Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lomu vystřelil v Precis aréně výhru Jelen

 
úterý, 13. listopadu 2018, 16:56

11. listopad 2018 se zapíše do kronik Jankova a Lomu u Tábora jako den, kdy se tyto dva kluby poprvé v historii utkaly ve vzájemném souboji. Na tento památeční duel budou lépe vzpomínat v Lomu. Tento klub zažívá famózní období a v KP coby nováček patří k nejlepším. Parádní výkon podal Lom i v Jankově a nakonec, byť trochu šťastně a možná neoprávněně, po standardní situaci minutu před koncem vstřelil vítězný gól.

V Jankově se hrál v neděli odpoledne pohledný fotbal. Domácím chyběli pouze dlouhodobě zranění Beránek se Zajícem, hosté dorazili v plné palbě, tedy i s největšími hvězdami v čele s Janem Šimákem. A na hře to bylo znát. Diváci v Precis aréně sledovali nadprůměrný zápas, ve kterém přeci jen byli o něco lepším týmem hosté.

Zajímavé momenty odšpuntovala dvanáctá minuta a dlouhý Šimákův nákop, po kterém se nedorozuměli gólman Komárek se stoperem Kroneislem, a málem z toho byl výstavní vlastenec. O minutu později vybojoval míč Mužík, Dolejšek se Sedlicem jej dopravili k Janu Šebelkovi, jenž ve stoprocentní gólovce selhal.

Vzápětí hosté rozjeli akci, na kterou byla radost pohledět. Po sérii pěkných přihrávek nakonec Šimák připravil gólovku pro Neužila, jenž ztrozkotal na Komárkovi. O minutu později nasadil Vysušil v pokutovém území „housle" Mužíkovi, pěkně vystřelil, leč tento nebezpečný pokus vyhlavičkoval za již překonaným Komárkem obránce Bürger. Ve 22. minutě po rohovém kopu Jankova přetlačil po odraženém míči Maršán Šimáka, odhodlal se ke střele, které chyběla větší přesnost.

Kvalitu na míči předvedli hostující fotbalisté o čtyři minuty později, kdy Šimák vysunul Bosnyaka. Ten připravil balon do palebné pozice Lukáši Janů, jenž placírou mířil vedle. Po půlhodině hry přišla další kombinační akce Lomu. Spolupráce Šimáka, Neužila a střílejícího Bosnyaka neměla chybu. Tedy měla, a to že střela posledně jmenovaného skončila o pár centimetrů vedle Komárkovy branky.

Ani Jankov nezůstával pozadu a i on měl své příležitosti. Ve 40. minutě tečovaná Šebelkova střela skončila mimo, stejně tak jako zakončení Fajtla po následném Sedlicově rohu. Poslední příležitost na prolomení bezbrankového stavu po prvním poločase měl David Neužil v jedenačtyřicáté minutě po dalším skvostném pasu Jana Šimáka, jenže ani tentokráte skvělého Komárka nepřekonal.

Rozhodnutí přinesl až samotný závěr

Druhý poločas přinesl trošku jinou podívanou. Mnohem méně šancí, zpočátku větší dominanci Lomu na míči, která s blížícím se koncem slábla a přecházela na kopačky domácích borců. Ale především přinesla gól, který byl i díky načasování rozhodující. Než k němu došlo, mohlo se skóre měnit už dříve na obou stranách.

Například v 56. minutě po Mužíkově přihrávce pálil doprostřed branky do připraveného Chylíka Šebelka, dorážka Mužíka poté směřovala nad branku. Na další vážnější příležitost se pak čekalo až do 81. minuty, ve které měl rozhodnutí na kopačce Lukáš Fajtl, avšak jeho prudká střela mířila výše, než bylo zdrávo.

Na druhé straně to zkoušel pět minut před koncem střelou z dvaceti metrů Bosnyak, dopadl ale podobně jako Fajtl před ním. V 88. minutě zatáhl míč po pravé straně Rabiňák, přihrál do šance Neužilovi, jenž si ve velmi dobré příležitosti po několikáté vylámal zuby na gólmanu Janu Komárkovi. Ten míč vyrazil na rohový kop, což byla předzvěst jankovské pohromy. Ale ani ne tak jejich vinou samotnou. Na Kolacího roh si naskočil Mařík a od jeho zad putoval míč nad branku.

Místo odkopu od branky byl však rozhodčím nařízen další rohový kop ve prospěch Lomu, který měl pro domácí smrtelné následky. Exekuci si zopakoval Kolací, hlavičku si na malém vápně tentokrát našel kapitán Miroslav Jelen a nechytatelně zavěsil - 0:1.

Jankov měl minimum času na srovnání, přesto od něho nebyl daleko. V nastaveném čase poslal dlouhý nákop do vápna Maršán, balon propadl k Bürgerovi, jehož tvrdou ránu vytěsnil Chylík na tyč a následně rohový kop, který se už nekonal. V pohledném střetnutí tak Lom zvítězil v Jankově 1:0.

SK Jankov - TJ Sokol Lom 0:1 (0:0)

Branka: 89. Jelen. Rozhodčí: Dunovský - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:1 (Rabiňák). Střely na branku 4:5, mimo 7:6, rohy 3:7. Diváků: 130.

SK Jankov: Komárek - Jirkovský, Lošek, Kroneisl, Bürger - Fajtl, Maršán - Dolejšek, Sedlic, Šebelka - Mužík (57. Issaka, 73. Kočer).

Lom: Chylík - Rabiňák, Jelen, Trantýr, Vysušil (83. Voneš) – V. Císař (65. Kloc), Šimák (77. Kolací), Balogh, Janů (85. J. Císař) - Bosnyak (87. Mařík), Neužil.

Nejlepší hráči: Lošek, Sedlic, Maršán - Jelen, celý tým.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela MIkešová