Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov korunoval přesvědčivou výhru s Rudolfovem třígólovou smrští po přestávce

 
středa, 27. února 2019, 17:38

Páté zimní přípravné utkání fotbalistům Jankova sedlo náramně. V úterním podvečeru na Složišti vyzvali letitého soupeře z Rudolfova a po velmi vydařeném ofenzivním představení zvítězili 4:0. Svěřenci trenéra Petra Kadlece hráli s ohromnou chutí a po delší době ukázali, že i směrem dopředu můžou předvést výkon, který platí i na silného protivníka. Tím Rudolfov byl, jenže tentokrát se musel sklonit.

"Perštát" postrádal Jana Šindeláře, jinak nasadil velice kvalitní sestavu. Jankovští ani tentokráte neměli zdaleka kompletní kádr k dispozici, na hře se to ale neprojevilo. Od začátku se hrál svižný zápas, který přinesl dost šancí na obou stranách.

První šance, a to hned z kategorie těch nejvyloženějších, přišla po pěti minutách hry a spolupráci Dolejška s Kočerem. Ti zakombinovali na pravé straně a z následné nabídky před brankou těžil Popelka, avšak ze dvou metrů napálil balón k překvapení všech pouze do břevna. Ani ne o minutu později se Popelka dostal k hlavičce. Z mnohem složitější pozice zamířil nad branku. Ve 13. minutě to byla opět dvojice mladíků Jankova Petr Dolejšek - Daniel Kočer, po jejíž kombinaci zakončoval mimo Teringlovu branku Lovička.

Hru Rudolfova dirigoval Pouzar a ve 22. minutě připravil šanci Janákovi, jenž z velice dobré pozice napálil míč nad branku. Hodně blízko gólu byli domácí v 28. minutě, kdy dosti volného prostoru využil Vejvar, jenomže technickým pokusem kolem Komárka trefil tyč a z následné dorážky se gólově taktéž neurodilo.

Změna skóre nastala v 31. minutě. Další rychlou a povedenou akci rozjeli Šebelka s Dolejškem, na hraně šestnáctky si přebral balón Patrik Sedlic, podíval se, kde stojí gólman a přesnou střelou k tyči otevřel skóre - 0:1.

Závěr poločasu byl v jasné režii Jankova, který měl další možnosti ke skórování. Tu největší po pasu Popelky neproměnil Šebelka, jemuž se vrhl rychle pod nohy vyběhnuvší Teringl. Ten si pak sice s problémy, ale přeci jen poradil s další Šebelkovou střelou po kombinaci neúnavných Kočera s Dolejškem, a taktéž těsně před pauzou se střelou Fajtla.

Tři góly na začátku 2. poločasu

Co se nepovedlo jankovským v závěru první půle, povedlo se na začátku poločasu druhého. Nejprve po pár vteřinách přežili velkou šanci střídajícího Votavy, aby vzápětí sami udeřili. A byl to Lukáš Fajtl, který dostal přihrávku od Sedlice a nádhernou střelou ze střední vzdálenosti dostal "angličanem" o tyč míč do sítě - 0:2.

Rušný úvod druhého dějství podpořil Vejvar, který dostal pěknou prostrkávačku od Vo Sona, jenže zamířil do boční sítě. Běžela 51.minuta a přišla již několikátá akce Jankova na pravé straně, vystřižená jak z učebnice moderního fotbalu. Pravý obránce Dolejšek zatáhl míč, poslal jej do pokutového území, kam si naběhl levý obránce Martin Popelka a prostřelil bezmocného Teringla - 0:3.

Že byli hostující fotbalisté na koni, korunovali o pět minut později precizně zahraným protiútokem. Po rohu Rudolfova uběhlo deset vteřin, než se balón po ose Popelka - Šebelka - Patrik Sedlic ocitl opět v síti Teringelovy branky - 0:4.

Poté se hra přeci jen trochu uklidnila a na další zajímavý moment si diváci počkali zhruba dvacet minut, než svůj přehled a kopací techniku potvrdil autor dvou branek Sedlic, z jehož kopaček vyletěla technická střela, která olízla břevno.

Deset minut před koncem se nedohodli Teringl s Novotným, avšak Šebelka střelou bez přípravy poloodkrytou branku přestřelil. O minutu později neuspěl v dobré šanci Kočer a poslední slovo si vzali na paškál hráči Rudolfova. Maxův přímý kop doputoval na hlavu Vejvara a následně na tyč Hučíkovy branky. Domácím skórovat nebylo přáno, byť šancí zrovna málo také neměli. To tým Jankova si před středečním odjezdem na soustředění do Mariánských Lázní zvedl velmi dobrým výkonem všech hráčů náladu.

Petr Maxa, asistent trenéra SK Jankov: „Většinou bývám kritický, ale dnes musím pochválit celé mužstvo. Paradoxně jsme po hodně dlouhé době podali lepší výkon v ofenzivě než v defenzivě, čímž nechci říct, že bychom vzadu hráli špatně, ale pustili jsme soupeře, byť kvalitního, celkem do dost šancí. I s trochou štěstí jsme to ale ustáli na nulu a to z výsledku dělá jasnou záležitost. Nicméně naše hra směrem dopředu měla opravdu velkou kvalitu. V prvním poločase jsme většinu akcí táhli po pravé straně přes Kočera s Dolejškem, kteří si tam perfektně vyhověli a dvojici Kovačičín – Gerstner jasně přehráli. Jen za poločas šlo od této dvojice tak sedm, osm balónů do vápna. Druhý poločas jsme z velké části kontrolovali, podařilo se nám v úvodu vstřelit tři nádherné branky a to samozřejmě soupeře trochu položilo. Snad kluky chvála neodradí od další práce, protože stále je hodně věcí, kde nás tlačí bota, ale za dnešek opravdu pro všechny palec nahoru!“

SK Rudolfov – SK Jankov 0:4 (0:1)

Branky: 31. a 56. Sedlic, 47. Fajtl, 51. Popelka. Rozhodčí: Klimeš. Bez karet. Diváci: 50.

SK Rudolfov: Teringl – Ryneš, Novotný, Hajný, Gerstner – Janák, Jasenský, Pouzar, Maxa, Kovačičín – Vejvar. Střídali: Vo Son, Votava, Dvořák.

SK Jankov: Komárek – Dolejšek, Lošek, Maršán, Popelka – Kočer, Fajtl, Beránek, Šebelka, Lovička – Sedlic. Střídali: Hučík, Rytíř, Prediger.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová