Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Roudné vystřídalo v brance tři strážce, Protivín přezimuje poslední

 
sobota, 17. listopadu 2018, 17:56

Sedm zápasů patnáctého kola bylo na pořadu v sobotu v jeden čas. Katovice udržely druhé místo, ale nadřely se víc než se čekalo. Rozhodly až v 86. minutě. Třeboň odmítla přezimovat na chvostu a dokonalým třígólovým obratem během 12 minut porazila Č. Krumlov. Poslednímu Protivínu se nedařilo s Rudolfovem a musel se spokojit s bezbrankovou remízou. Nováček Blatná i přes rychle obdržený gól přehrál Roudné a podzim stráví na lichotivém devátém místě. Osek sice smázl dvougólovou ztrátu v Želči, ale na Brůžkovu penaltu už neodpověděl. Milevsko překvapilo výhrou na Hluboké, která nasadila do hry i Karla Váchu. Dalším vítězstvím v Dražicích si výrazně polepšily Čimelice.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 15. KOLA KP


TJ Jiskra Třeboň – FK Slavoj Č. Krumlov 3:2 (0:1)

Branky: 70. a 82. Průcha, 79. Růžička - 36. Tauber, 59. (pen). Novák. Rozhodčí: Hoch - Kotalík, Polák. Delegát: Kučera. ŽK: 0:3 (Trnka, Persán, Malý). Diváků: 355.

Třeboň: Kopecký – Hami, Lonsmín, Koktavý, Cimerhanzl (46. Schneider) – Matoušek (57. T. Tůma), Doležal, Vávra, Holzepl – Průcha (89. Holý), Růžička. Trenér Karel Kladenský.

Č. Krumlov: Trnka – Malý, Dudák, Švec, Filip (66. D. Tůma) – Persán, Paráček, Novák, Strapek – Fischer, Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Kopecký, Průcha, Vávra, Lonsmín – Švec, Tauber, Novák.

V posledním podzimním zápase Třeboň alespoň částečně napravila nelichotivou domácí bilanci a před vlastními fanoušky dokázala proti silnému Krumlovu díky podařeným brejkovým situacím otočit zápas z 0:2 ve svůj prospěch. „Kdybychom dnes prohráli, tak bychom byli v … Jsme hrozně rádi, že se nám zápas povedlo obrátit. Velkou zásluhu na tom má samozřejmě Průcha, ale těžké zákroky tam měl i Kopecký v bráně,“ povídal s viditelnou úlevou po zápase vedoucí Jiskry František Švaňa.

Krumlov se u Světa představil jako kombinačně velmi schopný tým, krátkými rychlými přihrávkami hosté trápili třeboňskou obranu. Individuálně dnes bylo mužstvo trenéra Domina rozhodně lepší, ale na body to nakonec nestačilo.

Třeboň v prvním poločase pálila ze všech pozic, domácí napočítali snad devět střel směrem k Trnkovi. Naproti tomu Krumlov ohrozil Kopeckého dvakrát, nejprve domácí brankář střelu vyrazil, v 36. minutě už ovšem byl na Tauberův lob krátký – 0:1.

Stejnou mincí, tedy přehozením gólmana, chtěl odpovědět na druhé straně David Růžička. V 47. minutě se mu to ale střelou prakticky z místa ještě nepodařilo. Krumlov navýšil své vedení v 59. minutě, faul brankáře Kopeckého potrestal zkušený kapitán Václav Novák. Třeboňský brankář si na jeho pokutový kop sáhl, ale mimo tři tyče jej vytěsnit nedokázal – 0:2.

Jako jeden z rozhodujících momentů duelu se ukázalo střídání Tomáše Tůmy za zraněného Matouška. Byl to právě čerstvý Tůma, jenž v 70. minutě poslal luxusní průnikovou přihrávku snad na čtyřicet metrů Martinu Průchovi. Domácí forvard sám před brankářem Trnkou nezpanikařil, naznačil mu kličku a s poklidem uklízel do prázdné klece. Nádherný moment a snížení na 1:2.

Krumlov neustupoval ze své hry, s pohlednou přízemní kombinací to ale jeho hráči občas až přeháněli a ztráceli míče. V 79. minutě dokázala Třeboň srovnat, Davidu Růžičkovi tentokrát už lob přes Trnku vyšel a srovnal 2:2. O třech bodech pro mužstvo kouče Karla Kladenského rozhodla 82. minuta. Karel Holzepl po brejkové situaci našel prudkou nahrávkou pod sebe znovu Martina Průchu a ten uklízel do prázdné brány – 2:3.

FK Protivín – SK Rudolfov 0:0

Rozhodčí: Reisner - Havlík, Lovětínský. Delegát: Němeček. ŽK: 1:5 (R. Vojta – Novotný 2, Maxa, Pouzar, Šindelář). ČK: 0:1 (79. Novotný). Diváků: 130.

Protivín: Hanus – Rotbauer, Mikulenka, Zb. Vorel, König – Bečvář, R. Vojta, Říha (66. Dan), Moravec, Prášil – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Rudolfov: Teringl – Žoček, Novotný, Hajný, Kuna – Janák (90. Pícha), Maxa, Jasenský, Pouzar, Vo Son (89. Vejvar) – Šindelář. Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Zb. Vorel, König – celý tým.

Na hřišti U Obory šlo oběma soupeřům o hodně. Hrálo se o černého Petra a na poslední příčce se nikomu nechtělo přezimovat. Jak Protivín, tak Rudolfov minule přesvědčivě vyhrály a bodovat plánovaly i v posledním střetnutí první poloviny.

Protivín nastoupil i s Ondřejem Prášilem, který si užívá volna v reprezentační přestávce, kdy má druhá liga volno. Jenže ani se zkušeným špílmachrem to domácím nešlo. „Nenavázali jsme na výkon z Oseka, nedařilo se nám vůbec nic. Hosté to zavřeli, bylo vidět, že si přijeli pro bod. My jsme nebyli schopní dostat se přes jejich obranu, trápili jsme se,“ posteskl si šéf Protivína Václav Křišťál.

Gólových příležitostí bylo jako šafránu. Jak už to bývá, největší šanci celého zápasu měli poctivě bránící hosté z Rudolfova. V 64. minutě domácí špatně rozehráli před vlastním vápnem, brankář Hanus trefil jen soupeře, ale nakonec stačil míč s pomocí obránce odvrátit z brankové čáry do bezpečí.

Domácí sice měli územní převahu, ale do finální fáze se dostávali jen minimálně. Největší možnosti měli ve 28. minutě J. Vorlem po akci Bečváře a v 79. minutě Prášilem. V obou případech následovalo slabé zakončení, které v klidu vyřešil brankář Teringl.

Menší komplikace nastala pro Rudolfov v 79. minutě, kdy byl po dvou žlutých kartách během dvou minut (!) vyloučen kapitán Novotný. Protivínští ani v přesilovce nic nevymysleli. Náladu si zlepšili na pozápasové dokopné, kterou měli společně s béčkem. V zimě se tradičně zúčastní Hlubocké zimní ligy. 

SK Otava Katovice – SK Jankov 2:1 (1:0)

Branky: 60. Uher, 86. Kagui - 85. Dolejšek. Rozhodčí: Peterka - Kaštánek, Žemlička. Delegát: Pečenka. ŽK: 1:1 (Zoubek – Fajtl). Diváků: 277.

Katovice: Švehla – Hromíř, Hajdušek, Janoch, Chylík – Zoubek (88. Cibulka), Tušer, Kagui, Repa – Požárek (90. Michálek), Uher. Trenér Roman Malý.

Jankov: Pavelec – Jirkovský (84. Honner), Lošek, Kroneisl, Popelka (75. Kočer) – Dolejšek, Fajtl, Maršán, Sedlic, Bürger – Šebelka. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Zoubek, Kagui, Janoch – Pavelec, Maršán.

Nesnadná úloha Jankova v Katovicích, které dokončily podzim na vítězné vlně. Od začátku měli hosté plné kopačky v obraně, protože Katovice si zvykly vyhrávat, a to díky hlavně ofenzivní hře. Jenže proti nějakým takovým snahám byl jankovský gólman Pavelec, který za svá záda nepustil nebezpečné pokusy Tušera, Repy, Požárka stačil zlikvidovat. Občas mu pomohla i špatná muška střelců. Na druhé straně trefil Uher tyč.

I když v prvním poločasu gól nepadl. Zajímavost střetnutí nepolevila ani po přestávce. Pořád bylo na co se dívat, akce střídala akci. Do vedení se dostali domácí po hodině hry, kdy zvítězilo fotbalové umění Repy na levé straně nad hostujícími beky. Poslal míč Vladimíru Uherovi, ten využil svých zkušeností beze zbytku - 1:0.

Jankov se nevzdával a bojoval o příznivější výsledek. Neuspěl po rohu Šebelka, tak ani domácí Zoubek, Uher či Kagui. Až pět minut před koncem se skóre měnilo podruhé. Petr Dolejšek zařídil vyrovnání – 1:1. Jenže sotva domácí rozehráli, došlo na další změnu. Trefil se Oleksandr Kagui, jehož gól přinesl další vítězství Katovicím – 2:1.

„My i Jankov jsme odehráli utkání, které se muselo divákům líbit. Hráči nabídli fanouškům pěknou podívanou. Zápas měl plynulý průběh, ke kterému přispěla i trojice rozhodčích. Nikdo nebránil a my jsme pokračovali v dobrém výkonu. Už předtím jsme dokázaly zvítězit nad celky z čela tabulky. Naši formu jsme potvrdili,“ těšilo předsedu Katovic Tomáše Hajduška.

Jankov nebodoval potřetí za sebou. Po dvou porážkách s nováčky odjel z Katovic s prázdnou. „Odehráli jsme velice dobrý zápas, bohužel s horším efektem. Domácí začali hodně aktivně, ale to jsme brzy vyrovnali. Hlavně díky gólmanu Pavelcovi, ten nás v těch chvílích moc držel. Na druhé straně jsme měli mraky šancí i my. Ale i Švehla se držel. I když se druhá půle celkem vyrovnala, šli do vedení domácí. Sice jsme odpověděli, ale nakonec Katovice daly rozhodující gól,“ hodnotil poslední duel jankovský asistent Petr Maxa.

TJ Hluboká nad Vltavou – FC ZVVZ Milevsko 1:3 (1:2)

Branky: 39. Legdan - 9. (pen.) Barda, 15. Sedlák, 90. Paták. Rozhodčí: Kroutl - Jarolím, Macko. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 2:4 (Šiller, Kadlec – Kosobud, Hejl, Marvan, Petr Dvořák). Diváků: 80.

Hluboká: Šiller – Kössl, Turek (64. L. Adam), Legdan, Němec – Maurer (75. Vácha), Rubick, Stráský, Křiváček (46. Antoš) – Kadlec, T. Adam. Trenér: František Cipro.

Milevsko: Pavel Dvořák – Málek, Petr, Kosobud, Hejl – Novotný P. (69. Novotný M.), Marvan, Barda, Sedlák – Vakoč (80. Kálal), Petr Dvořák (86. Paták). Trenér: Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Němec – Pavel Dvořák, Petr.

Trenér Milevska Miroslav Strnad udělal před zápasem několik změn v sestavě. Stopera Tomáše Vakoče postavil na hrot útoku a udělal dobře. Hluboké vůbec nevyšel úvod utkání. Už v 9. minutě se za faul v pokutovém území kopala proti domácím penalta, kterou milevský Jakub Barda s přispěním tyče proměnil.

Hráči Hluboké byli v první půlhodině jako omráčení a v 15. minutě přišel druhý trest z kopačky Lukáše Sedláka, jenž zvýšil na 2:0 pro Milevsko. Domácí neschopnost dokumentoval Patrik Kössl, když v 26. minutě neproměnil penaltu. Hlubokou to ale na kolena nesrazilo a v závěru prvního dějství bylo rušněji před milevským brankářem Dvořákem. Snažení se fotbalisté Hluboké dočkali šest minut před poločasovou pauzou z hlavy Stanislava Legdana.

„Není to ono, koledujeme si o gól,“ nebyl o přestávce příliš spokojený milevský trenér Miroslav Strnad, byť jeho mužstvo o gól vedlo. Jeho neblahé tušení se málem vyplnilo hned v nástupu do druhé půle, kdy pálil z velmi dobré pozice hlubocký Rubick, Dvořák byl ale namístě.

Druhá půle se odehrála převážně na milevské polovině, domácí měli víc ze hry, šance hostů ale byly nebezpečnější. Hluboká hodně toužila po vyrovnání a čtvrt hodiny před koncem poslal trenér Cipro na trávník zkušeného matadora Karla Váchu (48), který po dlouhých letech zasáhl do utkání krajského přeboru. „Byl jsem na hřišti,“ okomentoval někdejší kanonýr svůj výkon. Ve zbytku zápasu se neprosadil on, ani žádný z jeho spoluhráčů. Střelecké trápení Hluboké tak v poslední minutě ukončil střídající Jaroslav Paták, který proměnil jeden z četných milevských brejků.

„V šatně jsme mluvili o tom, že si musíme dát pozor na začátek utkání, ten nám ale nevyšel. První gól jsme dostali z penalty, a co hůř, ani ne za deset minut jsme po nedorozumění stoperů prohrávali o dva góly. Nebyla by to taková tragédie, kdybychom aspoň dali penaltu. Ve druhé půli jsme hráli prakticky na jednu bránu, pořádnou šanci jsme si ale nevytvořili. Na podzim se nám nepodařilo najít střelce,“ uvedl Michal Stárek, asistent trenéra Hluboké. Vzduchotechnici vyhráli po šestizápasové odmlce. „V poslední době jsme se trápili a tři body z Hluboké jsou pro nás hodně důležité. Bylo to vybojované vítězství. Kluci to odmakali a podali poctivý výkon. Věřím, že tahle výhra nás posílí,“ doufal milevský kouč Miroslav Strnad.

TJ Dražice – SK SIKO Čimelice 2:3 (1:2)

Branky: 28. Novotný, 91. Kromka - 18. Řezáč, 40. Hovorka, 86. Zelenka. Rozhodčí: P. Šafránek - Dunovský, Přibyl. Delegát: Brož. ŽK: 3:4 (D. Štecher, Veselý, Šimák – Řezáč, Rambous, Zelenka, Hovorka). Diváků: 100.

Dražice: Volek - Hořejší (46. Bareš), Fara, Veselý, Vlašin – Šimák, Fořt, D. Štecher (88. Kouřil), Novotný – Horka, Kromka. Hrající trenér Marian Horka.

Čimelice: Přibyl – Řezáč, Listopad, J. Viták, M. Viták – Hegenbart (89. Řežábek), Káš, Převrátil (81. Zelenka), Říha (75. Nosek) – Hovorka, Rambous. Trenér Jan Růžička.

Nejlepší hráči: nikdo – Rambous, Řezáč.

Domácí ze začátku překvapivě působili nejistým a opařeným dojmem. Hráli sice na čtyři beky, ale i tak přenechali iniciativu hostům. Ti toho využili už v 18. minutě a zásluhou Karla Řezáče se lacino dostali do vedení, neboť Volek střelu nezkrotil a míč doskákal do branky – 0:1. Trvalo jenom deset minut a bylo vyrovnáno. Na levé straně zapracoval Horka a na konci akce byl Petr Novotný – 1:1.

Jenže ani tohle smířlivé skóre do konce poločasu nevydrželo. Domácí si chtěli znovu přivlastnit vedení, ale jenom snaha nestačí. Naopak hosté si počkali na chybu a dočkali se. Pět minut chybělo do konce poločasu, kdy si centr ze strany našel Petra Hovorku – 1:2.

Stejně zajímavý jako konec první půle byl i začátek té druhé. Domácí si opět vytvořili tlak, ale byl znovu jenom platonický. Pomalejší než gólman Přibyl byli třeba Kromka, Šimák nebo i Horka. Toho opět využil po pětiminutovém pobytu na trávníku Tomáš Zelenka – 1:3. Domácí pak už stačili jenom kosmeticky upravit výsledek v nastavení Janem Kromkou – 2:3.

Dražicím se závěr podzimu nepovedl. Poslední čtyři utkání prohrál a vždy inkasoval po třech brankách. „Bohužel jsme první poločas, hlavně začátek, prospali. To se nám vymstilo i po pauze, kdy jsme soupeře honili. Hosté měli větší vůli po vítězství,“ řekl Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic.

Čimelice se na konci první poloviny zvedly a v závěrečných šesti zápasech získaly 13 z možných 18 bodů. „Byli jsme od začátku lepší. Měli jsme dost šancí, ale ty měli i domácí, to musíme přiznat. Každopádně to bylo velice zajímavé utkání, bylo na co se dívat. Zatímco se domácí snažili dostat k naší brance dlouhými nákopy, naši kluci si zase začali vzpomínat na fotbal, který hrávali. To slavilo úspěch,“ zářil vedoucí čimelického týmu Josef Ťupa.

Sokol Želeč – TJ Osek 3:2 (1:0)

Branky: 31. Sokolt, 54. L. Prokeš, 77. (pen.) Brůžek - 60. a 63. Říský. Rozhodčí: Vican - Herzog, Sebera. Delegát: Bicek. ŽK: 3:3 (Kosobud, Fiala, Brůžek - Krejčí, Kuneš, Říský). Diváků: 40.

Želeč: Blažek – Holub, Kosobud, Pavličko – Fiala, Švec, Sokolt, Rabiňák (89. Froněk), L. Prokeš (88. M. Prokeš) – Brůžek, Barteska (77. Šindelář). Trenér Roman Lukáč

Osek: Kozlík – Krejčí, Carda, Blatský, Benda – Brabec, Kroupa, Maroušek, Čapek (46. Hosnedl), Kuneš (26. Lávička) – Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: L. Prokeš, Pavličko - Říský, Kozlík.

Želeč si v rozlučkovém střetnutí s neúspěšným podzimem vytvořila nad Osekem slibný náskok dvou gólů, ale cestu za třemi body si pořádně zkomplikovala. Hostující kanonýr Jakub Říský vyrovnal a vrátil svůj tým zpět do hry. Začínalo se odznovu. Necelou čtvrthodinku před koncem rozhodl pokutový kop. S exekucí neměl domácí Michal Brůžek žádný problém.

Utkání začalo dvěma šancemi hostí, Želečtí kontrovali dvěma pokusy Bartesky, který poprvé nastoupil od začátku. V 31. minutě se dostali do vedení domácí, když střelu Švece brankář Kozlík jen vyrazil a veterán Michal Sokolt pohotově dorazil míč do sítě.

Ve druhém poločase domácí přitlačili hosty na jejich polovinu a po krásné akci po ose Barteska – Rabiňák skóroval hlavou Lukáš Prokeš. Osek neklesl do kolen a během čtyř minut srovnal útočníkem Jakubem Říským. Nejprve přehodil gólmana Blažka a poté pláchl domácí obraně a srovnal skóre.

Domácí opět zvýšili tlak a jeho vyústěním byl faul na Fialu v pokutovém území. Nařízenou penaltu proměnil s přehledem kapitán Michal Brůžek.

Hosté se snažili o vyrovnání, ale když Kroupa trefil v jasné pozici pouze tyč, radovala se z vítězství domácí Želeč. Po první polovině  skončila desátá. Osek se umístil na páté příčce.

TJ Blatná – Malše Roudné 5:1 (3:1)

Branky: 32. a 89. Mišiak, 19. Křivanec, 43. Čadek, 72. Šejvar – 11. Vlk. Rozhodčí: Krčín - Albert, Klátil. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:3 (Čadek, Mikeš – O. Otepka, Píša, M. Otepka). Diváků: 180.

Blatná: Chlanda – Machovský, Šejvar, Nový, Sýkora – Mišiak, Mikeš, Šilhavý (84. Petrášek), Křivanec (67. Jícha) – Čadek (61. Motyka), Míka (78. Peleška). Trenér Michal Brabec.

Roudné: Hřebejk (49. Hošna) – Kodras, M. Otepka, Jurásek (83. D. Vogl), Škoda – Bartoš, Kadlec (46. Neckář), O. Otepka, Samek (74. Goretki) – Píša, Vlk. Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: Mišiak, Míka, Mikeš – Píša, Vlk.

Hráči Blatné hodili desetigólový výprask z Olešníka za hlavu a maximálně se soustředili na poslední střetnutí s Roudným. Na pátečním tréninku se jich sešlo šestnáct!

Od začátku se hrál z obou stran otevřený fotbal. Ihned po rozehrání zahrozili hosté, domácí kontrovali dvěma slibnými šancemi. V 11. minutě už udeřilo a Malše šla dorážkou Martina Vlka do vedení. Nováček odpověděl o osm minut později Ondřejem Křivancem, který uklidil odražený míč za Hřebejkova záda. Vzápětí se řítil sám na branku Míka, ale hosté jej zastavili jen za cenu žluté karty.

Domácí pokračovali v aktivní hře a po půl hodině využili podklouznutí soupeřova obránce a po Šilhavého uličce trestal prostřelením vybíhajícího brankáře aktivní kapitán Michal Mišiak. Do přestávky měli Blatenští několik možností k navýšení skóre. Vychýlenou mušku měli Míka, Šilhavý, napodruhé Míka nastřelil tyč a až Filip Čadek byl úspěšný. Těsně před odchodem do šaten zahodili Roudenští velkou šanci na snížení.

Už po čtyřech minutách druhé půle střídal otřesený gólman Roudného Hřebejk (při druhém gólu se srazil s Mišiakem) a mezi tyče šel benjamínek Hošna (19). V brance vydržel jen do 60. minuty, kdy jej fauloval Čadek a musel opustit hřiště. Hosté byli bez brankářů, rukavice si navlékl útočník Vlk, ale dalším gólům nezabránil. V 75. minutě ho hlavou překonal stoper Kryštof Šejvar a v 89. minutě dostal míč za obranu Michal Mišiak a obloučkem přehodil Vlka. Snížit mohl v samém závěru Škoda, ale na korekci stavu nedošlo.

„Jsme moc rádi, že jsme odčinili debakl z Olešníka. Kluci zahráli podle našich představ a zaslouženě jsme získali tři body. Přezimujeme devátí, s čímž jsme před sezonou ani nepočítali. Ale nahoru i dolů je hodně blízko,“ uvědomoval si blatenský asistent trenéra Roman Remeš.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle (4x), Daniel Pekař (2x)