Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zlom přinesla neproměněná penalta. Čimelice vs. Cehnice 3:3

 
neděle, 17. února 2019, 21:02

V dalším přípravném utkání Čimelice přivítaly na UMT v Písku fotbalisty Sokola Cehnice, účastníka I. B třídy. Ani dva góly Petra Hovorky, který v proběhu uplynulého podzimu přišel do Čimelic právě z Cehnic, nestačily na očekávané vítězství.

Od počátku utkání byli Čimeličtí aktivnější a již v 7. minutě po centru Varhana z pravé strany vstřelil Hovorka první branku Čimelic. Zdálo se, že Cehničtí budou snadný soupeř, ale v 17. minutě po střele Hrčky nešťastně tečoval míč Varhan do vlastní branky – 1:1.

Hra se potom vyrovnala, ale Čimelice byly stále útočnější. Ve 36. minutě se do výborné šance dostal Bednařík, ale jeho pokus skončil vedle branky. O minutu později ale našel Hegenbart přihrávkou Hovorku a ten vstřelil druhou branku. Za další minutu vstřelil Řezáč střelou z 20 metrů třetí branku – 3:1.

Druhý poločas začaly aktivněji opět Čimelice. V 51. minutě byl ve vápně faulován Hegenbart a byl nařízen pokutový kop. Míč si postavil Varhan, ale jeho střelu brankář vyrazil a neuspěl ani z následné dorážky. To byl zřejmě zlom v utkání. Cehničtí poté zvýšili aktivitu a stále častěji se dostávali do útoku. Ve 73. minutě se jim podařilo Nedvědem snížit stav na 3:2.

V 78. minutě Mezerova střela skončila na horní tyči cehnické branky. V samotném závěru pak byla nařízena penalta i proti SIKU, Krejsa nezaváhal a stanovil konečný výsledek na 3:3.

Čimelickým se tentokrát utkání nepovedlo, příliš často chybovali v rozehrávce a rovněž i obrana tentokrát nefungovala bezchybně. Ale od toho je příprava, aby se „vychytaly všechny mouchy“ před zahájením jarních utkání v KP.

K dalšímu přípravnému střetnutí zajíždějí Čimelice do Příbrami, kde se utkají v sobotu 23. 2. od 10 hodin s místním Spartakem Příbram, účastníkem KP Středočeského kraje.

SK SIKO Čimelice – Sokol Cehnice 3:3 (3:1) 

Branky: Hovorka 2, Řezáč – Hrčka, Nedvěd, Krejsa (pen.). Rozhodčí: Štěrba – Hrušková, Švestka. Diváci: 20.

Čimelice: Přibyl – Pohnán, Zelenka, Bednařík, Řezáč – Listopad, J. Viták, Varhan, Mezera – Hegenbart, Hovorka. Střídali Němec, Řežábek, M. Viták, Nosek, Nekl, Froněk. Trenér Rostislav Grossmann.

Cehnice: Přech – Frčka, O. Martínek, L. Čech, J. Čech – P. Martínek, Desnák, Hrčka, Pletka – Nedvěd, Krejsa. Trenér Tomáš Herzig.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle