Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov završil soustředění na západě Čech výhrou s Horním Slavkovem

 
pondělí, 4. března 2019, 17:35

Fotbalisté Jankova absolvovali herní soustředění v Mariánských Lázních a na závěr pobytu odehráli přátelské utkání s Horním Slavkovem, týmem z karlovarského krajského přeboru. Jihočeši byli po celé utkání lepším týmem a bojovného protivníka nakonec přehráli 4:0. Nejvíce se pod výhru podepsali Matěj Prediger (2+1) a Jan Šebelka (1+3).

Čtrnáct dní před začátkem mistrovského jara nebyly oba celky kompletní. Slavkov neměl k dispozici brankáře, a tak si jankovští Komárek s Hučíkem zachytali poločas na obou stranách. Více práce měli, když chytali proti svým.

První poločas se to týkalo Jana Komárka, který musel po akci Šebelky s Dolejškem zasahovat v 9.minutě proti Klímově střele. Výborný zákrok pak předvedl také ve 14.minutě, kdy se ho ve velké šanci pokusil přelobovat Lovička, avšak Komárek se zaskvěl ve výborném světle.

Změnu skóre přinesla 25.minuta. Popelka našel dlouhým a přesným pasem Šebelku, ten v šestnáctce obklíčen protihráči zachoval klid, namazal míč Martinu Lovičkovi, který ho z prostoru penaltového puntíku usměrnil přesně k tyči - 0:1. V 31.minutě se k hlavičce dostal Popelka, ale branku Spartaku minul. O pár minut později našel Maršán pěkným centrem Rytíře, jehož pohotovou střelu k tyči vytáhl Komárek na rohový kop. Po něm se k hlavičce dostal znovu Popelka, jenže svého kamaráda v brance nepřekonal.

Šebelka byl u všech gólů

Druhý poločas načal centr Klímy a zakončení Kočera, avšak v brance se činila nová posila Jankova Michal Hučík. Na umělce menších rozměrů a dozoru dvanácti členů jankovského fanklubu, kteří za týmem přicestovali vlakem, se podařilo Jihočechům zvýšit vedení v 65.minutě. Klímův pas prodloužil hlavou Prediger na Jana Šebelku, který si z následného sóla poradil skvěle - 0:2.

Spartakovci mnoho šancí neměli. Mimo několika málo nebezpečných střel a jedné povedené (Komárek vyrazil) měli tu největší příležitost v 80.minutě po Kollárově ztrátě na vlastní polovině hřiště, ale i s trochou štěstí udrželi hosté čisté konto.

Sami v závěru přidali ještě dvě branky. Nejprve neproměnil po Kočerově vysunutí velkou šanci Rytíř, ale v 83.minutě po pěkné Šebelkově přihrávce pokořil Hučíka mladík Matěj Prediger - 0:3. Stejná dvojice úřadovala o tři minuty později. Šebelka poslal z levé strany přesný balón před branku a Matěj Prediger bez potíží přidal svůj druhý gól v utkání - 0:4. Jankov tak slaví v přípravě třetí výhru v řadě bez inkasované branky.

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Herní soustředění v Mariánských Lázních jsme zakončili zápasem s účastníkem Karlovarského KP. Kvalita soupeře však připomínala spíše naší I. A třídu. K tomu soupeř přijel bez brankáře a tak se v jeho bráně prostřídala naše brankářská dvojice. My jsme zase po úterním zápase a pěti tréninkových jednotkách měli problém s pochopitelnou únavou. Menší a "rychlé" hřiště nám zejména v prvním poločase dělalo problémy s přesností a herní převahu jsme nedokázali přetavit ve větší brankový rozdíl. Jsem rád, že se nikdo z hráčů během tohoto soustředění nezranil a můžeme už pomalu vyhlížet blížící se soutěžní zápasy.“

TJ Spartak Horní Slavkov – SK Jankov 0:4 (0:1)

Branky: 25. Lovička, 65. Šebelka, 83. a 86. Prediger. Diváci: 40.

Sestava SKJ: Hučík (46. Komárek) – Jirkovský, Honner, Popelka, Klíma – Dolejšek, Maršán, Fajtl, Šebelka, Rytíř – Lovička. Střídali: Kočer, Prediger, Kollár.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová