Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jan Kromka jako druhý hráč v historii Dražic nastřílel 100 gólů v KP

 
pátek, 29. března 2019, 22:52

V Dražicích mají po víkendovém kole krajského přeboru dalšího elitního střelce. Fanoušky sice nepotěšil výsledek s Rudolfovem (1:2), zato mohli alespoň jásat nad trefou útočníka Jana Kromky (34), kterou zaokrouhlil počet gólů v KP na 100 a napodobil nedávného spoluhráče Karla Novotného. „Jsem rád, že se mi povedlo dostřílet na takovou metu. Kdy to bude, jsem neřešil,“ řekl Jihočeskému fotbalu čerstvý stovkař Kromka, který poprvé nakoukl do dražické kabiny v létě 2003.

Bavili jste se v kabině před zápasem o tom, že se blíží hranice sta branek?
Před zápasem neřešíme osobní statistiky. Naposledy jsme se o tom bavili letos na horách v čase ranních hodin.

Popište nám tu jubilejní trefu proti Rudolfovu.
Centr z levé strany hřiště od Petra Novotného do správného prostoru, kde bych se měl toulat, a umístěnou haluzí na zadní tyč do proti pohybu gólmana jsme šli do vedení 1:0.

Další šance pojistit vedení jste neproměnili, hosté vás za to potrestali dvěma brankami.
Bohužel se nám v prvním poločase nepovedlo přidat další gól, když jsme neproměnili několik dobrých situací. Na začátku druhého poločasu jsme dostali druhý gól, po kterém jsme se bohužel již nedostali do potřebného tempa a dalších šancí, abychom mohli být úspěšní.

Radost z gólu s pořadovým číslem 100 kalila porážka. Došlo na menší pozápasovou oslavu nebo nebyla nálada?
Po zápase žádná oslava nebyla z důvodu hracího dne – mimořádně jsme hráli v neděli. Určitě proběhne a uvidíme, jakou formou a na jakém místě.

Nebýt zranění a sezony v I. A třídě, v níž jste dal 30 (!) gólů, mohl jste přeborové stovky dosáhnout daleko dříve, že?
Jsem rád, že se mi povedlo dostřílet na takovou metu, a kdy to bude, jsem neřešil. Sezóna v I. A třídě nebyla v plánu, ale byla výjimečná a moc nám do budoucna pomohla.

Kdo vede v Dražicích statistiky?
Statistiky odborně dlouhá léta vedl Radek Voneš. Po jeho odchodu z Dražic si  Karel Novotný udělal čas a vše dopočítal z fotbalových referátů od Luboše Koláře.

V krajském přeboru jste dosáhl úctyhodné střelecké mety. Který gól považujete za památný, nezapomenutelný?
Jednoznačně si pamatuji vítězný gól při prvním titulu po nahrávce Karla Novotného. Tu euforii a radost po utkání nejde zapomenout.

Už jste měl čas mluvit s Karlem Novotným, který se jako první z dražické party prostřílel mezi stovkaře?
Po zápase mi přišla esemeska s gratulací a cestou domu jsme si ještě zavolali. Po Karlově ukončení fotbalové kariéry se často vidíme na různých společných aktivitách.

V Dražicích jste toho zažil hodně. Na první místo asi stavíte mistrovský hattrick. Tuším správně?
Zažil jsem toho opravdu dost. Samozřejmě se na mistrovský hattrick vzpomíná lépe než na sezóny, kdy se bojovalo o záchranu. Osobně na první místo řadím velký počet lidí, se kterými se díky fotbalu v Dražicích stále potkávám. Tuto zkušenost bych přál každému, kdo se věnuje jakémukoliv týmovému sportu.

V kolika letech jste přišel do Dražic? Původem pocházíte z Borotína a působil jste i v Táboře.
V Borotíně jsem kopal asi do 10 let. Pak jsem do 19 let hrál za FK Tábor. Poté jsem byl osloven Dražicemi, kde již někteří fotbalisti z FK Tábor hráli.

V Dražicích zažíváte už třetí generaci hráčů. Pomýšlíte ve 34 rocích na konec kariéry?
„Třetí“ generace a každá má něco jiného a zatím to bylo a je super. O konci během sezóny nepřemýšlím. Uvidíme po sezóně, co bude dál.

Letošní sezona nebude jednoduchá. Mužstvo čeká boj o udržení. Přitom ještě v 11. kole jste se drželi na čtvrtém místě. Hledali jste příčiny propadu?
Po 11. kole se nám bohužel z různých důvodů nedaří nastupovat v podobné sestavě a na výsledcích je to znát. Kromě kvalitního týmu Olešníka a dlouhodobě výborných výkonů Katovic lze hrát s každým týmem z tabulky vyrovnané utkání. Je potřeba se soustředit na vlastní výkony a věřím, že na konci sezóny budeme v tabulce na místě, se kterým budeme spokojeni.

Nezbývá než v neděli dopoledne bezpodmínečně bodovat u rozjeté Třeboně.
To by bylo super. Výsledkově jsme vstup do sezóny nezvládli, ale herně jsme nebyli horším týmem. Musíme jít štěstí naproti a uhrát v těžkém utkání dobrý výsledek.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama