Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mizerný start, povedený finiš. Katovice přezimují druhé

 
pátek, 14. prosince 2018, 14:46

SK Otava Katovice se v létě posílil o Janocha, Tušera a navrátilce Požárka a po první polovině krajského přeboru obsadil lichotivé druhé místo s tříbodovým náskokem na třetí Lom. Zpočátku sezony to sice nevypadalo, Malého svěřenci zahájili dvěma porážkami, ale pak ukázali svou sílu a kvalitu. Obrana udržela pětkrát čisté konto, katovičtí střelci vsítili 32 gólů. „Rádi bychom se drželi nahoře co nejdéle,“ zní přání katovického předsedy Tomáše Hajduška st.

Jak jste spokojeni při pohledu na podzimní tabulku?
S umístěním na druhém místě jsme spokojení. Možná jsme mohli mít ještě více bodů, mrzí nás domácí ztráty s Blatnou a Hlubokou.

Co vás během podzimu nejvíc trápilo a naopak potěšilo?
Nejvíce nás trápily absence, ať už kvůli zraněním nebo kvůli vyloučením. Například Jakub Miklas neodehrál za celý podzim jeden jediný celý zápas, Libor Horejš se v půlce podzimu zranil v obličeji a už nic neodehrál. Potěšilo nás, jak se zbytek kádru dokázal semknout a nakonec podzim výborně dohrát.

Které duely byste zařadil mezi nejvydařenější?
Podařil se nám závěr podzimu, kdy jsme postupně porazili Lom, Český Krumlov a Jankov.

A na druhou stranu, se kterými zápasy jste nemohl být spokojen?
Už jsem říkal, že nás mrzí domácí ztráty s Blatnou a Hlubokou. S Blatnou jsme hráli na jednu branku, ale nebylo nám souzeno vstřelit gól. A zápas s Hlubokou se nám celkově vůbec nepovedl.

Kteří hráči patřili k podzimním oporám? Kdo zaznamenal herní vzestup?
Od půlky podzimu jsme hráli s omezeným kádrem a zvládli jsme to, takže všichni ti, kteří hráli, byli oporou. Skvěle do kádru zapadli noví hráči Janoch a Tušer. Janoch s Hajduškem vytvořili jednu z nejlepších stoperských dvojic v soutěži, Tušer je hráč s velkým pokrytím středu hřiště a pomáhá tak vyniknout naší ofenzívě v čele s Repou, Uherem a Požárkem.

Co říkáte tabulce po podzimní části a kvalitě soutěže? Očekávání byla před sezonou veliká.
Snad ještě nikdy nebyl krajský přebor tak kvalitní a výsledkově vyrovnaný. Pátý a šestnáctý celek dělí jen šest bodů. Jaro bude hodně zajímavé.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Líbila se mi hra Lomu. Olešník má družstvo dobře poskládané, daří se mu střelecky a právem je na čele tabulky. Příjemným překvapením je pro mě určitě bodový zisk Blatné, tak jim přeju, ať se jim daří i na jaře a v soutěži se udrží.

Kdy se poprvé sejdete k tréninku a jak bude vypadat příprava na jaro?
K prvnímu tréninku se hráči sejdou v úterý 22. ledna a za týden následuje tradiční soustředění v Soběšicích. V přípravných utkáních se postupně utkáme se strakonickým Juniorem, Nepomukem, Klatovy, Lhotou u Plzně a Lhenicemi.

Na čem musíte přes zimu zapracovat, kde máte rezervy?
Nejvíce nás trápila nepřesná koncovka. I proto jsme volili takovou skladbu soupeřů v přípravě, abychom se právě na koncovku mohli zaměřit.

Máte představu o případných odchodech či nutnosti posílení?
Pro nás bude největší posílení, pokud se nám všichni hráči dají zdravotně popořádku, hlavně dlouhodobě zranění Miklas a Horejš. Když budeme mít kádr zdravý, tak nijak posilovat nebudeme muset. Jako případnou posilu máme vyhlédnutého jen Jindru Kadulu, ale i u něj to záleží především na jeho zdravotním stavu.

S jakým cílem půjdete do jarních odvet?
Konkrétní cíl si nedáváme, ale je jasné, že se budeme chtít udržet co nejdéle hodně nahoře v tabulce. Na státní svátek 8. května přivítáme Lafatův Olešník a chtěli bychom, aby to bylo utkání o čelo tabulky.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle