Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dudek dvěma góly rozhodl o výhře Olešníku nad Jankovem

 
úterý, 19. března 2019, 12:13

V krajském přeboru vypuklo fotbalové jaro. Hned na úvod vyrovnaná a kvalitní soutěž přinesla sledované derby vedoucího Olešníku s exdivizním Jankovem. Před téměř čtyřmi stovkami diváků, z nichž značnou část tvořili hostující příznivci, potvrdil roli favorita domácí tým a po dvou gólech Lukáše Dudka zvítězil 2:0.

Olešník prožil poměrně úspěšnou zimní přípravu, ve které mimo jiných výsledků remízoval s třetiligovým Pískem. Podzimní výkony pasovaly svěřence Romana Chlumeckého do role největšího favorita soutěže a stejnou pozici úspěšně hájili i s týmem Jankova.

Hosté přitom nezačali vůbec špatně a aktivní hrou Olešník zaskočili. Výsledkem toho byla první, ale zároveň na dlouhou dobu poslední střela prvního poločasu. Vyprodukoval jí Šebelka, avšak nepříliš prudký pokus doprostřed branky mnoho starostí Matouškovi nepřipravil. Domácímu týmu trvalo zhruba dvacet minut, než se dostal ke své klasické kombinační hře a právě v této části zápasu převzal iniciativu na své kopačky.

Hostům se dařilo držet domácí ofenzivní esa na uzdě celou půlhodinu, poté se ale Lafata a spol. začali prosazovat. Nejprve se v 30.minutě po faulu Dolejška na nejlepšího hráče utkání Šímu zastřeloval z přímého kopu pozdější hrdina Dudek. V 36.minutě byl mnohem blíže prvnímu gólu nejlepší střelec soutěže Štos, jenže Grobárův centr hlavičkoval pouze do tyče. O chviličku později nesklapla ofsajdová past jankovských zadáků a Štos v další velmi dobré příležitosti mířil vedle. Jenže slabší chvilku hostující obrany Olešník přesto potrestal hned vzápětí, kdy dostal příliš prostoru Lafata, narýsoval geniální kolmici na Lukáše Dudka a ten si před Komárkem počínal zkušeně. Chladnokrevnou střelou k tyči otevřel skóre - 1:0.

Druhý poločas nabídl sympatický výkon Jankova, který v poli Olešníku výkonnostně stačil, avšak rozdíl v útočné fázi tam byl markantní. Mezitím, co ofenzivní akce Jankova povětšinou končily v předfinální fázi, domácí borci se svojí kvalitou dostávali do dobrých příležitostí. Jednu takovou po Šímově úniku zakončoval v 57.minutě Grobár, ale Komárek ho vychytal. Bohužel pro hosty přišla v 67.minutě možná jediná slabší chvilka gólmana Komárka, který neudržel nepříliš prudkou střelu Grobára a Lukáš Dudek se z dorážky nemýlil - 2:0.

Domácí bez větších potíží i přes enormní snahu hostujících fotbalistů drželi dvoubrankové vedení a čím více se blížil konec zápasu, bylo jasné, že žádné překvapení se konat nebude. V 85.minutě mohl Lukáš Dudek zkompletovat hattrick, když se řítil sám na Komárka, ten však skvělým zákrokem radost domácímu snajprovi zkazil. Největší možnost Jankova se datovala až v nastaveném čase. Dlouhý nákop propadl ke Klímovi, jehož zase perfektním zákrokem vychytal Matoušek. V brance neskončily ani dorážky Bürgera a Rytíře, proto odjel Jankov z Olešníku s porážkou 0:2.

FK Olešník – SK Jankov 2:0 (1:0)

Branky: 37. a 67. Dudek. Rozhodčí: Lovětínský - Albert, Reisner. Delegát: Eibl. ŽK: 2:4 (Nýdl, Lafata - Kočer, Bürger, Maršán, Klíma). Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:1. Diváci: 390.

FK Olešník: Matoušek - Studnička, Heller (76. Dráb), Kalášek, Vařák - Nýdl, Lafata, Grobár, Šíma - Dudek (86. Tressl), Štos (89. Tomek). Trenér Roman Chlumecký.

SK Jankov: Komárek - Dolejšek, Lošek, Maršán (83. Hüttner), Popelka (74. Rytíř) - Kočer (46. Jirkovský), Kollár, Fajtl (88. Honner), Šebelka, Klíma – Bürger. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Šíma, Lafata - Lošek, Klíma.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová