Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetí Sokol Lom hrál venku lépe než doma. V Táboře se těšil dobré návštěvnosti

 
pátek, 21. prosince 2018, 10:46

Po třech postupech v řadě se Sokol Lom zastavil v krajském přeboru. Nováček z táborského okresu musel opustit nevyhovující domácí stánek a přejít do azylu na táborské Svépomoci. Zkušenému týmu, který se od začátku usadil na čele, to šlo lépe venku než doma, kde posledních pět zápasů prohrál. Naopak venku za celý podzim nenašel přemožitele. Klub sáhl po šesti zápasech k trenérské výměně, když Zemana vystřídal staronový kouč Císař. Po první polovině se umístil na lichotivé třetí příčce se ziskem 26 bodů. Podzim Lomu hodnotil společně triumvirát Petr Kolář (předseda), Marek Císař (trenér) a Jiří Volek (sekretář).

Jak jste spokojeni při pohledu na podzimní tabulku?
Sokol Lom v krajském přeboru. Už to, samo o sobě, zní a vypadá neskutečně. Hodnotit naše účinkování v historicky první sezóně krajského přeboru je relativně snadné. Třetí místo po podzimní části soutěže je víc, než jsme si předsevzali. Těší mě, že jsme po třech postupech v řadě potvrdili oprávněnost naší účasti v krajském přeboru. Potvrdilo se také, že nejkvalitnější kádry mají Olešník a Katovice. Škoda, že Olešník takto moc odskočil konkurenci. Myslíme si, že boj o 1. místo je již téměř rozhodnut.

Co vás během podzimu nejvíc trápilo a naopak potěšilo?
Nejvíce nás trápily výsledky domácích zápasů, kdy jsme uhráli pouze 6 bodů. Naopak na hřištích soupeřů se nám neobyčejně dařilo. Za zmínku stojí skutečnost, že v krajských soutěžích I. B a I. A třídě jsme venku neprohráli žádné utkání. A v této lichotivé bilanci jsme pokračovali i v podzimní části krajského přeboru.
Dále musíme konstatovat, že ve všech našich zápasech se hrálo korektně a i chování diváků bylo sportovní. K tomu přispělo i kvalitní řízení zápasů rozhodčími.

Které duely byste zařadil mezi nejvydařenější?
Určitě domácí zápasy s Čimelicemi a Osekem a venkovní utkání v Českém Krumlově a Jankově.

A na druhou stranu, se kterými zápasy jste nemohl být spokojen?
Nejméně podařený zápas byl doma s Třeboní. Po vydařeném vstupu do sezóny jsme si mysleli, že se nemůže nic stát a byli jsme po zásluze vráceni zpátky na zem. Druhý nepodařený zápas byl se Želčí, kdy jsme neproměnili penaltu na 2:0 a potom jsme úplně vypadli z role.

Kteří hráči patřili k podzimním oporám? Kdo zaznamenal herní vzestup?
K oporám bezesporu patřili Jan Šimák, Miroslav Jelen a David Neužil. Největší progres měli hráči, kteří na začátku sezony začínali jako střídající a ke konci podzimu byli již v základní sestavě. Jednalo se o Radka Trantýra a Vojtěcha Císaře.

Co říkáte tabulce po podzimní části a kvalitě soutěže? Očekávání byla před sezonou veliká.
První dvě příčky po zásluze obsadily Olešník a Katovice. Naše umístění za nimi na 3. místě nás těší a nebude lehké ho na jaře udržet. Potvrdilo se, že kvalita soutěže je velice dobrá. Často docházelo k tomu, že mužstva z nižších pater překvapila a získala body na úkor favoritů.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Překvapením je umístění vítěze loňského ročníku KP Želče. Očekávali jsme lepší postavení Milevska a Roudného. Olešník a Katovice jsou zaslouženě na čele soutěže.

Kdy se poprvé sejdete k tréninku a jak bude vypadat příprava na jaro?
Přípravu na jaro začínáme 1. února 2019 na umělé trávě na Soukeníku, kde se budeme scházet dvakrát týdně. Koncem února je naplánované čtyřdenní soustředění na Lipně. Hlubocké zimní ligy se letos neúčastníme, nicméně máme již domluvené přípravné zápasy se Spartak Pelhřimov (KP), FC Táborsko B (divize A), Spartak Soběslav (divize A) a Junior Strakonice (1. A).

Na čem musíte přes zimu zapracovat, kde máte rezervy?
Budeme se muset více zaměřit na defenzivní činnost. Hlavně standardní situace. Myslím si, že tam máme slabé stránky.

Máte představu o případných odchodech či nutnosti posílení?
Posílit mužstvo bude potřeba na dvou až třech postech. Víme o tom, ale řešit to budeme až pro následující ročník, nikoli o zimní pauze pro jarní část soutěže. Chceme, aby si mužstvo v krajském přeboru tzv. sedlo a po jarní části budeme lépe vidět posty, které potřebujeme posílit.

S jakým plánem půjdete do jarních odvet?
Do jarních odvet půjdeme s cílem umístit se do 5. místa a předvádět dobrý fotbal. Hlavně bychom potřebovali uhrát lepší výsledky na domácím hřišti. Diváci, kteří chodí v hojném počtu, by si to určitě zasloužili. Na derby se Želčí a Dražicemi se přišlo podívat přes 300 diváků a na Olešník i bez Davida Lafaty dokonce 650.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař