Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ubojovali jsme to srdíčkem, říká po výhře s Milevskem Jaromír Vorel

 
středa, 7. listopadu 2018, 00:10

Fotbalisté Protivína se nachází poněkud překvapivě na samém dně tabulky a body z domácího utkání s Milevskem tak potřebovali jako sůl.

Ani Vzduchotechnici, kteří pět kol nevyhráli, nemohou být se svým postavením spokojeni a prohra v Protivíně pro ně znamená další komplikace. „Chtěli jsme v Protivíně vyhrát, ale bohužel jsme si zápas prohráli sami. Neproměňujeme šance a naopak hloupé góly dostáváme,“ opouštěl se svěšenou hlavou kabiny protivínského stadionu milevský záložník Roman Maršík.

Ani jedno z mužstev není momentálně ve formě a to se potvrdilo na kvalitě hry. Na úrovni zápasu se podepsal i těžký terén po vydatném nočním dešti. „Hrálo se špatně na takovém hřišti. Museli jsme do hry dát srdíčko a ubojovat to. Herně se nám nedaří, takže bojovností to musíme nahradit. Jsme šťastní, že jsme duel s Milevskem zvládli a máme tři body,“ usmíval se po utkání útočník Protivína Jaromír Vorel.

Proč to Protivínu v této sezoně nejde a ke spokojenosti má na míle daleko? „Nedáváme góly, ani mě to na podzim nelepí. I proti Milevsku bylo složité se prosadit, protože mají vysoké stopery, kteří dobře brání standardní situace,“ vysvětluje Vorel.

Pojistku na 3:0 nepřidal

Do jedné šance se ale domácí střelec přece jenom dostal. V posledních vteřinách mohl dát třetí gól svého mužstva, když na něj zívala odkrytá brána, jenže stoprocentní příležitost neproměnil. „To jsem se raději neviděl. Mířil jsem do prázdné brány, ale gólman předvedl parádní zákrok. Kdyby nás to mělo stát body, šlo by to na moji hlavu,“ je jasné Jaromíru Vorlovi.

Také on si přeje získat ve zbývajících dvou zápasech podzimu ještě nějaké body a pak se dobře připravit na jaro. „Doufám, že se na jaře zvedneme a budeme stoupat tabulkou vzhůru. Nechceme se na ostatní dívat zespodu,“ říká protivínský kapitán.

Poslední Protivín zajíždí v nadcházejícím kole do Oseka, Milevsko se pokusí ukončit nelichotivou šňůru doma proti Želči, která má stejný počet 14 bodů.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle