Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 18. kole KP

 
středa, 27. března 2019, 16:56

Domácí mužstva prožila v 18. kole hodně černý víkend. Gratulovat si mohou jen v Jankově, mužstvo trenéra Kadlece jako jediné využilo naplno výhodu vlastního hřiště a porazilo Roudné 2:0. Alespoň bod doma získal ještě Lom proti Milevsku, pak už úřadovaly hostující celky. Velké překvapení se zrodilo hlavně v Katovicích, které sice dobývaly čimelickou svatyni, přesto prohrály 1:2. Želeč padla doma s posledním Protivínem, za trenéra Romana Lukáče, který vyrazil sledovat národní tým do Anglie, zaskočil asistent Michal Sokolt.

Kompletní výsledky 18. kola krajského přeboru


TJ Blatná – TJ Osek 1:2 (0:1)

Branky: 91. Motyka (pen.) - 27. Carda, 66. Říský. Rozhodčí: Kroutl - Kaštánek, Herzog. ŽK: 4:5 (Křivanec, Říha, Nový, Sýkora – Kozlík, Carda, Kinkor, Maroušek, Lávička). ČK: 1:0 (90.+3 Motyka). Delegát: Šafránek. Diváků: 330.

Blatná: Chlanda – Sýkora, Šejvar, Sedláček, Nový – Šilhavý (79. Prokopec), Křivanec, Říha, Jícha (71. Motyka) – Mišiak, Machovský (37. Míka). Trenér Michal Brabec.

Osek: Kozlík – Kinkor, Krejčí, Carda, Benda – Maroušek, Brabec, Blatský, Hoch, Hosnedl (32. Lávička) –  Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Nový - Brabec

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Po debaklu v minulém kole jsme tento zápas herně zvládli o poznání lépe, byť body stejně putují mimo Blatnou. Hráčům jsme s Michalem za předvedený výkon poděkovali, tentokrát zvládli odehrát to, co jsme po nich požadovali. Nebylo v utkání moc věcí, které bychom mohli svým výkonem ovlivnit tak, aby neskončilo prohrou. Mrzí nás zranění Machovského, které bude asi dlouhodobější. Doufáme, že i ,nezaviněný‘ střet kopačky hostujícího útočníka s brankářem Chlandou nezanechá v jeho tváři trvalé následky.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Utkání mělo náboj okresního derby. Hra plná osobních soubojů a spíše nervozity než pohledného fotbalu. Už v prvním poločasu byl nucen vystřídat Hosnedl, který mírně otřesen skončil díky zranění v obličejové části na šití. Po situaci ve 26. minutě jsme se ujali vedení.  Centr Hocha zužitkoval hlavou Carda. V 76. minutě neudržel brankář Chlanda míč po standardce a Říský následně dorazil do brány. Domácí trefili v první i druhé půli břevno (to druhé bylo po pěkném voleji Nového), Osek neproměnil gólovky Blatským a Říským. V nervózním závěru, kdy Blatná korigovala z penalty, jsme utkání takticky dohráli a získali cenné body.“


SK Otava Katovice – SK SIKO Čimelice 1:2 (0:2)

Branky: 65. Tušer - 22. Převrátil, 43. Varhan (pen.). Rozhodčí: Novotný - Přibyl, Toucha. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:3 (Horejš, Hajdušek – Káš, Varhan, Krt). Diváků: 284.

Katovice: Švehla – Cibulka (57. Zoubek), Hajdušek, Janoch, Chylík – Horejš, Kagui, Tušer (89. Křivanec), Repa – Uher, Požárek. Trenér Roman Malý.

Čimelice: Krt – M. Viták, Listopad, Bednařík, Pohnán (86. Řežábek) -Varhan, Nekl, Převrátil, Mezera – Káš (78. Nosek), Hegenbart. Trenér Rostislav Grossmann.

Nejlepší hráči: nikdo - Krt, Listopad, Hegenbart

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „V pěkném počasí navštívilo utkání 284 diváků a nás mrzí, že jsme je nepotěšili výhrou. Šanci jsme měli hned v úvodní minutě. Za dalších deset minut měl tutovku Uher, bohužel nedal. Pak jsme nastřelili břevno, nebezpečné střely pochytal hostující gólman. A jak to bývá, hosté na druhé straně trestali. Paradoxně to bylo po dvou našich rozích, které jsme ale zahráli špatně a hosté šli do protiútoku. Nejprve po rohu prostřelil naše hráče Převrátil a potom proměnil penaltu za ruku Varhan. Ve druhém poločase jsme měli drtivý tlak, ale vytěžili jsme z něj jen jednu branku. Hosté třikrát vykopávali míč z prázdné branky, jeden gól nám nebyl uznán pro ofsajd. Nebylo nám prostě tentokrát přáno, tak to někdy holt bývá.“

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Chtěli jsme se pokusit domácího favorita potrápit a to se nám nakonec podařilo. Katovice byly po celý zápas aktivnějším týmem a měly značnou převahu, nám se povedly v první půli dvě situace a šli jsme do dvoubrankového vedení.  Katovice si vytvořily ve druhé půli velký tlak a měly spoustu šancí. Daly kontaktní gól, ale my jsme cenné vítězství i s notnou dávkou sportovního štěstí vydřeli.“


FK Slavoj Č. Krumlov – FK Olešník 0:3 (0:2)

Branky: 14. Dudek, 35. Vařák, 72. Lafata. Rozhodčí: Koranda - Dunovský, Hoch. Delegát: Kučera. ŽK: 2:2 (Filip, Švec – Nýdl, Grobár). Diváků: 340.

Č. Krumlov: Trnka – Švec, Kabele, Dudák, Svoboda (32. Fischer) – Persán, Tůma, Novák (88. Ješina), Strapek – Tauber (66. Filip), Ďurica. Trenér Václav Domin.

Olešník: Matoušek – Heller, Kalášek, Studnička, Vařák – Dráb, Nýdl (82. Tomek), Lafata, Grobár (90. Šahajda), Šíma – Dudek (77. Tressl). Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Persán – Heller

Ohlas Krumlova přineseme.

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Na Krumlov jsme se připravovali velmi důkladně. Byl to jeden z mála mančaftů, které nás na podzim přehrávaly. Začátek patřil domácím, drželi balon, ale bez efektu. V 17. minutě po nenápadném brejku zakončil Dudek přesnou střelou na zadní tyč. Pak jsme začali hrát my Krumlov a vyústěním snahy byla branka Vařáka po samostatném úniku z půlky přes 4 hráče. Druhá půle střídala šanci za šancí. Přežili jsme 3 šance domácích a naopak jsme jednu ze tří našich využili v 71. minutě Lafatou, který ukázal, jaký je to hráč. Vybojoval si míč, předběhl a odstranil si obránce a chladnokrevně zakončil. Tento zápas rozhodla hlavně efektivita v zakončení. Jsem rád, že jsme opět udrželi vzadu nulu a vrátili Krumlovu podzimní porážku.“


Sokol Lom – FC ZVVZ Milevsko 1:1 (0:0)

Branky: 67. Vysušil - 55. Barda. Rozhodčí: Klátil - Krčín, Mach. Delegát: Brož. ŽK: 2:1 (Jelen, Kolací – Maršík). Diváků: 80.

Lom: Chylík – Voneš, Jelen, Trantýr, Vysušil (75. Zeman) – Rabiňák, Kolací, Šimák (90. M. Císař), Balogh, V. Císař (46. Do Trung) – Bosnyak (70. Mařík). Trenér Marek Císař.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Hejl – Sedlák, Komárek, Maršík, P. Novotný – Barda (56. Marvan) – Petr Dvořák (83. Paták, 87. Kálal). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Šimák, Vysušil – Pavel Dvořák, Komárek

Marek Císař, trenér Lomu:Velmi kvalitní utkání krajského přeboru, které korektně odřídila trojice rozhodčích. V první půli jsme si vytvořili několik šancí, ale diváci se gólu nedočkali. Po změně stran po naší první chybě obrany v 55. min. Milevsko okamžitě trestalo Bardou. Věděli jsme, že máme dost času na vyrovnání a více jsme se začali tlačit dopředu. Bosnyak šel ze strany sám na brankáře, ale ten jeho střelu zlikvidoval. Poté Šimák bombou nastřelil břevno a míč skončil v autu. V 67. min. to pro změnu zkoušel Vysušil a střelou z 25 metrů trefil šibenici. Chtěli jsme vyhrát a dále jsme byli aktivní. Obrovskou šanci měl Mařík, běžel sám na branku, ale trefil jen dobře chytajícího Dvořáka. Proto také zápas skončil remízou.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Zápasem s Lomem jsme chtěli navázat na první utkání a přivést body. Máme těžký los a každý bod je zlatý. Lom ukázal svoji fotbalovost a kvalitu. Remízu ve finále bereme. My jsme to spíše odbojovali. Chyběla nám lehkost a hlavně přesnost. Uvidíme, co další zápas. Opět jsou tu zranění a to není dobré. Určitě nebude Paták a otazník visí nad Bardou a Komárkem.“


Sokol Želeč – FK Protivín 1:2 (1:0)

Branky: 43. Zach (vlastní) - 60. Zb. Vorel, 70. J. Vorel. Rozhodčí: Žemlička - Reisner, Lovětínský. Delegát: Šnajder. ŽK: 4:1 (Kukučka, Fiala, Barteska, Pavličko – Moravec). Diváků: 80.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud, Pavličko, Holub – Šváb (34. Froněk), Kukučka, Švec, Fiala – Barteska (62. Prokeš), Brůžek. Mužstvo vedl asistent Michal Sokolt.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Blažek, Zb. Vorel, Zach – J. Vorel, R. Vojta, Prášil, Moravec, Říha – Kasík (61. Bečvář). Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: nikdo - Moravec, Zb. Vorel

Michal Sokolt, asistent trenéra Želče: S Protivínem jsme chtěli doma bodovat, což se nám nepovedlo a hrozně mě mrzí další domácí ztráta. Přitom jsme zápas neměli špatně rozehraný, ale sráží nás neproměňování šancí, které jsme si vytvořili. Když nedáme ani tu tutovku za stavu 1:0, tak nemůžeme myslet na bodový zisk. Nedá se nic dělat, musíme jít dál a pokusit se bodovat v dalším zápase.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Nebyl to zápas, který by potěšil oko diváka. Začali jsme s velkým elánem, ale na naší hře byla vidět nervozita a obavy z chyb. Poločas bez zřejmějších brankových příležitostí jsme zakončili vlastní brankou. V druhém poločase jsme přidali trošku fotbalovosti a povedlo se nám utkání otočit. Víc jsme to ubojovali, jak uhráli, ale kluci se rvali a jsme moc rádi za tři body.“


TJ Hluboká /Vlt. – Jiskra Třeboň 1:3 (1:3)

Branky: 25. Říha – 8. Holzepl, 23. Koktavý, 38. Vávra. Rozhodčí: Polák - Kotalík, Macko. Delegát: Eibl. ŽK: 3:2 (Šiller, Stráský, Kössl – Růžička, Lonsmín). Diváků: 150.

Hluboká: Šiller – Čermín, Kössl, Legdan, Jonáš – Pomeje, Němec, Stráský, Lovička – Křiváček (46. Bůrka), Říha. Trenér František Cipro.

Třeboň: Skála – Koktavý, Schneider, Kubata, T. Tůma – Matoušek (88. Cimerhanzl), Doležal (90. Kopecký), Vávra (84. Bartl), Holzepl – Průcha (76. Lonsmín), Růžička (73. Diviš). Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Legdan – Holzepl, Koktavý

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Vstup do utkání jsme měli špatný. Dostali jsme branku od Holzepla, který později ještě nastřelil břevno. Dorážka přímáku znamenala druhý gól v naší síti. Třetí brance Třeboně předcházela chyba Jonáše, který neodkopl míč. My jsme sice krásným gólem Říhy snížili na 1:3, ale ve druhé půli nás od většího přídělu zachránil Šiller.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Byli jsme odměněni za aktivní hru první brankou po pěkné kombinační akci, z další jsme orazítkovali břevno a druhý zásah přišel po dorážce ze standardky. Domácí brzy snížili z přímáku, ale dvougólové vedení jsme si vzali zpět před přestávkou po zisku míče a přesném zakončení. Druhá půle byla více bojovná než fotbalová, nevyužili jsme v závěru příležitostí do otevřené obrany, ale i tak jsme moc rádi za týmové vítězství.“


TJ Dražice – SK Rudolfov 1:2 (1:1)

Branky: 15. Kromka – 17. Maxa, 51. Šindelář. Rozhodčí: Krčín - Krauskopf, Mach. Delegát: Štuk. ŽK: 2:2 (D. Štecher 2x – Jasenský, Kuna). ČK: 1:0 (66. D. Štecher). Diváků: 130.

Dražice: Baka – M. Stuchlík (60. Kouřil), Hojdar, Fara, Bareš – L. Stuchlík (80. Páša), D. Štecher, Veselý, P. Novotný – J. Štecher, Kromka (71. Böhm). Trenér Tomáš Hořejší.

Rudolfov: Teringl – Žoček, Hajný, J. Novotný, Jasenský – Vo Son, Maxa, Pouzar, Kovačičín (49. Kuna) – Šindelář (53. Vejvar), Janák (91. Hrbáč). Trenér Jiří Hrbáč.

Nejlepší hráči: Kromka, Fara, J. Štecher – Hajný, Maxa, Teringl

Vlastimil Stuchlík, asistent a vedoucí Dražic: Opět nás srazily chyby v obraně a hlavně neproměňování gólových situací v prvním poločase. Darovali jsme soupeři tři body, když narozdíl od nás vytěžil z minima maximum. Světlým momentem zápasu byl gól Jana Kromky, který byl zároveň jeho stým za Dražice v KP.“

Jiří Hrbáč, trenér Rudolfova: „Musím uznat, že domácí na nás vlétli a za celý první poločas nás vůbec k ničemu nepustili. Kdyby to bylo o přestávce o dva tři góly, nikdo by se nedivil. O poločase jsem měl k hráčům důraznou promluvu a to nás konečně probudilo. Velmi nám samozřejmě pomohl brzký vedoucí gól a červená karta. Zbytek utkání jsme si pohlídali. Domácí si nezasloužili prohrát, ale takový už je občas fotbal. Teď se musíme připravit na další důležité utkání doma s Blatnou.“


SK Jankov – Malše Roudné 2:0 (2:0)

Branky: 7. Klíma, 36. Lošek. Rozhodčí: Havlík - Reisner, Vican. Delegát: Pečenka. ŽK: 3:6 (Fajtl, Lošek, Bürger – Hřebejk, M. Otepka, Píša, Kodras, Kadlec, Zachař). Diváků: 388.

Jankov: Komárek – Fajtl, Lošek, Honner, Popelka – Maršán, Kollár – Kočer (83. Rytíř), Šebelka (80. Bürger), Klíma (90. Hüttner) – Sedlic. Trenér Petr Kadlec.

Roudné: Hřebejk – Kodras, M. Otepka, Zachař, Zíka (81. Kořínek) – Škoda, O. Otepka (57. Goretki), Hála, Kadlec, Samek (57. Neckář) – Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: celý tým - nikdo

Petr Kadlec, trenér Jankova:Utkání pro nás začalo velmi příznivě, když jsme se v 7. minutě prosadili po rohovém kopu. Snaha hostů většinou končila před naším vápnem a tak největším nebezpečím pro nás bylo několik střel ze střední vzdálenosti. Deset minut před koncem poločasu jsme se po ukázkové akci dokázali znovu prosadit. Druhý poločas bylo jasné, že Roudné otevře hru a bude chtít se zápasem ještě něco udělat. Největší šanci Roudného se nám podařilo zblokovat na roh a díky naší zodpovědné hře se dále hosté prosazovali jen minimálně. My jsme zase naopak na druhé straně nedokázali využít několika zajímavých příležitostí, které bychom měli řešit lépe.“

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Vůbec nejsme spokojeni s výkonem a přístupem hráčů k utkání. Někteří to pojali víkendově a nezodpovědně. Takto se nedá hrát o záchranu a čekat, že přijde úspěch sám od sebe. Domácímu týmu stačilo bojovat a to na nás stačilo. Moc fotbalu se na nerovném terénu hrát nedalo. Domácí vyhráli zaslouženě a my se nad sebou musíme všichni zamyslet.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle