Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov tahal za kratší konec. Soběslav udeřila Vaňkem a Kutnerem

 
pondělí, 11. února 2019, 21:34

Během osmi dnů absolvovali hráči Jankova tři zápasy a dvě tréninkové jednotky. Na závěr tohoto náročného "anglického" týdne změřili na umělce v Třeboni síly s divizním Spartakem Soběslav. Jankovští podali asi nejslabší výkon v dosavadním průběhu přípravy a soupeři podlehli zcela zaslouženě 0:2. Soběslav mimo dvou branek ještě třikrát orazítkovala tyč!

Trenér Petr Kadlec mohl poprvé zařadit do sestavy Fajtla s Rytířem, na druhou stranu zase na poslední chvíli vypadli Sedlic s Lovičkou. Favoritem utkání byl Spartak a také to od úvodu potvrzoval, když byl mnohem silnější a sebevědomější na míči.

Přesto první náznak šance měl Jankov, když poslal střílený centr do předbrankového prostoru Dolejšek, avšak Popelka tuto nabídku nedokázal k otevření skóre využít. Jinak více ze hry měla Soběslav a do vedení mohla jít v 18.minutě po velké chybě Komárka, jenž vyběhl mimo pokutové území, ale Dvořák odkrytou branku netrefil - míč skončil na tyči. Poté to zkoušel na druhé straně Maršán střelou ze střední vzdálenosti, Kuník byl pozorný. Skóre se měnilo poprvé v 27.minutě, kdy ukázal svoji extratřídu Filip Vaněk. Dostal pěkný pas za obranu, míč si nádherně zpracoval a střelou kolem Komárka pod břevno poslal Spartak do vedení - 0:1.

Po půl hodině hry měl dvě velké příležitosti Smetana. V obou případech těžil z výborné práce svých spoluhráčů, jenže v obou případech v zakončení selhal a Komárkovu branku minul. Jankovští se snažili o vyrovnání po standardní situaci Šebelky, avšak ani Dolejšek a ani Fajtl poskakující míč na malém vápně za Kuníkova záda nepropašovali. Podruhé zvonila branková konstrukce za Komárkovými zády v 40.minutě, kdy jí pěknou hlavičkou trefil Kutner po Mazouchově rohovém kopu. Poslední možnost jak pohnout s výsledkem v prvním poločasu měl střelec první branky Vaněk, jenže tentokrát jeho střelu slabší pravou nohou dokázal Komárek vyrazit.

Druhá půlka bez šancí

Druhý poločas nabídl vyrovnanější partii, ovšem s mnohem méně nebezpečnými situacemi. Krátce po startu druhého dějství se Jankovští dožadovali po faulu na Schwarze pokutového kopu, ale sudí Radek Herzog měl opačný názor. Až do 76.minuty se na jakoukoliv šanci čekalo marně. Jankov byl možná o něco více na míči, ale příliš málo nebezpečný. Právě až čtvrthodinku před koncem se začaly rodit jakési náznaky, leč bez gólového vyústění. Nejprve neuspěl Schwarz, poté ani hlavičkující Šebelka.

Spartak se před branku Jankova příliš nehrnul, ale když už tam dorazil, hodně to „smrdělo“. Například jako v 80.minutě se po rychlém protiútoku řítil na Hučíka Žalda, mladý jankovský gólman skvělým zákrokem nohou stačil balón vyrazit na tyč a následný roh. Poslední slovo zápasu si vzal na svá bedra nejlepší hráč utkání Aleš Kutner, jenž zůstal zadáky pozapomenutý na hranici pokutového území a pěknou přízemní střelou na zadní tyč upravil na konečných 2:0 pro Spartak.

Petr Maxa, asistent trenéra SK Jankov: „Zase se budu opakovat, ale znovu se projevilo, jak nám chybí klasický hroťák. Zkoušíme tam různé varianty, ale pořád to není ono. K tomu jsme první půli neměli ofenzivní podporu z krajů. A protože nejsme Barcelona, přicházelo mnoho ztrát a my se tak dostávali pod tlak. Musím přiznat, že prohrávat v poločase 1:0 byl ještě milosrdný výsledek. Druhá půle byla zase lepší, stejně jako v předchozích zápasech. Rozehráli se Šebelka s Kollárem, dobře jim sekundoval Rytíř. Bohužel v tomto utkání někteří naši hráči podali špatný a někteří podprůměrný výkon. Slova chvály mám pro Fandu Loška, který nás vzadu hodně držel.“

Další utkání odehraje SK Jankov v neděli 17. 2. 2019 od 12:00 hodin na UMT Hluboká s SK Lhenice.

SK Jankov – FK Spartak Soběslav 0:2 (0:1)

Branky: 27. Vaněk, 86. Kutner. Rozhodčí: Herzog. Bez karet. Diváci: 50.

SK Jankov: Komárek – Fajtl, Lošek, Popelka, Klíma – Dolejšek, Maršán, Hüttner, Kollár, Beránek – Šebelka. Střídali: Hučík, Jirkovský, Kočer, Rytíř, Schwarz.

Soběslav: Kuník – Hromada, Boháč, Suda, Novák – Mazouch, Bouchal, Kutner, Vaněk – Dvořák, Smetana. Střídali: Žalda, Chotovinský, Maršík.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová