Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Třeboň pokračovala v domácí mizérii. Katovice poskočily výhrou s Lomem na druhé místo. V derby na Hluboké se červenalo

 
neděle, 4. listopadu 2018, 16:45

V nedělním dopoledni nedokázala třeboňská Jiskra potěšit své fanoušky a napravit si reputaci z předchozích zápasů na Hliníku. Nezabrala ani s Osekem, na domácím kolbišti získala pouhopouhé čtyři body. Osečtí jsou zatím největším překvapením podzimu, u rybníka Svět zopakovali loňskou výhru 1:0. Odpoledne hostil Lom na Svépomoci Katovice, ale recept na překonání soupeřovy obrany nenašel. Naopak hosté po gólech útočného dua Požárek – Uher vyhráli 2:0. Také v podzámčí v derby Hluboké s Roudným padaly branky až po obrátce. Domácí zahrávali dvě penalty, malšané dohrávali posledních deset minut o devíti. V závěru inkasovali podruhé.

NEDĚLNÍ VÝSLEDKY 13. KOLA KP


TJ Jiskra Třeboň - TJ Osek 1:2 (0:1)

Branky: 60. Růžička - 26. Kroupa, 54. Hoch. Rozhodčí: Kroutl – Mach, Reisner. Delegát: Janíček. ŽK: 0:3 (Kozlík, Maroušek, Hoch). Diváků: 150.

Třeboň: Kopecký – Schneider (40. Týnavský), Lonsmín, Koktavý, Cimerhanzl – Matoušek, Doležal, Franěk (60. Doležal), Vávra (75. Hami), Holzepl – Průcha, Růžička. Trenér Karel Kladenský.

Osek: Kozlík – Lávička, Blatský, Krejčí, Benda – Brabec, Kroupa, Hoch, Maroušek – Říský, Hosnedl (93. Voříšek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Růžička - Brabec, celý tým.

Jiskra si od startu duelu udržovala územní převahu, držela míč, ale platonická útočná snaha nevedla celou první půli k prakticky žádnému ohrožení osecké brány. Karel Holzepl se v 21. minutě rozhodl vzít za to zpoza vápna a brankáře Kozlíka donutil k jedinému vážnému zákroku za celý první poločas.

Následný rohový kop Třeboň dostala do dobrého prostoru, Martin Průcha hlavičkoval sám na malém vápně, ale kam byl otočený, tam střílel – tedy vedle tyče.

Jak naložit se standardní situací ukázalo na druhé straně mužstvo trenéra Voříška, osamocený Martin Kroupa v 26. minutě trefil skluzem centr z rohu a hosté vedli 0:1. Domácí obrana po sobě koukala, kdo že měl střelce vlastně hlídat.

Do kabin se šlo za hubeného vedení Oseka také díky výbornému zákroku třeboňského gólmana Kopeckého, jenž na začátku duelu pravou nohou reflexivně vyrazil Říského ránu na zadní tyč.

Hosté svou útočnou aktivitu omezili na dlouhé míče, forvardi Hosnedl s Říským se v útoku hodně naběhali, často naprázdno. Takticky ale Osek utkání zvládl, z nenápadné Hochovy rány v 52. minutě vykouzlili hosté druhou branku a od té doby rezignovali na jakoukoli útočnou aktivitu.

Třeboň se dostala na dostřel, Matouškovu střelu ze střední vzdálenosti v 59. minutě brankář Kozlík vyrazil jen před sebe, kam dobíhal Růžička, dnes rozhodně lepší z dvojice domácích útočníků, a dorážkou pod břevno skóroval – 1:2.

Domácímu celku k zisku alespoň bodu nepomohlo ani vysunutí stopera Lonsmína do ofenzivy, ani přímý volný kop z hranice vápna, který Karel Holzepl poslal v 83. minutě nad.

Emoce vzbudila ještě situace z 86. minuty, jediný domácí střelec Růžička šel sám na Kozlíka, jeho lob v bráně neskončil, zato útočník na zemi ano, podle sudího Kroutla se ale o faul hostujícího gólmana nejednalo.

František Švaňa, vedoucí třeboňského mužstva: „Kluci si ve středu dali přátelák s dorostem, vyhráli 5:0, hráči byli v pohybu, zdálo se nám to dobré. Bohužel se aktuálně nedaří Karlu Holzeplovi, dali jsme proto do útoku Růžičku a byl to dnes náš nejlepší hráč. Osek dal víceméně z ničeho dva góly, byl efektivní. Potom zalezl a zdržoval. Ale co si budeme povídat, kdyby stav byl opačně, dělali bychom to taky. My vyhrajeme úplně v klidu v Milevsku a doma uděláme za podzim čtyři body. Pro ty lidi, co sem chodí, je to katastrofa.“


TJ Sokol Lom - SK Otava Katovice 0:2 (0:0)

Branky: 50. Uher, 75. Požárek. Rozhodčí: Šafránek Petr - Krčín, Klátil. Delegát: Urban Michal. Bez karet. Diváků: 120.

Lom: L. Chylík - Rabiňák, Jelen, Trantýr, Kloc – Mařík (56. V. Císař), Janů Balogh (71. Voneš), Kolací – Neužil – Bosnyak (86. Turek). Trenér Marek Císař.

Katovice: Švehla - Hromíř, Hajdušek, Janoch, J. Chylík – Miklas (69. Zoubek), Tušer, Kagui, Toman – Požárek, Uher. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Neužil, Chylík – Švehla, celý tým.

Lom potřeboval bodovat, aby si udržel druhou příčku, na kterou útočily Katovice. Oba mančafty měly komplikovanou situaci, protože jim chyběli jejich špílmachři. Domácím Jan Šimák a hostům Michal Repa. Nutno říci, že podle obrazu hry chyběli oba dva.

Hra sice byla velice svižná a plná kombinací, které většinou směřovaly přímo k brance soupeře, ale tam jaksi chyběla přesnost v předfinální fázi a obrany tak získávaly navrch. A jelo se rychle na druhou stranu. Snad největší šanci prvního poločasu měli hosté, když Požárek trefil tyč. Pak už to byla hra od vápna k vápnu, i když celkem ke koukání. Diváci se určitě nenudili.

Po pauze oba týmy přidaly na důrazu před brankami a gólmani měli rukavice plné práce. Ale kapitulace před pokusy soupeřů zbyla jenom na domácího Chylíka. Už pátá minuta druhého dějství přinesla hostům vedení. Požárek vrátil centr zleva před Vladimíra Uhera a bylo to 0:1. Těsně předtím hlavičkoval lomský Neužil do břevna, navíc tam zvonila tyč.

Zápas získal další náboj a domácí toužili po odvetě. Zamáčkli hosty před Švehlu, ale bez úspěchu. Zato Katovice byly efektivnější. Čtvrt hodiny před koncem se zaskvěl i druhý katovický forvard Michal Požárek. Ten pečetil vítězství – 0:2. I přes obrovskou snahu domácích se už stav nezměnil.

Jiří Volek, vedoucí mužstva Lomu: „Bylo to zajímavé utkání docela pěkný. Šancí bylo dost, ale Postrádali jsme Honzu Šimáka, oni zase Repu. Sice se rozcvičoval, ale pak ho stáhli. Za nás navíc nemohl nastoupit Vyslužil, jehož hlavičky jsme postrádali. Byli šťastnější, my jsme naše šance neproměnili. Mohlo to klidně dopadnout 3:3.“

Roman Malý, trenér Katovic: „Byl to tvrdý zápas, všichni na hřišti jezdili, co mohli. A taky rozhodčí to zvládli dobře. Bohužel jsme postrádali Repu, zlobilo ho koleno. Důležité pro nás je, že máme všechny body.“


TJ Hluboká nad Vltavou - Malše Roudné 2:0 (0:0)

Branky: 57. Kössl (pen.), 87. Křiváček. Rozhodčí: Kaštánek - Sebera, Polák. Delegát: Vrzal. ŽK: 1: 8 (Stráský – Cahyna 2x, O. Otepka, M. Otepka, Píša, Kodras, Vlk, Samek). ČK: 0:2 (81. Cahyna po 2 ŽK, 81. Hála). Diváků: 120.

Hluboká: Šiller – Kössl, Turek, Legdan, Jonáš – Němec (68. Valenta), K. Kadlec, Stráský, Antoš, Rubick (84. Čermín) – T. Adam (72. Křiváček). Trenér František Cipro.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Cahyna, M. Otepka, Škoda – Bartoš (66. V. Kadlec), O. Otepka, Hála, Neckář (29. Samek) – Píša, Vlk (84. Budín). Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: Stráský, Kössl – nikdo.

Budějovické okresní derby předpokládalo, že to bude utkání se vším všudy. Očekávání potom bylo, bohužel, překonáno. Šlo o vypjaté utkání, v němž se kromě mnoha žlutých karet objevily i dvě červené.  Prostě bylo husto. Náboj mělo utkání i proto, že proti svému bývalému týmu nastoupily v hlubockých barvách opory zadních řad Kössl a Turek.

Ještě v klidném začátku měli šance domácí. Ale Kadlec, když postupoval sám na brankáře, ho neprostřelil. Hřebejk ho vychytal. Píša ze se trefil asi z pětadvaceti metrů břevno. Domácí Antoš měl další šanci při samostatném úniku, ale nic, stejně dopadl i Rubick. Legdan pálil do tyče. I tak měli hosté mírnou převahu, ale branka nepadla.

Ve druhém dějství přišly dva důležité momenty, které zjitřily atmosféru. Nejprve rozhodčí odpískal penaltu po faulu na T. Adama a Patrik Kössl ji s jistotou proměnil – 1:0. Netrvalo ale ani dvě minuty a přišel druhý pokutový kop. Tentokrát byl obětí nejaktivnější hráč domácích Stráský. Ale Němec tuhle šanci zahodil. Brankář Hřebejk pokus zneškodnil.

Pak začaly pracovat emoce. Nejdřív dostal červenou kartu po dvou žlutých za protesty Cahyna, pak rovnou jindy kliďas Hála, který se také zapojil do diskuze. Ale i tak hosté v devíti pořád bojovali. Jenomže jim nebylo přáno. Třeba Píša netrefil branku z malého vápna. Jenže ani domácí nelenili a chtěli své vedení ve dvojnásobné přesilovce potvrdit. To se jim povedlo pár minutek před koncem, kdy střídající Tomáš Křiváček svoji příležitost dokázal využít a překonal  Hřebejka. Tím stanovil konečný stav na 2:0.

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Bylo to napínavé, šance byly na obou stranách. I když byla první půle vyrovnaná, šance byly jak u nich, tak i u nás. Řekl bych, že po přestávce přibylo soubojů a zápas už neběžel tak hladce kvůli emocím.“

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „ Dvě penalty, dvě červené karty. Víc toho teď neřeknu, teprve až se uklidním.“

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma | Foto Petr Vlasák (3x), Daniel Pekař (3x)