Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté Jankova dosáhli první výhry v přípravě proti Lhenicím

 
úterý, 19. února 2019, 19:28

Dlouholetý trenér Jankova Ivo Čech se poprvé postavil proti svému bývalému klubu a navíc hned pět hráčů Lhenic s jankovskou minulostí naskočilo do zdánlivě tuctového přípravného střetnutí, které díky těmto aspektům dělalo zápas pikantní a hodně sledovaný. Na hlubocké umělce nakonec uspěl favorit z krajského přeboru, který zlepšeným výkonem po změně stran zvítězil 2:0.

Lhenicím chyběl čerstvě operovaný kapitán Tůma, jinak mohl trenér Čech vybírat z kompletního kádru. To lodivod Jankova Petr Kadlec měl absencí mnohem více a nezbývá než věřit, že do začátku jara se marodka vyprázdní.

Lhenice byly na Jankov velmi dobře připraveny a celý poločas držely se soupeřem krok. V 8.minutě si také vypracovaly první a zároveň největší příležitost v utkání. Po dobré práci Maháka na pravé straně se do gólovky dostal Iliev, ale Hučík jeho střelu z blízkosti nohou reflexivně vyrazil.

Jankovští hledali cestu k Dvořákově brance složitě a poprvé ji našli až v 19.minutě, kdy se do obrovské šance po rohovém kopu dostal Kočer, avšak na brankové čáře v hodině dvanácté zakročil stoper Kopf. Po půl hodině hry odcentroval Fajtl a Lovičkovo zakončení zneškodnil gólman Dvořák. Ještě dvěma nepříliš nebezpečnými střelami se prezentoval Rytíř, avšak ze strany Jankova toho bylo zoufale málo. Na druhé straně se pokoušel Hučíka propálit z úhlu aktivní Mahák, jenže náhradu za odchozího Pavelce nepřekvapil.

Pojistku přidal čerstvě 20letý Hüttner

Stejně jako ve třech předešlých zápasech Jankov svoji hru ve druhém poločase rapidně zlepšil a rázem se dostal do očekávaného tlaku. Vzešla z toho v 49.minutě křižná střela Sedlice, které ale přeci jen chyběla větší přesnost. Sedlic se o minutu později ujal role nahrávače a to zafungovalo mnohem lépe. Jeho nabídku napříč pokutovým územím si na zadní tyči našel Martin Popelka a nekompromisní střelou otevřel skóre - 1:0.

Stejná dvojice si to zopakovala v 62.minutě. Sedlic našel po standardní situaci naběhnutého Popelku, jenže ten tentokrát mířil vedle. Popelka si ve druhém poločase pronajal levou stranu a patřil mezi nejlepší hráče na hřišti. Po dalším jeho průniku se do zakončení dostal Schwarz, který zamířil přesně do postaveného Dvořáka.

Svěřenci Ivo Čecha mohli vyrovnat v 77.minutě, kdy se po Šebelkově ztrátě dostal do úniku Iliev, ale tvrdou ranou jen vyprášil Komárkovy rukavice. Když pomineme nepovedený přímý kop Prenera, bylo to jediné ohrožení "peckářů" jankovské branky ve druhé části zápasu. Tlak Jankova sice v závěru zeslábl, přesto se v 90.minutě po Schwarzově sklepnutí dostal k pohotové střele uvnitř šestnáctky Martin Hüttner a zamířil přesně k tyči - 2:0.

Ohlasy z laviček

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „V prvním poločase byla naše hra pomalá a kostrbatá. Pozorně bránícího soupeře jsme nedokázali více rozpohybovat a k tomu jsme v přechodové fázi hry často chybovali v rozehrávce. Těchto našich chyb Lhenice, díky velice dobře rychlostně vybaveným hráčům, několikrát využily v rychlý protiútok. My jsme sice byli opticky více na míči, ale cestu do soupeřovy šestnáctky jsme nacházeli těžko. Druhý poločas byl z naší strany mnohem lepší. Zlepšili jsme pohyb a celkově jsme se více dostávali do soupeřova vápna. Škoda jen, že jsme se nedokázali více brankově prosadit. Možnosti k tomu byly. Jsem rád, že jsme zápas odehráli bez obdržené branky.“

Ivo Čech, trenér SK Lhenice: „Myslím, že se jednalo o typický zápas mezi mužstvy rozdílných soutěží. Bylo jasně vidět, že jankovští mají za sebou již tři utkání s kvalitními týmy (Dynamo „19“ a juniorka, Soběslav), stejně jako to, že jsou na hřišti častěji, než my a to, že ještě loni působili v divizi, zatímco Lhenice v I. B třídě, to je realita. Když se k tomu přidá náš přehnaný respekt a některé taktické chyby, vyjde z toho ten obrázek hry, který jsme viděli. Jankov mnohem více na míči tvořil hru a my se snažili hrát organizovaně a pokud možno po zisku vyrážet do brejkových situací. Jsem rád, že jsme mohli zápas s tak fotbalovým soupeřem hrát, kluci viděli, že je na čem pracovat, že i když si to možná někdo nechce připustit, tak rozdíl v herním projevu je zřejmý. Přesto jsme i my měli některé situace, které jsme určitě měli dostat do zakončení, ale bohužel tam nám scházela větší kvalita. Pro nás dobré utkání, s nějakým záměrem jsme do něj šli, ne všechno se podařilo, ale ne všechno bylo špatně, poukážeme si na chyby, poučíme se a věřím, že nás to zase posune. Snad i pro Jankov to jako příprava nebylo špatné utkání a třeba se vzájemné zápasy stanou tradicí.“

SK Jankov – SK Lhenice 2:0 (0:0)

Branky: 50. Popelka, 90. Hüttner. Rozhodčí: Mach. ŽK: 2:0 (Lovička, Fajtl). Diváci: 70.

SK Jankov: Hučík - Fajtl, Lošek, Popelka, Beránek - Kočer, Maršán, Kollár, Sedlic, Rytíř – Lovička. Střídali: Komárek, Šebelka, Hüttner, Schwarz.

SK Lhenice: Dvořák - Trojan, Kopf, Kiš Dav., Bumba - Mahák, Prener, Beran, Chromý, Balica – Iliev. Střídali: Pořádek, Sura, Kiš Dom., Funda, Málek, Lukač.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová