, které jsme mohli zakončit, a měly skončit gólem. Bohužel jsme je nedali a ztráceli míče a tím jsme postavili domácí na nohy. Pro nás to jsou zlaté body, protože příště nás čekají doma Čimelice a následně jedeme třikrát ven. Každý bod se počítá.“

V roudenském týmu zavládlo velké zklamání. I přes dobrý výkon vyšel naprázdno. „Hosté spoléhali na brejky, mají rychlé útočníky. My jsme sice byli častěji na míči, měli jsme víc ze hry, ale bohužel jsme to tam neprotlačili.  Všechny standardky, co jsme si vytvořili, stačili zkušení hosté ubránit,“ mrzelo domácí trenéra Marcela Tomáška. Ke spornému gólu na 1:2 poznamenal: „Cítíme křivdu, kluci mi říkali, že hráč byl za nimi metr. Video jsem ještě neviděl, ale minule jsme dostali gól po ruce, to je další věc. Předtím v Krumlově. Ono se to takhle naskládá, a když už je to poněkolikáté za sebou, nedivme se, že je to pro hráče frustrující. Komise rozhodčích sice uzná hrubé chyby rozhodčích, ale nám to body nevrátí a něco je určitě špatně.“

Malše Roudné – FC ZVVZ Milevsko 2:3 (1:2)

Branky: 11. O. Otepka, 56. Píša - 20. a 74. Petr Dvořák, 44. Novotný. Rozhodčí: Kroutl - Koranda, Krauskopf. Delegát: Pečenka. ŽK: 3:0 (Cahyna, O. Otepka, J. Vogl). ČK: 2:0 (o přestávce O. Otepka, po utkání J. Vogl). Diváků: 120.

Roudné: Hřebejk – Zachař, Cahyna, J. Vogl, Zíka – Goretki (66. D. Vogl), Hála, Kadlec (82. Samek), O. Otepka, Píša – Neckář (60. Benda). Trenér Marcel Tomášek.

Milevsko: Mára – Hejl, Petr, J. Kosobud, Málek – Novotný (61. Sedlák), Maršík, Komárek, Marvan (82. Kálal) – Barda, Petr Dvořák (88. Paták). Trenér Miroslav Strnad.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Adam Pavlíček
 


 
Reklama