Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov prohrál s ligovým dorostem Dynama

 
čtvrtek, 7. února 2019, 12:48

Čtyři dny po prohře s juniorkou nastoupili fotbalisté Jankova v tréninkovém centru Dynama na Složišti k dalšímu zimnímu přípravnému utkání. V podvečerním středečním chladném počasí čelili síle ligového českobudějovického dorostu U19. Zápas nabídl pět branek. Z výhry 3:2 se radovali domácí mladíci.

Lze říci, že téměř po celé utkání šlo o celkem vyrovnanou partii, jenže co se ofenzivní finální fáze týče, bylo Dynamo mnohem precisnější. Hned od úvodu bylo patrné, že hostující zadáky čeká letecký den.

V 10.minutě pohyblivě nadaní mladíci podnikli rychlý protiútok tří hráčů na dva jankovské. V samém závěru ukázkové akce zakončoval Pařízek mimo hostující svatyni. S přesností si nepotykal ani po rohu hlavičkující Bartoš.

Vyrovnaný průběh hry mnoho šancí zmrzlým divákům nepřinesl. To ale neplatilo o 38.minutě, kdy Maršán před pokutovým územím fauloval Červeného a následný přímý volný kop krásně přes zeď poslal do sítě Tadeáš Sedlák - 1:0. Z podobné pozice mohl ještě před poločasovou přestávkou vyrovnat Kollár, jenže tomu se standardka nevyvedla a zamířil hodně vysoko.

Druhý poločas nastoupil v dresu Jankova Patrik Sedlic a byl nejvýraznější osobou na hřišti. Na jeho technické kousky a individuální dovednost byla radost pohledět. Hned po dvou minutách na hřišti se prezentoval ziskem míče a následným individuálním průnikem, kterému ke gólovému úspěchu chybělo jen pár centimetrů.

Jankov dvakrát snižoval

Skóre se měnilo na druhé straně o pár chvil později. Jak ve dvou hráčích překonat čtyři obránce, předvedli Sedlák se Strejčkem. Prvně jmenovaný narýsoval pěknou kolmici, Kevin Strejček načasoval náběh a kolem Komárka zvýšil na 2:0.

O to, aby skóre nebylo o tři góly, se postaral právě gólman Jankova Komárek v 61.minutě, kdy předvedl reflexivní zákrok proti v jasné pozici zakončujícímu Pařízkovi. A když si Komárek poradil i s nepříjemnou střelou z vápna, položil kámen k jankovskému snížení. To přišlo v 73.minutě po dobrém presinku několika hráčů. Chybující rozehrávku domácích využil k tyči technicky střílející Petr Dolejšek - 2:1. Dvougólové vedení si Dynamo vzalo zpět v 82.minutě po rychlé akci na pravé straně. Sedlákův centr střelou bez přípravy uklidil pod břevno Jakub Pařízek - 3:1.

V závěru ještě předvedl po rohu dva perfektní zákroky Komárek, na druhé straně se musel činit i domácí gólman po střele Hüttnera, jenž zakončoval pohlednou akci Dolejška s Kočerem. Skóre uzavřel v poslední minutě Martin Lovička, který dostal přesný pas od Dolejška, ustál atak domácího obránce a střelou k tyči upravil na konečných 3:2.

SK Dynamo ČB U19 - SK Jankov 3:2 (1:0)

Branky: 38. Sedlák, 51. Strejček, 82. Pařízek - 73. Dolejšek, 90. Lovička. Rozhodčí: Tupý. Diváci: 40.

Dynamo U19: Červenec - Matuška, Carda, Majer, Bartoš - Sedlák, Pařízek, Maxim, Pravda - Míka, Červený. Střídali: Fical, Strejček.

SK Jankov: Hučík - Dolejšek, Lošek, Maršán, Klíma - Kočer, Hüttner, Kollár, Šebelka, Lovička – Schwarz. Střídali: Beránek, Jirkovský, Prediger, Sedlic.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová