Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 17. kole KP

 
středa, 20. března 2019, 18:23

V největší pohodě se ze zimy do jarní části krajského přeboru probudilo Milevsko, které doma nemilosrdně vyprášilo Blatnou 7:1. Výhodu domácího hřiště využily na úvod druhé poloviny soutěže také Olešník, Osek, Třeboň a v premiéře trenéra Hrbáče také Rudolfov. Jiný debut, který na lavičce Čimelic prožil Rostislav Grossmann, dopadl remízou 2:2 proti Lomu. Venku uspěly jen Katovice.

Kompletní výsledky 17. kola krajského přeboru


FK Protivín – FK Slavoj Č. Krumlov odloženo na 22. 4. 2019 od 14 hod.


Malše Roudné – SK Otava Katovice 1:3 (1:2)

Branky: 37. Škoda – 20. Miklas, 33. a 69. Požárek. Rozhodčí: Přibyl - Polák, Kotalík. Delegát: Brož. ŽK: 5:3 (Píša, J. Vogl, O. Otepka, Kadlec, Zachař – Chylík, Tušer, Hajdušek). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Zachař, J. Vogl (77. Tibitanzl), Zíka (57. Neckář) – Samek, Kořínek (71. Goretki), Kadlec, Škoda – O. Otepka – Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Katovice: Švehla – Cibulka, Hajdušek, Janoch, Chylík – Miklas (75. Zoubek), Kagui, Tušer, Repa (71. Horejš) – Uher, Požárek (89. Hromíř). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Zachař - Požárek, Kagui.

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Vstup do jarní části nám nevyšel. V defenzívě jsme udělali chyby, které zkušený soupeř dokázal využít. Naše šance, které volaly po brance, bohužel skončily na tyči nebo na břevně. Nedokázali jsme ani trefit prázdnou branku z patnácti metrů a proto nemůžeme pomýšlet na úspěch. Celkově celé utkání mělo dobrou úroveň, ale se špatným koncem pro nás.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Jsme rádi, že se nám podařilo navázat na úspěšnou přípravu, ale nebylo to vůbec jednoduché. Roudné hrálo velmi dobře a my jsme měli zejména ze začátku zápasu potíže se proti němu prosadit. Nakonec o výhře rozhodla naše ofenzivní síla. I když jsme branek měli dát více, protože hodně brejků do otevřené obrany jsme nedokázali dotáhnout do zakončení.“


FK Olešník – SK Jankov 2:0 (1:0)

Branky: 37. a 67. Dudek. Rozhodčí: Lovětínský - Albert, Reisner. Delegát: Eibl. ŽK: 2:4 (Nýdl, Lafata – Kočer, Bürger, Maršán, Klíma). Diváků: 390.

Olešník: Matoušek – Studnička, Heller (76. Dráb), Kalášek, Vařák – Nýdl, Lafata, Grobár, Šíma - Dudek (86. Tressl), Štos (89. Tomek). Trenér Roman Chlumecký.

Jankov: Komárek – Dolejšek, Lošek, Maršán (83. Hüttner), Popelka (74. Rytíř) – Kočer (46. Jirkovský), Kollár, Fajtl (88. Honner), Šebelka, Klíma – Bürger. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Vařák - Lošek, Klíma

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Prvních 20 minut opatrný fotbal z obou stran. Jankov se snažil napadat nahoře a poté, co nezískal balon, zalezl do hlubokého bloku. Postupně jsme je začali přehrávat, poněvadž jsme byli více na balonu a nekazili. Z toho vznikly dvě velké šance Štose. Ve 37. minutě jsme šli do vedení, když Lafata skvěle vysunul Dudka a ten chladnokrevně zakončil. Do druhé půle jsme vstoupili aktivněji než hosté. V 67. minutě po střele Grobára neudržel gólman Komárek balon a Dudek dorážel do brány na 2:0. Kluci dále pokračovali v kombinační hře a z toho pramenilo minimálně pět velkých šancí, které jsme bohužel neproměnili nebo nás vychytal brankář. Myslím si, že na první jarní kolo to bylo pohledné utkání před velmi početnou diváckou kulisou a naše zasloužené vítězství.“     

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Domácí v tomto utkání potvrdili roli favorita a zaslouženě zvítězili. My jsme se chtěli prezentovat odvážněji, ale je to taky o tom, co nám soupeř dovolí. Zápas se hrál na výborně připraveném terénu, před slušnou diváckou kulisou. Poděkování za velkou podporu po celý zápas patří našim fanouškům. O víkendu nás čeká další náročné utkání, ve kterém budeme chtít uspět.“


TJ Osek – TJ Dražice 4:1 (3:1)

Branky: 15. Brabec, 26. (11) Hoch, 43. Blatský, 79. Říský – 39. L. Stuchlík. Rozhodčí: Vican - Havlík, Žemlička. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:5 (Kinkor, Krejčí – Baka, L. Stuchlík, Veselý, Hojdar, Kromka). Diváků: 100. Hráno na UMT Strakonice.

Osek: Kozlík – Kinkor, Krejčí, Carda, Benda – Maroušek (87. Čapek), Brabec (85. Ježek), Blatský (73. Lávička), Hoch, Hosnedl (89. Diviš) –  Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Dražice: Baka – Vlašin (75. Böhm), Fara, Hojdar, Bareš – Novotný, D. Štecher, Veselý, M. Stuchlík – L. Stuchlík (82. Kouřil), Kromka. Trenér Tomáš Hořejší.

Nejlepší hráči: celý tým - Novotný, Bareš, Veselý.

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Díky nepřizpůsobivému terénu jsme odehráli premiéru na strakonické umělce. Soupeř, dirigovaný zkušeným Veselým, ukázal především svoji útočnou sílu. Ve 14. minutě zužitkoval rychle rozehraný přímý volný kop Hocha z půlky hřiště Brabec, který ranou k tyči otevřel skóre. Z penalty nařízené za faul na Marouška zvýšil ve 22. minutě Hoch. Hosté snížili po tečované střele ve 38. minutě, ale za čtyři minuty předložil Říský zpětnou přihrávku Blatskému, který propasíroval míč do sítě a zajistil opět dvoubrankové vedení. Úvod druhého poločasu patřil hostům, hráli aktivně a nepustili nás příliš do hry. Po šancích na obou stranách jsme po ukázkově zahrané standardní situaci dvojice Hoch - Říský pečetili výsledek na 4:1 a získali tak veledůležité premiérové body.“

Vlastimil Stuchlík, asistent a vedoucí Dražic: „Zápas jsme si prohráli už v prvním poločase po velkých chybách v obraně, i když začátky poločasů jsme soupeře přehrávali. Takže věřím, že víme, čeho se vyvarovat a co zlepšit v příštím zápase, abychom bodovali.“


Jiskra Třeboň – Sokol Želeč 3:1 (1:0)

Branky: 20. Průcha, 51. Holzepl, 59. Matoušek – 88. Jiráček (vlastní). Rozhodčí: Krauskopf - Mach, Albert. Delegát: Němeček. ŽK: 3:2 (Holzepl, Kubata, Růžička – Fiala, Pavličko). Diváků: 150.

Třeboň: Skála – Koktavý, Schneider, Kubata (86. Cimerhanzl), T. Tůma – Matoušek (77. Bartl), Doležal (70. Lonsmín), Vávra, Holzepl – Průcha (65. Franěk), Růžička (81. Jiráček). Trenér Karel Kladenský.

Želeč: Blažek – Holub, Kosobud, Pavličko, Škrábek – Šváb, Kukučka, Švec, Fiala – Brůžek, Prokeš (74. Šindelář). Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Matoušek, Holzepl - nikdo.

Karel Kladenský, trenér Třeboně: Samozřejmě jsme rádi, že jsme úvodní jarní zápas zvládli. Pomohla nám první branka Průchy, ta uklidnila naši hru. Vyšel nám také vstup do druhé půle, když jsme výsledkově odskočili po brejcích zakončených Holzeplem a Matouškem. Želeč byla celý zápas nebezpečná ze standardek a v závěru jednu po rohu proměnila. Děkujeme fanouškům třeboňského fotbalu, kteří nás přišli podpořit v hojném počtu. Vážíme si toho.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „Zápas jsme nezvládli, především jsme na rozdíl od domácích hráčů nedokázali proměnit svých několik příležitostí, hlavně v prvním poločase. Zápas rozhodla tečovaná střela v úvodu druhé půle."


SK Rudolfov – TJ Hluboká nad Vltavou 1:0 (0:0)

Branky: 66. Maxa. Rozhodčí: Reisner - Herzog, Lovětínský. Delegát: Janíček. ŽK: 1:2 (Ryneš – Kössl, T. Adam). Diváků: 150.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Hajný, Jasenský, Ryneš (37. Vo Son) – Kovačičin (69. Vejvar), Maxa, Pouzar, Kuna – Šindelář, Janák (90. Žoček). Trenér Jiří Hrbáč.

Hluboká: Šiller – Čermín (78. Turek), Kössl, Legdan, Němec – Pomeje, Rubick (33. T. Adam), Stráský, Lovička – Křiváček (78. Tejko), Říha. Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Pouzar, Maxa - Stráský.

Jiří Hrbáč, trenér Rudolfova: „Musím říct, že mám obrovskou radost. S ohledem na vývoj utkání jsou to 3 strašně důležité body a věřím, že na ně navážeme hned příští týden v Dražicích. Odehráli jsme dobré utkání, ale ke konci zápasu jsme měli velké štěstí, když jsme přežili dvě velké šance soupeře. Výsledku by spíše slušela remíza.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Utkání mělo z obou stran parametry prvního utkání. Na obou stranách byla spousta nepřesných nahrávek. Domácí měli v prvním poločase více brankových příležitostí, my zahrozili jen po trestném kopu. Druhý poločas jsme obdrželi branku po pěkné akci Pouzara. Pak jsme začali hrát, ale bohužel jsme branku nedali, i když jsme měli dvě stoprocentní příležitosti. Doufejme, že jsme si smůlu vybrali a teď si doma poradíme v dalším těžkém zápase s Třeboní.“


FC ZVVZ Milevsko – TJ Blatná 7:1 (4:0)

Branky: 6., 42. a 67 (pen.) Barda, 12. Petr, 41. Petr Dvořák, 75. Paták, 90. Marvan – 81. Křivanec. Rozhodčí: Hoch - Dunovský, Novotný. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:2 (Komárek, Marvan – Mišiak, Říha). Diváků: 110. Hráno na UMT Milevsko.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Novotný P. (76. Kálal), Komárek, Sedlák (65. Volf), Maršík – Barda (70. Paták), Petr Dvořák (56. Marvan). Trenér Miroslav Strnad.

Blatná: Chlanda – Machovský (76. Bláha), Šejvar, Nový (65. Sýkora), Sedláček (76. Houzar) – Mišiak, Motyka, Šilhavý, Křivanec – Říha (65. Levý), Míka (46. Jícha). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: Barda, celý tým - nikdo.

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Do samotného zápasu jsme šli s odhodláním získat tři body, ale na druhou stranu i s respektem. V Blatné jsme se na podzim hodně natrápili. Za výkon musím ale kluky pochválit. Předvedli jsme rychlý a kombinační fotbal se spoustou šancí a soupeře až na jeho dvě břevna jsme k ničemu nepustili. Pochvalu zaslouží celý tým a tříbrankový Barda. Je to ale začátek a těžký zápas nás hned čeká příští týden. Jaro bude hodně náročné.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné:Po deseti minutách, resp. po dvou střelách domácích skončil míč v naší brance. Když jsme se z úvodního šoku probudili a začali trochu hrát, tak jsme dvakrát během pěti minut nastřelili, bohužel, jen břevno domácí branky. To ale bylo v zápase vše, co jsme předvedli. Do poločasu nás pak domácí dorazili dalšími dvěma brankami. Druhý poločas jsme se snažili napravit aspoň trochu výsledek toho prvního, to se nám ale ani trochu nepovedlo a zápas tak pro nás, už podruhé v sezoně, skončil debaklem.“


SK SIKO Čimelice – Sokol Lom 2:2 (0:0)

Branky: 59. Pohnán, 69. Varhan – 49. Šimák, 77. Bosnyak. Rozhodčí: Peterka - Macko, Kroutl. Delegát: Vrzal. ŽK: 4:3 (Bednařík, Pohnán, Varhan, Mezera – Trantýr, Jelen, V. Císař). ČK: 1:0 (84. Hovorka). Diváků: 60. Hráno na UMT Písek.

Čimelice: Přibyl - Viták J., Bednařík, Listopad, Pohnán - Převrátil, Káš, Mezera (81. Nekl), Varhan - Hegenbart, Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Lom: Chylík - Jelen, Trantýr, Janů - Do Trung (46. Voneš), Kolací, Balogh, Císař (77. Zeman), Šimák - Bosnyak, Rabiňák. Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: J. Viták, Káš, Varhan – Jelen, Šimák.

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Před zápasem bychom bod asi brali, po zápase jsme možná cítili, že jsme byli vítězství blíž než soupeř. Lom ukázal svoji kvalitu a šel po rychlé akci do vedení, my jsme ale pak byli aktivnější a důraznější a podařilo se nám vývoj utkání otočit. Vyrovnávací branka přišla po našem velkém zaváhání v obraně při standardní situaci, a to by se nám stávat nemělo. Po vyloučení Hovorky jsme už na vítězný gól neměli dostatek času ani sil. Myslím si, že na úvodní zápas jara předvedly oba týmy solidní fotbal.“

Marek Císař, trenér Lomu: „Bojovné utkání, kdy jsme se nemohli hlavně v první půli dostat do tempa. Po změně stran jsme však byli aktivní a dali jsme Šimákem první branku. Vzápětí jsme vstřelili druhou z rohu, ale rozhodčí nám ji neuznal. Ani z videozáznamu nikdo neví proč. Poté jsme po dlouhém autu dostali gól na 1:1. Bohužel jsme zanedlouho faulovali ve vápně a soupeř se proměněnou penaltou dostal do vedení. Museli jsme hru otevřít a vyplatilo se. Když už soupeř nestačil, musel faulovat a ze standardní situace vyrovnal Bosnyak na 2:2.“

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama