Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Vedoucí kvarteto nevyhrálo! Rudolfov a Želeč zlomily domácí prokletí

 
sobota, 20. října 2018, 19:14

Krajský přebor se sobotními zápasy 11. kola přehoupl do druhé třetiny letošní sezony. Prim v nich hrály domácí celky, hosté byli rádi za dvě remízy. Rudolfov se na sedmý pokus dočkal domácího vítězství s Milevskem. Z vůbec prvních bodů z vlastního trávníku se radovala s fanoušky mistrovská Želeč. Lídra Olešník porazila Brůžkovým rychlým gólem. V utkání nováčků zachraňoval Lom bod v Blatné šest minut před koncem. Druhý Č. Krumlov jen tak tak odvrátil porážku v Oseku, kde už prohrával o dvě branky. Oslabené Katovice prohrály v Dražicích, které je vystřídaly na čtvrté příčce. Na čtyřech zápasech byli fotoreportéři Jihočeského fotbalu.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 11. KOLA KP


SK Rudolfov – FC ZVVZ Milevsko 3:1 (2:1)

Branky: 12. Jasenský, 19. Šindelář, 74. Pouzar (pen.) - 9. Paták. Rozhodčí: Přibyl - Sebera, Klátil. Delegát: Němeček. ŽK: 3:1 (Dvořák, Ryneš, Šindelář – Málek). ČK: 0:1 (74. Vakoč). Diváků: 80.

Rudolfov: Teringl – Ryneš, Hajný, Novotný, Dvořák – Janák (64. Vejvar), Pouzar, Šindelář, Jasenský – Kuna, Vo Son (83. Žoček). Trenér: Otakar Matouš.

Milevsko: Pavel Dvořák – Málek (87. Jakeš), Kosobud, Vakoč, Hejl – M. Novotný, Petr, Maršík, P. Novotný – Marvan (83. Hrubec), Paták (60. Petr Dvořák). Trenér: Miroslav Strnad.                                                                 

Nejlepší hráči: Teringl, celý tým – Paták.

Rudolfov si díky výhře 3:1 připsal první domácí vítězství v této sezoně. Na začátku to ale vůbec nevypadalo, že by měl Rudolfov poprvé doma naplno bodovat. Skóre totiž otevřel již v 9. minutě milevský Jaroslav Paták a domácí tedy brzy prohrávali.

Odpověď Rudolfova však byla blesková. Domácím stačily dva Radimem Pouzarem výborně kopnuté rohové kopy a Rudolfov v 19. minutě skóre otočil. Nejprve z Pouzarova rohu těžil Jasenský a do vedení poslal domácí tým Šindelář. Rudolfovští poté zcela ovládli hru a přišly i další šance. Tu největší spálil těsně před odchodem do kabin Kuna, který se ve vápně dostal k odraženému míči a orazítkoval tyč. Poločasový stav 2:1 ještě dával hostům naději.

Milevští také po přestávce zapnuli a měli i dvě dobré příležitosti k vyrovnání. Po gólu volala zejména šance Marvana, jenž po rozebrání rudolfovské obrany z malého vápna přestřelil. Šance Milevska se výrazně ztenčily v 74. minutě, kdy hostující Tomáš Vakoč stáhl ve vápně unikajícího Pouzara a putoval předčasně do sprch. Faulovaný Pouzar nařízenou penaltu bezpečně proměnil a dal výsledku konečnou podobu.

„V šatně jsme si ani nemohli vzpomenout, jak vlastně křičíme po vítězném zápase. Na domácí výhru jsme čekali dlouho a už jsme ji potřebovali jako sůl,“ měl radost rudolfovský kouč Otakar Matouš. Zklamaný byl trenér hostů Miroslav Strnad. „Myslím, že jsme prohráli nezaslouženě. Aspoň na bod jsme určitě měli. Rozhodly dva zbytečné góly po rohových kopech v prvním poločase. Hráče jsem přitom upozorňoval, že rudolfovští je kopou opravdu dobře.“

TJ Dražice – SK Otava Katovice 3:2 (1:1)

Branky: 12. a 79. Stuchlík, 73. Hojdar (pen.) – 6. a 55. Repa. Rozhodčí: Reisner - Vican, Herzog. Delegát: Hanzal. ŽK: 4:5 (Štecher, Stuchlík, Kromka, Hojdar – Hajdušek 2, Švehla, Hromíř, Zoubek). ČK: 0:1 (73. Hajdušek). Diváků: 120.

Dražice: Baka – Bareš, Novotný, Fara, D. Štecher – Hořejší, Veselý, Hojdar (90. Kouřil), Šimák – L. Stuchlík (87. Cimburek), Kromka (32. Fořt). Hrající trenér Marian Horka.

Katovice: Švehla – Koutský, Janoch, Hajdušek, Hromíř – Tušer, Toman, Zoubek, Repa – Požárek, Uher. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: celý tým – Repa.

Dražice zvládly i třetí přestřelku po sobě, po výhrách 4:2 nad Blatnou a 4:3 v Lomu tentokrát doma přetlačily 3:2 Katovice. Ty navíc přišly o vyloučeného stopera Hajduška, což je pro hosty i pro další zápasy velký problém.

„Začalo se hodně zhurta. Hned ve třetí minutě pálil Stuchlík, pak zase na druhé straně Zoubek. Vyvrcholilo to brankou Repy, který se uvolnil a křížnou střelou propálil Baku,“ řekl k hektickému úvodu střetnutí domácí zpravodaj Vlastimil Stuchlík.

Rychlou odpověď narýsovala dvojice Šimák – Stuchlík, první se ve 12. minutě výborně uvolnil na levé straně, druhý po jeho centru dostal míč do katovické branky – 1:1.

Hostující tým ještě jednou v zápase vedl, Repa opět dostal příliš prostoru a v 55. minutě to bylo 1:2.

Hluchou pasáž dalších patnácti minut přerušila až série pěti rohových kopů Dražic. Při tom posledním udeřil katovický Hajdušek Hojdara loktem, sudí Reisner neváhal písknout pokutový kop a Hajduška, který už měl z první půle jednu žlutou kartu, poslal předčasně do kabin. K penaltě se postavil sám postižený Michal Hojdar a srovnal na 2:2.

Rozhodnutí přinesla přesilová hra o chvíli později, odražená rána Daniela Štechera se dostala až ke Stuchlíkovi, který z první nekompromisně trefil šibenici a zajistil domácím tři body – 3:2. Dražice prožívají snový podzim, v tabulce se posunuly před Katovice na čtvrté místo.

TJ Osek – FK Slavoj Český Krumlov 3:3 (1:0)

Branky: 23. Říský, 48. Carda, 68. Hoch (pen.) – 51. Tůma, 60. Tauber, 75. Novák. Rozhodčí: Albert - Krauskopf, Macko. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:1 (Mráz, Hoch, Blatský - Novák). Diváků: 122.

Osek: Kozlík – Krejčí, Blatský, Carda, Benda – Brabec, Mráz, Hoch, Hosnedl (88. Lávička) – Říský, Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Č. Krumlov: Trnka – Smolen, Švec, Malý, Svoboda – Persán, Tůma, Novák, Strapek (81. Filip) – Fischer (46. Sláma), Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Kozlík, celý tým - Novák, Tauber.

Trenér Oseka Jaroslav Voříšek přiznal, že před zápasem by bod proti Krumlovu bral, jenže jeho tým v zápase celou dobu vedl, chvíli dokonce o dvě branky, přesto se oba týmy nakonec rozešly s remízou 3:3.

„Úvod zápasu nám ukázal, že hosté mají sílu. Nám se hru po deseti minutách podařilo vyrovnat, šli jsme do vedení, pak jsme přidali druhý gól, ale nedopadlo to,“ komentoval zápas domácí lodivod.

Skóre první půle určila akce Hosnedla z levé strany po vybídnutí od Bendy. Sebastian Hosnedl ale trefil v dobré pozici jen Trnku a Jakub Říský doklepával do brány – 1:0.

Dobrý zákrok krumlovského Trnky před první brankou znevážilo zaváhání před druhým gólem Oseka. Hostující jednička si po Blatského přímáku z velké dálky zakřičela: „Mám,“ míč ale putoval k Cardovi a ten v 48. minutě dorážel do sítě – 2:0.

Ani dvoubrankový náskok domácímu mužstvu nestačil, branky Tůmy z 51. minuty a Taubera z 60. minuty znamenaly srovnání na 2:2.

Naději na tři body dal Oseku ještě v 68. minutě Hoch, který po ruce hostí proměnil penaltu – 3:2. Krumlovu, který se musel znovu obejít bez stopera Dudáka, zajistil alespoň bod jejich dnes nejlepší hráč, kapitán Václav Novák, který se po přímém volném kopu parádně trefil – 3:3.  

TJ Blatná – Sokol Lom 1:1 (1:0)

Branky: 18. Míka - 84. V. Císař. Rozhodčí: Havlík - Lovětínský, Dunovský. Delegát: Brož. ŽK: 4:2 (Nový, Kůst, Prokopec, Machovský – Jelen, V. Císař). Diváků: 230.

Blatná: Chlanda – Machovský, Petrášek, Sedláček, Motyka (66. Šilhavý) – Mišiak, Prokopec (71. Jícha), Nový, Křivanec – Kůst (75. Čadek), Míka. Trenér Michal Brabec.

Lom: Chylík – Trantýr, Jelen, Kolací (81. Voneš), Vysušil – Mařík (64. Kloc), Balogh, Rabiňák, V. Císař – Bosnyak, Neužil. Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: Sedláček, Míka – Neužil, Vysušil.

Na stadionu v Blatné na sebe narazili dva letošní nováčci krajského přeboru, kteří si vedou nad očekávání. Domácí museli po minulé výhře v Č. Krumlově udělat několik korektur v sestavě. Citelně jim scházeli Šejvar s Mikešem a podle slov blatenského asistenta Romana Remeše to zpočátku ve středu pole skřípalo.

Lom dorazil bez své největší hvězdy Jana Šimáka. Oproti domácím byl fotbalovější, Blatná zase daleko nebezpečnější. Když už se dostala před Chylíkovu branku, zavánělo to nebezpečnou příležitostí. „Každopádně remíza je spravedlivá,“ uznal sportovně Roman Remeš.

První velkou možnost měl již ve 2. minutě hostující Mařík, ale sám před brankou netrefil míč. Pak se několikrát předvedli Blatenští a v 18. minutě šli do zaslouženého vedení po rohu hlavičkou Ondřeje Míky. Deset minut nato mohl přidat pojistku Mišiak, který v úniku nastřelil jen gólmana a odražený míč poslal Míka vedle prázdné branky. 

Aktivní Míka se připomněl po hodině hry, z brejku nastřelil tyč a míč se odrazil zpět do pole. Zakrátko střídající Čadek zakončil těsně mimo. Domácím začaly evidentně docházet síly a dopředu se tlačili hosté. Na zasloužené vyrovnání došlo šest minut před koncem a také po standardce. Lom zahrával roh, brankář Chlanda míč vyrazil a Vojtěch Císař neměl problém skórovat. V předposlední minutě se blýskl Chylík. Po Míkově trestňáku mířil Machovský přesně k tyči, ale zkušený gólman výborně zasáhl, navíc se při tom zranil o tyč a musel být ošetřován.

Sokol Želeč – FK Olešník 1:0 (1:0)

Branka: 6. Brůžek. Rozhodčí: Kroutl - Krčín, Jarolím. Delegát: Janíček. ŽK: 2:0 (Holub, Sokolt). Diváků: 160.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud, Pavličko – Fiala (76. Sokolt), Švec, Kukučka (89. Prokeš), Holub, Šváb, Rabiňák – Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Olešník: J. Studnička – Dráb (46. Šíma), Heller, Kalášek, Nýdl – Dudek, Brom (72. Kouba), Rožboud (37. Šahajda), Lafata, Grobár – Štos. Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: celý tým, Brůžek, Kosobud – Nýdl.

Do Želče zavítal vedoucí Olešník, který do té doby nepoznal na hřištích soupeřů hořkost porážky. To úřadující mistr měl ze čtyř vystoupení na vlastní půdě tristní bilanci, nezískal v nich ani bod. Slušná návštěva věřila, že to konečně zlomí.

Domácí se proti vedoucímu týmu vytáhli. Hráli s nezměrnou bojovností a předvedeným výkonem připomínali loňskou úspěšnou sezonu. O svém vítězství rozhodli již v po šesti minutách. Po dlouhém nákopu brankáře Blažka se odrazil k Michalu Brůžkovi a na pohotovou ránu z hranice šestnáctky se brankář Studnička natahoval marně.

Hosté v polovině druhé půle přešli na hru se třemi beky, Lafata se posunul do útoku. Ve 29. minutě měl na noze druhý gól kapitán Brůžek, ale z voleje pálil vedle.

Hodně emocí přinesla 35. minuta, kdy rozhodčí na pokyn asistenta neuznal domácímu Fialovi gól pro údajný ofsajd. Sokolt viděl na střídačce žlutou kartu, ale želečskou jedenáctku to nerozhodilo.

Ve druhém poločase se Olešník snažil o vyrovnání, získal převahu a potvrzoval svou kvalitu, ale domácí se předháněli v bojovnosti a obětavým výkonem uhájili těsné vítězství. Třicetigólová ofenziva Olešnických vyšla podruhé v sezoně střelecky naprázdno.

FK Protivín – Malše Roudné 2:1 (0:1)

Branky: 59. Moravec, 90. Zbyněk Vorel - 14. Hála. Rozhodčí: Polák - Kotalík, Šafránek. Delegát: Eibl. ŽK: 1:5 (Hanus – Kodras, Píša, M. Otepka, O. Otepka, Hála). Diváků: 150.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Mikulenka, R. Vojta, König – J. Vojta (82. Dan), Zb. Vorel, Moravec, Prášil (52. Bečvář), Říha – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Roudné: Hřebejk – Kodras, M. Otepka, Jurásek, Škoda – Neckář (80. Samek), O. Otepka, Hála, Bartoš – Píša, Vlk (87. Míča). Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: celý tým – Hřebejk, M. Otepka, Píša.

Utkání posledního Protivína s exdivizním Roudným spělo do remízové podoby, když na časomíře naskočila poslední minuta a v ní se zrodila klíčová situace celého zápasu. Domácí se nespokojili s remízovým stavem a po akci Zbyňka Vorla s Bečvářem prvně jmenovaný uklidil míč levačkou k tyči a rozhodl o důležitém vítězství Protivínských, kteří v předcházejícím pěti zápasech nebodovali.

„Hrálo se nahoru dolů a v bojovném utkání jsme byli šťastnějším týmem. Kluci se vydali ze všech sil, dali do toho srdíčko a odměnou jim byla cenná výhra, kterou už jsme nutně potřebovali,“ uvedl protivínský předseda Václav Křišťál.

Domácí nastoupili v nejsilnější možné sestavě. Po dvouzápasové pauze s uzdraveným útočníkem Jaromírem Vorlem a špílmachrem Ondřejem Prášilem, který odehrál jen 52 minut a nuceně musel střídat.

Živo bylo před oběma brankami. Na první změnu skóre došlo ve 14. minutě, kdy odražený míč napálil výstavní ranou z první přes k tyči Jan Hála a Roudné vedlo. Domácí si v první půli vypracovali tři slibné šance, ale vázlo přesné zakončení.

Deset minut po přestávce mohl zvýšit z brejku Vlk, ale připraveného Hanuse nepropálil. Zanedlouho se na druhé straně zastřeloval Zb. Vorel, který vysoko přestřelil. V 59. minutě podnikli domácí ukázkový protiútok. J. Vorel unikl po křídle, přesně odcentroval na kapitána Jana Moravce, jehož krásná hlavička o zem skončila v Hřebejkově síti. Na další gól se čekalo až do zmiňované 90. minuty.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Michal Průcha, Michal Havelka. Foto: Jan Škrle, Petr Vlasák, Miloslav Kusbach