Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Derby v Želči rozhodovaly penalty. Blatná přibrzdila Protivín, Lom si upevnil třetí místo, Krumlov snižoval o devíti!

 
neděle, 14. dubna 2019, 19:02

AKTUALIZOVÁNO - Obhájce prvenství Želeč se pomalu, ale jistě vzdaluje sestupovému pásmu. V derby zdolal Dražice, které pykaly za neproměněnou penaltu, jíž mohly vést už 3:1. Domácí totiž stejnou příležitost v poslední minutě v přesilovce využili a strhli vítězství na svou stranu. První Olešník zabodoval naplno Dudkovým gólem v Milevsku a neochvějně jde za druhým titulem přeborníka v klubové historii. Čimelice porazily poslední Roudné 2:1, gól stopera Bednaříka se ukázal jako vítězný. První bezgólová remíza v odvetné části se zrodila mezi Osekem a Jankovem. Po třech výhrách nabuzený Protivín jen plichtil doma s Blatnou, která obdržela v poslední dvouminutovce čtyři žluté karty. Katovice zabraly na Rudolfově a po kvalitním výkonu přehrály domácí 4:1. V neděli se prvních jarních bodů dočkala Hluboká, když i přes dvojnásobnou přesilovku bránila těsný náskok. V utkání o třetí příčku nováček Lom ukončil třeboňskou šňůru.

V táborském derby o záchranu sahaly Dražice po prvních bodech a nebyly k nim daleko. Stačilo proměnit penaltu na 3:1 a mohly si připsat cennou výhru. Jenže ani fotbal se na kdyby nehraje. Jinak derby nenabídlo z obou stran žádnou extra fotbalovou podívanou. Želeč trochu zaskočil gól do šatny od nestárnoucího Veselého.

Rozhodující okamžik přišel v 67. minutě, kdy zahodil pokutový kop dražický Jiří Štecher. Za pár minut se totiž prosadila znovu po rohu Želeč a od té doby ovládla hřiště. Nastřelila břevno a po vyloučení M. Stuchlíka šla nezadržitelně za vítězstvím. Po faulu brankáře Baky dostala příležitost zahrávat také penaltu, Brůžek ji s přehledem proměnil a domácí slavili podruhé za sebou tři body. Naopak černá série Dražic pokračuje. V tabulce se propadla na předposlední sestupové místo.

Jankovští předváděli v prvním poločase proti Oseku kombinační hru, dirigovaní kapitánem Maršánem působili velice kompaktně. „Naše hra naopak postrádala nápad a jiskru. Přesto jsme to byli paradoxně my, kdo si vypracoval dvě velké gólové příležitosti,“ poznamenal kouč Oseka Jaroslav Voříšek. V 15. min. nabídl Říský tutovku Blatskému, ale ten trefil dobře postaveného gólmana. Poté sólo přes několik hostujících hráčů nedotáhl Hosnedl.

Druhý poločas přinesl obrat ve vývoji hry. „Začali jsme aktivněji a byli i herně lepší,“ uvedl Voříšek. V 59. min. měla hlavička Cardy malou razanci a v samém závěru zneškodnil sólo Kinkora dobře chytající brankář Jankova Komárek. „Hosté byli nebezpeční pouze ze standardních situací, které jsme celkem spolehlivě uhlídali,“ dodal k bezgólové dělbě bodů osecký trenér.

Blatná vozí body jen zvenku

Druhá remíza 21. kola se zrodila v Protivíně, kde nováček z Blatné po výsledku 1:1 bral bod. V zápase dvou rozdílných poločasů měli v tom prvním jasně navrch domácí (po dlouhé době i s Prášilem), dali v 13. minutě po Moravcově rohu gól J. Vorlem, a kromě toho tři velké příležitosti nevyužili. Naděje nováčka výrazně podržel brankář Chlanda. Jenže po poločasové přestávce vyběhla z kabin úplně jiná Blatná. Přeskupila řady a začala domácí přehrávat.

„Do druhé půle vlétli hosté jako vichřice, my jsme nebyli schopni dostat do tempa a výsledkem bylo vyrovnání v 55. minutě,“ popsal protivínský předseda Václav Křišťál.  Vyrovnání zařídil hlavou Šejvar. „Vydřený bod, za druhý poločas jsme si ho zasloužili. Remíza je z našeho pohledu zcela zasloužená,“ pravil asistent trenéra Blatné Roman Remeš. Na nerozhodném výsledku nic nezměnil ani hektický závěr. Rozhodčí nejprve čtvrt hodiny před koncem neposoudil zákrok na J. Vorla jako penaltový a nakonec z původních čtyř minut nastavení se hrálo šest...

Rudolfov stačil vzdorovat Katovicím jen první poločas. Skóre otevřel ve 13. minutě bek Horejš, za domácí zahodil velkou příležitost k vyrovnání Janák. Po přestávce už měl navrch hostující favorit a šance na jeho kontě přibývaly. Na začátku nastřelil Uher tyč a odražený míč poslal do sítě Zoubek, navrátilec do sestavy, v níž nahradil distancovaného Tušera. Jiskřičku naděje vykřesal proměněnou penaltou Pouzar, ale tu už za čtyři minuty uhasila penalta na druhé straně po přesné exekuci Hajduška. A již v 54. minutě padl poslední gól zápasu, povedenou z vápna se podruhé radoval Zoubek.

V 60. minutě se rudolfovská jednička po faulu dobíhajícího Uhera zranila a do branky musel obránce Jasenský. „Katovice ukázaly, že mají jeden z nejlepších týmů v krajském přeboru. Vyhrály zcela zaslouženě,“ uznal sportovně lodivod Rudolfova Jiří Hrbáč, jehož mrzela penaltová situace před třetí inkasovanou brankou. „Druhý poločas už byl v režii hostů, škoda jen, že gól na 3:1 padl po zcela jasně nafilmovaném pádu Požárka. Rozhodčí Klátil mu na to skočil a odpískal penaltu.“ Pro Rudolfov je to další citelná ztráta v boji o udržení, neboť má před sebou sérii čtyř venkovních zápasů – v Jankově, Olešníku, Roudném a Želči.

V Čimelicích rozhodl sporný gól

Další jarní výhru si na domácí půdě připsaly Čimelice, proti poslednímu Roudnému o ní rozhodl v 50. minutě stoper Bednařík. SIKO šlo do vedení už v 11. minutě po přímém kopu Mezery. Hra byla vyrovnaná a přelévala se z jedné strany na druhou. Ve 39. minutě domácí Káš na polovině hřiště zahrával zpět na brankáře Krta, ale jeho pokus vystihl O. Otepka a pohodlně vyrovnal.

Smolný okamžik nastal pro malšany pět minut po obrátce. Po rohovém kopu Čimelic a skrumáží před brankou se nejlépe orientoval dorážející Bednařík. Brankář Hřebejk sice stačil zasáhnout, ale podle rozhodčích už byl míč za brankovou čárou. AR2 ale těžko něco mohl přes hráče vidět (viz. video). Hosté přesto nesložili zbraně a snažili se o vyrovnání. Blízko k němu měl hlavičkující Píša. V dalších minutách Roudné zle zatápělo domácím, ale jejich obrana i za pomoci brankáře Krta vše ustála a stav se již nezměnil. „Dvě branky jsme dali domácím úplně zadarmo... Pak jsme se pokoušeli o vyrovnání, ale marně,“ řekl zklamaný roudenský kormidelník Marcel Tomášek.

Devět výher v řadě má za sebou olešnický lídr. Tu poslední si zaknihoval na nebezpečné půdě Milevska, které toužilo po skalpu dalšího adepta na titul. Olešník drží úctyhodný šestnáctibodový náskok, a pokud by pokračoval podobným stylem až do státního svátku 8. května, mohl by slavit prvenství už po šlágru v Katovicích. Ale nepředbíhejme, do té doby nás čekají ještě tři kola, v nichž hraje Olešník třikrát doma! S Osekem, Rudolfovem a Třeboní.

Zápasu v Milevsku chybělo gólové koření. Na jediný moment, kdy se míč třepetal v síti, došlo ve 38. minutě. Precizní centr Grobára zakončil hlavou Dudek, brankář Dvořák neměl šanci zasáhnout.  „Jinak se hrál kvalitní běhavý zápas z obou stran. Milevsko hrozilo ze standardek a rohů. Škoda, že jsme nevyužili nějaké šance ke vstřelení druhé branky a nepojistili náš náskok,“ uvedl jinak spokojený trenér Olešníka Roman Chlumecký.

Lom předčil Třeboň, na Hluboké se červenalo

Duel u rybníka Svět před 250 diváky nabídl přímý souboj o třetí místo s na jaře vítězstvími ověnčenou Třeboní a ambiciózním nováčkem z Lomu. Po půl hodině poslal hosty do vedení hbitý Neužil. „Musím říct, že na takhle těžkého soupeře jsme na jaře ještě nenarazili. Nám se podařilo do poločasu srovnat po hlavičce Průchy. Po přestávce jsme nezachytili nástup Lomu do druhé půle a bylo to 1:2,“ řekl k atraktivnímu duelu kouč Jiskry Karel Kladenský.

Třeboň následně zbrzdila jednak červená karta, kterou dostal za zmaření zjevné brankové příležitosti v 63. minutě obránce Koktavý, a také neproměněný pokutový kop, jenž nestárnoucí Chylík lapil Vávrovi. V poslední desetiminutovce se pěknou individuální akcí blýskl internacionál Jan Šimák a ještě v nastavení stvrdil výhru hostů svou druhou brankou v zápase Neužil. Body zaslouženě putovaly do Lomu.

Divoké a nervózní střetnutí na Hluboké neunesli hráči hostujícího Krumlova. Hluboká měla v zápase dva pokutové kopy, obránce Patrik Kössl v nich byl úspěšný jen z poloviny, přesto poslal domácí v 10. minutě po sražení Křiváčka do vedení. Na konci první půle se řítil do šestnáctky hostující kapitán Novák a podle jeho týmu byl zastaven nedovoleně. Nastaly dohady, strkanice, která vyústila v červenou kartu pro exhlubockého Taubera. Údajně za úder pěstí rozhodčímu, což ale videozáznam vyvrátil.

Krumlov v zápase dostal dvě červené karty, tu druhou v 63. minutě Malý po vražení do Kössla v přerušené hře. Hluboká tak měla téměř půl hodiny možnost hrát proti devíti a přesilovku využila v 70. minutě Lovičkou. Oslabený Krumlov se ale nevzdával. S pocitem křivdy a přes dvojnásobné oslabení dál útočil. V 88. minutě dokonce střídajícím Ješinou snížil a zadělal na drama. V samém závěru vypjatého střetnutí se vysunul dopředu i brankář Říha, ale Hlubočtí už tolik potřebné vítězství uhájili. „Krumlov byl sice častěji na míči, ale svou nedisciplinovaností si ten zápas prohrál,“ řekl stručně k utkání vedoucí Hluboké František Šůna.

 

VÝSLEDKY 21. KOLA KRAJSKÉHO PŘEBORU

SK SIKO Čimelice – Malše Roudné 2:1 (1:1)

Branky: 11. Mezera, 50. Bednařík - 39. O. Otepka. Rozhodčí: Krauskopf - Dunovský, Krčín. Delegát: Němeček. ŽK: 2:4 (Řezáč, Hovorka – Hála, Hřebejk, O. Otepka, Píša). Diváků: 100.

Sokol Želeč – TJ Dražice 3:2 (1:1)

Branky: 38. Sokolt, 69. Šindelář, 90. Brůžek (pen.) - 44. Veselý, 55. J. Štecher. Rozhodčí: Havlík - Lovětínský, Kotalík. Delegát: Janíček. ŽK: 3:3 (Kukučka, Brůžek, Šindelář – M. Stuchlík 2, Böhm). ČK: 0:1 (83. M. Stuchlík). Diváků: 50.

SK Rudolfov – SK Otava Katovice 1:4 (0:1)

Branky: 49. Pouzar (pen.) - 47. a 55. Zoubek, 13. Horejš, 53. Hajdušek (pen.). Rozhodčí: Klátil - Vican, Reisner. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:2 (Pouzar – Chylík, Janoch). Diváků: 100.

TJ Osek – SK Jankov 0:0

Rozhodčí: Toucha - Novotný, Přibyl. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:1 (Maroušek, Hoch – Maršán). Diváků: 150.

FK Protivín – TJ Blatná 1:1 (1:0)

Branky: 13. J. Vorel - 55. Šejvar. Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Kroutl. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:6 (Rothbauer, Prášil – Křivanec, Mišiak, Sýkora, Chlanda, Peleška, Čadek). Diváků: 200.

FC ZVVZ Milevsko – FK Olešník 0:1 (0:1)

Branka: 38. Dudek. Rozhodčí: Macko - Albert, Polák. Delegát: Brož. ŽK: 2:1 (J. Kosobud, Maršík – Heller). Diváků: 170.

Jiskra Třeboň – Sokol Lom 1:4 (1:1)

Branky: 43. Průcha - 35. a 90. Neužil, 49. Kůst, 83. Šimák. Rozhodčí: Kroutl - Lovětínský, Vican. Delegát: Eibl. ŽK: 1:5 (Vávra – Mařík, Neužil, Jelen, Janů, Chylík). ČK: 1:0 (57. Koktavý). Diváků: 250.

TJ Hluboká nad Vltavou – FK Slavoj Č. Krumlov 2:1 (1:0)

Branky: 10. Kössl (pen.), 70. Lovička - 88. Ješina. Rozhodčí: Dunovský - Žemlička, Přibyl. Delegát: M. Urban. ŽK: 3:3 (Stráský, Kössl, Rubick – Persán, Svoboda, Kabele). ČK: 0:2 (45. Tauber, 63. Malý). Diváků: 150.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Miloslav Kusbach
 


 
Reklama