Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Jankov loupil v podzámčí. Přesilovku zužitkoval dvěma góly

 
neděle, 21. října 2018, 20:21

Jankov zvládl lépe nedělní derby na Hluboké a protáhl šňůru neporazitelnosti na devět zápasů. Domácí mužstvo trenéra Františka Cipra naopak z posledních šesti duelů zvítězilo jedinkrát a po výborném vstupu do sezóny jde tabulkou dolů.

„Zase jsme museli lepit sestavu. Chybí nám třeba distancovaný Kössl, Hájek nebo Lovička,“ řekl redakci vedoucí domácí Hluboké František Šůna. On i domácí příznivci se mohli radovat už v 8. minutě, Němcova střela ale jen rozezvučela tyč Pavelcovy svatyně. Jankov na to odpověděl střelou do břevna Šillerovy branky.

Padesát minut herně vyrovnaný duel gólově odšpuntoval Martin Popelka, který se v 51. minutě prosadil po centru – 0:1. Brzké srovnání zařídil z pokutového kopu za ruku Kryštof Kadlec – 1:1.

Zásadní moment se odehrál v 65. minutě, unikajícího Sedlice zastavil před pokutovým územím nedovoleně hlubocký gólman Šiller a uviděl červenou kartu. Trenér Cipro obětoval záložníka Stráského a do branky šel náhradní brankář Brůha.

Ten poprvé inkasoval v 76. minutě, nedůraz domácí obrany využil po rohovém kopu Vojtěch Bürger a hlavou dal vítěznou branku – 1:2. Následně se podruhé v utkání prosadil Popelka, když v 80. minutě po Sedlicově trestném kopu dorazil Brůhou vyražený míč – 1:3.

„Měli jsme tam už jen jednu táhlou střelu Kadlece, jinak jsme se proti jedenácti nedokázali prosadit,“ zhodnotil hru Hluboké v oslabení Šůna. V příštím kole čeká Hlubokou derby rivalů s Olešníkem, v němž se bude muset obejít bez své jedničky.

TJ Hluboká nad Vltavou – SK Jankov 1:3 (0:0)

Branky: 54. Kadlec (pen.) – 51. a 80. Popelka, 76. Bürger. Rozhodčí: Peterka - Hoch, Kaštánek. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:4 (Turek, Legdan - Honner, Maršán, Sedlic, Bürger). ČK: 1:0 (65. Šiller). Diváků: 200.

Hluboká: Šiller – Jonáš, Turek (81. Křiváček), Legdan, Čermín – Rubick, Stráský (66. Brůha), Němec, Říha – Kadlec, Antoš. Trenér František Cipro.

Jankov: Pavelec – Dolejšek (89. Jirkovský), Honner, Lošek, Popelka - Fajtl, Maršán - Bürger, Sedlic, Šebelka (90. Hüttner) – Issaka (71. Kočer). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Kadlec – Maršán, Popelka.

Napsal(a) Martin Wipplinger. Foto: Michaela Mikešová
 


 
Reklama