Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nováček Blatná položil devátým místem slušný základ do jara

 
pondělí, 17. prosince 2018, 21:34

Fotbalisté Blatné si v krajském přeboru jako nováček nevedou špatně. Po polovině sezony mají na svém kontě devatenáct bodů a pohybují se ve středu tabulky. Zpočátku se s mladým kádrem seznamovali s vyšší soutěží po všech stránkách, střelecky se prosadili ze hry až v šestém utkání, ale výhra s Protivínem je nakopla a do konce podzimu prohráli jen dvakrát. Vyhořeli jen jednou, dvouciferným debaklem v Olešníku. I přes devátou příčku se má nováček na pozoru. Cíle se nemění ani do jara. „Věřím, že na hřišti předvedeme takové výkony, aby se i v příští sezoně hrál v Blatné krajský přebor,“ uvádí v rozhovoru asistent trenéra Roman Remeš.

Jak jste spokojeni při pohledu na podzimní tabulku?
Být to tabulka na konci soutěže a skončit devátí, tak budeme určitě spokojeni s tím, že náš cíl je splněn. Uhráli jsme devatenáct bodů, což je pěkné číslo, ale na sestup a na přední příčky je stejně daleko.

Co vás během podzimu nejvíc trápilo a naopak potěšilo?
Do zápasu s Protivínem nás trápila absence hráčů na utkání kvůli vyloučením, dovoleným a i zraněním. Pak se situace zlepšila a na výsledcích to bylo znát. Potěšila nás velká přízeň našich fanoušků v domácím prostředí, ale i na hřištích soupeřů. Vyzdvihnout bych chtěl diváckou kulisu v zápase doma s Jankovem, ta byla od našich fanoušků ligová.

Které duely byste zařadil mezi nejvydařenější?
Vítězné duely s exdivizními celky Krumlovem, Jankovem, Roudným a loňským lídrem KP, Želčí.

A na druhou stranu, se kterými zápasy jste nemohl být spokojen?
Nezvládli jsme derby v Oseku, poločas v Dražicích a výsledkově především Olešník. Druhé okresní derby v Katovicích nebylo z naší strany taky moc pohledný, bodík jsme si ale odvezli.

Kteří hráči patřili k podzimním oporám? Kdo zaznamenal herní vzestup?
Fotbal je kolektivní sport, každý pak má na hřišti svoji úlohu. Nám se za podzim v sestavě protočilo 23 hráčů. V sestavě se nejčastěji objevovala jména Mišiak, Nový, Chlanda, Mikeš, Machovský, Křivanec. Tato osa byla tahounem mužstva. Co se týče vzestupu, tak nám ve svatyni stál první dvě kola Šimůnek a nevedl si vůbec zle. Jardu Chlandovi roste velká konkurence. Dalším je Marek Sedláček, ten ale stál čtyři kola kvůli trestu, a v závěru ho trápila zranění a nemoc, bohužel.

Co říkáte tabulce po podzimní části a kvalitě soutěže? Očekávání byla před sezonou veliká.
Předsezónní tipy mi vcelku zatím vychází. Olešník je právem lídr, sami jsme si vyzkoušeli jeho ofenzívní kvality. Katovice jsou na tom podobně, těm ale uteklo par bodíků, nemají až tak široký kádr a soutěž je opravdu dlouhá. Lom nás mile překvapil svojí hrou, asi nejlepší mužstvo, které jsme doma měli. Od pátého místa dál je tabulka vyrovnaná, tam se na jaře bude bojovat o každý bodík. Co se týče kvality soutěže, tak je oproti předešlým ročníkům o dost kvalitnější. V předešlých letech bylo po podzimu víceméně jasno o jednom sestupujícím, letos to tak není. Každý může vyhrát či prohrát s každým, soutěž je hodně vyrovnaná. Nás těší, že jsme dokázali ve většině zápasů držet se soupeři krok. Očekávání v Blatné byla veliká, to máte pravdu. Po hektickém jaru a postupu do KP jsme rádi, že se nám povedlo aklimatizovat v této nejvyšší krajské soutěži, a nehrajeme v ní druhé housle. Po postupu bylo na naše mužstvo napsáno pár negativních věcí, tak jsem rád, že i s mladými odchovanci Blatné se dá tato soutěž důstojně hrát.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Určitě Lom, jeho kombinační hra byla koukatelná, přesto jsme ho měli na lopatě a remíza nakonec byla spravedlivá. Olešník pak svojí hrou dopředu. My jsme s nimi chtěli hrát fotbal, tam jsme to jako trenéři trochu nezvládli. Nepříjemnými soupeři doma jsou Osek i Dražice. Obě mužstva jsou doma skoro jako Real Madrid, tam se nevyhrává.

Kdy se poprvé sejdete k tréninku a jak bude vypadat příprava na jaro?
Zahajovací trénink máme v sobotu 26. ledna, máme už zajištěné přípravné zápasy – Vodňany (10.2.2019 od 14 h UMT Strakonice), Klatovy (16.2. 2019 od 14 h UMT Sušice), Strakonice  (23.2.2019 od 14 h UMT Strakonice), Hradiště (3.3.2019 UMT Písek), Sousedovice (generálka 9.3.2019 od 18 h UMT Strakonice).  Dále pak v termínu 13. - 16. 2. 2019 budeme absolvovat soustředění. Tréninkové jednotky budeme střídat na UMT a fitcentru v Blatné, hale v Záboří a i na UMT ve Strakonicích, kde pak budeme hrát i první jarní mistrovské utkání s Čimelicemi v neděli 17. 3. 2019 od 14.30 hodin.

Na čem musíte přes zimu zapracovat, kde máte rezervy?
Víme, co nás trápí a v zimě se pokusíme tyto slabiny našeho mužstva nějak napravit. Rezervy jsou vždycky, jde o to, zda budou chtít hráči na jejich odstranění pracovat. Pokud se budeme scházet, jak máme, tak je velká šance se zase posunout o krůček dál. Máme mladé mužstvo, má potenciál a šance růstu tam stále je.

Máte představu o případných odchodech či nutnosti posílení?
Představu máme, ale nutnost posilování není. Prioritou pro nás bude udržet Zdendu Mikeše, protože byl pro nás klíčovým hráčem. Jinak máme zdravou konkurenci víceméně na všechny posty. Máme i kvalitní dorost. Kuba Levý, Michael Uldrich, Jirka Říha a Michal Šimunek jsou velkými nadějemi a do kabiny áčka už měli tu možnost nakouknout. David Houzar a Martin Zíka byli na hostování v Sedlici a nevedli si taky vůbec špatně. V Čimelicích pak máme Štěpána Říhu, kterého jsme řešili už v letní přestávce, a nyní počítáme, že se k nám vrátí. Každopádně chceme, aby všichni začali přípravu u nás a pokud nám zůstane stávající kádr pohromadě, budeme spokojeni.

S jakým cílem půjdete do jarních odvet?
Před sezonou jsme se chtěli co nejdříve v této soutěži aklimatizovat. Našim přáním bylo se pohybovat se ve středu tabulky a hlavně se netrápit sestupovými starostmi. Aklimatizace je, doufám, za námi a cíle jsou pak i do jarních odvet stejné. Jaro bude nelehké. Každý bod se bude počítat a já věřím, že na hřišti předvedeme takové výkony, aby se i v příští sezoně hrál v Blatné krajský přebor.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto TJ Blatná