Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice neúspěšně dobývaly čimelickou branku

 
středa, 27. března 2019, 14:42

Úporně bránící Čimelice překonaly Katovice po velké převaze jen jednou. A protože hosté měli v té době již dvoubrankový náskok, nezískaly v prvním domácím zápase na jaře nakonec ani bod.

Utkání přihlížely za pěkného počasí necelé tři stovky diváků. Ty mohly vidět branku již v úvodní minutě, ale Chylíkův centr na Uhera na poslední chvíli hosté odkopli na roh. Čimeličtí zahrozili poprvé v 8. minutě, Varhan se prokličkoval ve vápně ke střele, ta ale skončila těsně vedle Švehlovy branky. Poté přibývaly šance jen na domácí straně. Největší z nich měl ve 13. minutě Uher, ale sám před hostující brankou hlavičkoval vedle.

A když se neujaly ani nebezpečné střely Repy a Požárka, udeřilo z ničeho nic na druhé straně. Ve 22. minutě se po rohu uvolnil ve vápně Převrátil a prostřelil všechny hráče v modrých dresech – 0:1. Vyrovnat mohl ve 38. minutě Požárek, ale jeho dorážka trefila jen břevno. Dvě minuty před poločasem bylo pro Katovice ještě hůře. Po nastřelené ruce Chylíka se postavil k pokutovému kopu Varhan a nezaváhal – 0:2.

Ve druhém poločase se hosté soustředili na úpornou obranu. Ve 48. minutě netrefil před brankou Požárkův centr Uher. Na rozdíl jediné branky snížil skóre v 64. minutě Tušer, který uklidil do sítě přesnou nahrávku Repy – 1:2.

Náskok ubránili

V 72. minutě vyrazil hostující brankář Krt umístěnou střelu Uhera. Z následného rohu vykopávali hosté dvakrát za sebou míč z brankové čáry. To samé se Čimelickým povedlo po dalším rohu v 79. minutě. A když se domácím v 83. minutě povedlo konečně dopravit míč do hostující branky, gól pro ofsajd neplatil. Dva nebezpečné úniky poté zastavil praporek pomezního. I přes velkou snahu a převahu se Katovicím již vyrovnat nepodařilo.

Početná návštěva domácích fanoušků se očekávaného vítězství nedočkala. „Mrzí nás, že jsme je nepotěšili výhrou. Ve druhém poločase jsme měli drtivý tlak, ale vytěžili jsme z něj jen jednu branku. Hosté třikrát vykopávali míč z prázdné branky, jeden gól nám nebyl uznán pro ofsajd. Nebylo nám prostě tentokrát přáno, tak to někdy holt bývá,“ bral sportovně předseda Katovic Tomáš Hajdušek.

Čimelice překvapivě odvezly z horké katovické půdy všechny body. Z minima vytěžily maximum. „S notnou dávkou sportovního štěstí jsme vydřeli cenné vítězství,“ uvedl nový kouč Čimelic Rostislav Grossmann. „Katovice byly po celý zápas aktivnějším týmem a měly značnou převahu, nám se povedly v první půli dvě situace a šli jsme do dvoubrankového vedení.  Domácí si vytvořili ve druhé půli velký tlak a měli spoustu šancí,“ dodal Grossmann.

SK Otava Katovice – SK SIKO Čimelice 1:2 (0:2)

Branky: 65. Tušer - 22. Převrátil, 43. Varhan (pen.). Rozhodčí: Novotný - Přibyl, Toucha. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:3 (Horejš, Hajdušek – Káš, Varhan, Krt). Diváků: 284.

Katovice: Švehla – Cibulka (57. Zoubek), Hajdušek, Janoch, Chylík – Horejš, Kagui, Tušer (89. Křivanec), Repa – Uher, Požárek. Trenér Roman Malý.

Čimelice: Krt – M. Viták, Listopad, Bednařík, Pohnán (86. Řežábek) – Varhan, Nekl, Převrátil, Mezera – Káš (78. Nosek), Hegenbart. Trenér Rostislav Grossmann.

 
 
Napsal(a) SK Otava Katovice, redakce | Foto Jan Škrle