Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Blatná šokovala v Č. Krumlově, vítěznou šnůru Katovic uťala Hluboká

 
sobota, 13. října 2018, 17:37

V krajských soutěžích už není týmu, který by nepoznal hořkost porážky. Exdivizní krumlovský Slavoj držel neporazitelnost až do sobotního souboje s nováčkem z Blatné. Ten zaskočil favorita aktivní hrou, kterou podtrhl dvěma góly. Na druhé místo mohly poskočit Katovice, ale po vydařené sérii doma podlehly Hluboké. Z prvního vítězství na vlastním trávníku se radovalo Roudné s Třeboní. Poslední Čimelice pod staronovým trenérem Janem Růžičkou remizovaly se čtrnáctým Rudolfovem a přenechaly chvost tabulky Protivínu, který i s Ondřejem Prášilem marně vzdoroval prvnímu Olešníku. Lídr má na čele již čtyřbodový náskok.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 10. KOLA KP


SK SIKO Čimelice – SK Rudolfov 1:1 (0:1)

Branky: 55. Říha – 19. Pouzar. Rozhodčí: Hoch - Jarolím, Kroutl. Delegát: Brož. ŽK: 2:2 (Hovorka, Varhan – Hajný, Pouzar). Diváků: 102.

Čimelice: Přibyl – Listopad, M. Viták, J. Viták, Řezáč – Převrátil, Káš (87. Pohnán), Říha (69. Nosek), Varhan – Hovorka, Hegenbart (83. Zelenka). Trenér Jan Růžička.

Rudolfov: Pícha – Dvořák, Jasenský, Novotný, Hajný – Šindelář, Ryneš, Hrbáč, Kuna (88. Sládek) – Pouzar, Vo Son (71. Žoček). Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Hovorka, Říha – Pícha, celý tým.

Comeback Jana Růžičky na střídačce posledních Čimelic, kde do konce roku nahradil v pondělí odvolaného Pavla Schorníka (více zde), skončil remízovým výsledkem. Domácí ve druhé půli doháněli jednogólovou ztrátu. Před výkopem uctily oba týmy památku Václava Vondráka, místního rodáka a bývalého hráče Čimelic, který podlehl zákeřné nemoci.

„Od začátku zápasu jsme měli víc ze hry, jenže v 19. minutě jsme neuhlídali Pouzara a prohrávali jsme,“ hodnotil úvod duelu Josef Ťupa, zpravodaj Čimelic, které nutně potřebují ze sestupového pásma bodovat. Rudolfov předvedl rychlou akci po pravé straně, Kuna vybídl na křídlo nabíhajícího Dvořáka, jehož přesný centr před branku uklidil na zadní tyči osamocený Radim Pouzar.

Radost jemu i domácím fotbalistům mohl ve 24. minutě přinést Varhan, jeho parádní hlavičku ale zlikvidoval brankář Pícha, dnes nejlepší hráč Rudolfova.

Další nebezpečí pro Píchu znamenala hlavička Hovorky ve 38. minutě, domácí útočník ale mířil jen nad bránu.

Ve druhém dějství srovnal Štěpán Říha, který po Hovorkově centru dokázal v 55. minutě přelobovat Píchu – 1:1.

Rozhodnutí mohla přinést 83. minuta, další střela země - vzduch od Hovorky, kterou rudolfovská jednička vytáhla na roh a zachránila svému mužstvu bod. „Do konce zápasu se vlastně nic podstatného nestalo. Rudolfov sice dal gól z ofsajdu, ale jinak si myslím, že zasloužená dělba bodů,“ dodal pro Jihočeský fotbal Ťupa.

SK Otava Katovice - TJ Hluboká nad Vltavou 2:4 (1:2)

Branky: 11. Požárek, 86. Tušer – 10. Legdan, 25. Říha, 83. Stráský, 90. (+2) Křiváček. Rozhodčí: Macko - Žemlička, Albert. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:5 (Uher, Kagui – Šiller, Stráský, Legdan, Rubick, Kadlec). ČK: 1:0 (79. Kagui). Diváků: 243.

Katovice: Švehla – Koutský (59. Zoubek), Janoch, Hajdušek, Hromíř (81. Toman) – Tušer, Schánělec – Uher, Kagui, Repa – Požárek. Trenér Roman Malý.

Hluboká: Šiller – Jonáš, Turek, Legdan, Čermín – Rubick, Stráský, Němec, Říha – Kadlec (82. Křiváček), Antoš (88. Maurer). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Požárek, Tušer – Legdan, Turek.

Katovice před zápasem zdobila série sedmi zápasů bez porážky, Hluboká naopak čtyři utkání za sebou nezvítězila. Statistiky ale dnes hosté postavili na hlavu.

„Nezahráli jsme dobře. Dovolili jsme Hluboké dát v prvním poločase dvě laciné branky a od toho se zápas odvíjel,“ sdělil nám zklamaný předseda domácího oddílu Tomáš Hajdušek.

Hosty dostal hlavou do vedení nikým nebráněný obránce Stanislav Legdan po přímém kopu už v 10. minutě – 0:1. Michal Požárek sice využil Repův centr k okamžitému srovnání, ale o poločase šli do kabin přece jenom spokojenější hosté, které poslal do vedení 1:2 v 25. minutě David Říha poté, co vystihl prachbídnou rozehrávku Katovic.

„Po změně stran jsme přidali na důrazu, měli jsme míč víc na kopačkách, ale do šancí jsme se nedostali. Soupeř naopak zvýšil své vedení z rohu,“ komentoval třetí branku ve Švehlově síti od Zbyňka Stráského Hajdušek. Domácí už tou dobou hráli bez vyloučeného Kaguie, který v 79. minutě dostal za faul červenou kartu.

Katovice ani v deseti lidech nic nezabalily, Tušerova tečovaná střela v 86. minutě dokonce znamenala snížení na 2:3 a naději pro závěrečné minuty. Stoper Hajdušek ovšem v poslední minutě hlavičkoval jen těsně mimo a v nastavení hlubocký Tomáš Křiváček dorazil domácí čtvrtou brankou – 2:4.

FK Olešník - FK Protivín 5:1 (2:0)

Branky: 33. Grobár, 44. Lafata, 52. Dudek, 60. a 89. Štos – 80. Moravec (pen.). Rozhodčí: Sebera - Kotalík, Polák. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:1 (Grobár, Lafata – J. Vojta). Diváků: 250.

Olešník: Matoušek – Heller, Kalášek, Nýdl, Dráb – Dudek, Brom (61. Rožboud), Grobár, Lafata – Kouba (71. Tomek), Štos. Trenér Roman Chlumecký.

Protivín: Hanus – König, Mikulenka, R. Vojta, Rothbauer – J. Vojta (46. Bečvář), Prášil, Zb. Vorel, Moravec, Říha – Dan (64. Sládek). Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Lafata, Grobár – Moravec, Zb. Vorel, Prášil.

Na Olešník dnes kromě místních dorazila i hrstka sparťanských Ultras, kteří využili reprezentační přestávky a přijeli pozdravit klubovou ikonu Davida Lafatu. Ten se jim ukázal parádním sólem před první brankou zápasu a následnou průnikovou přihrávkou, kterou ve 33. minutě využil Miroslav Grobár – 1:0.

Protivín do té doby dokázal bránit v pečlivě postaveném bloku, ale oslabená sestava hostí, v níž nemohl kvůli zranění nastoupit Jaromír Vorel, nakonec inkasovala do poločasu ještě jednou právě z kopačky Davida Lafaty, který se z dobrých pětadvaceti metrů trefil výstavně – 2:0.

„Moravec, Zbyňa Vorel a Prášil. To byli jediní kluci, kteří směrem dopředu chtěli něco vytvořit. Jinak to byl od soupeře výkon spíš postavený jen na bránění a vyčkávání. Druhá půle se dohrávala spíš jen z povinnosti,“ řekl naší redakci po zápase domácí kouč Chlumecký, kterému ve druhé půli udělali jeho svěřenci radost ještě třikrát – trefili se Lukáš Dudek a v závěru dvakrát kanonýr Radim Štos, který rozšířil podzimní sbírku na 12 gólů.

Hosté se dočkali alespoň čestné branky, faul domácího Pavla Tomka potrestal z penaltového puntíku v 80. minutě Jan Moravec. Právě v okamžiku, kdy se protivínský kapitán chystal zahrávat pokutový kop, odpálili u protější brány sparťanští ultras světlice a zápas musel být na okamžik přerušen, protože nebylo vidět ani na krok. Ale to byla asi tak jediná komplikace pro Olešník, který po přesvědčivém vítězství dál vévodí tabulce krajského přeboru.  

FK Slavoj Český Krumlov – TJ Blatná 0:2 (0:1)

Branky: 39. Šejvar, 56. Míka. Rozhodčí: Reisner - Vican, Klátil. Delegát: Eibl. ŽK: 2:4 (Persán, Tůma – Křivanec, Mikeš, Kůst, Prokopec). Diváků: 105.

Č. Krumlov: Trnka – Grigera (64. Smolen), Švec, Malý, Svoboda – Persán (82. Trapl), Tůma, Novák, Strapek – Fischer, Tauber. Trenér Václav Domin.

Blatná: Chlanda - Machovský, Šejvar (76. Petrášek), Sedláček, Nový – Mišiak (84. Sýkora), Mikeš, Prokopec (64. Šilhavý), Křivanec – Kůst (82. Stulík), Míka (78. Motyka). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: nikdo - Chlanda, Sedláček, Mikeš.

Postavení v tabulce hovořilo jasně pro domácí, ale nakonec to dopadlo všechno jinak. V zápasu bez větších příležitostí předčil nováček soutěže svého soupeře. Hrál obětavě a bojoval o každý balon. Na rozdíl od Krumlovských, kteří tentokrát předváděli profesorský fotbal bez nápadů a pohybu. Ovšem jak sami zjistili, vítězství nepřijde samo. Předešlé výsledky neznamenají, že automaticky přinesou výsledek pokaždé při jejich nástupu na hřiště.

Domácí obrana tentokrát stála na hliněných nohou a nebýt gólmana Trnky, mohlo být daleko hůř. Hosté se na Krumlov velice připravili a od začátku jim komplikovali jakoukoliv snahu o kombinaci. Široké „letiště“ výjimečně nepřinášelo převahu, protože hosté, jak už řečeno, měli za sebou poctivou přípravu.

Zatímco fotbalisté z podzámčí téměř gólmana Blatné Chlandu neohrozili, dokázali hosté svých příležitostí využít. Moc jich také tedy nebylo, ale jedna se ujala. Pár minut před koncem poločasu se po rohu prosadil hlavičkou Kryštof Šejvar – 0:1. Ani po přestávce se obraz hry nezměnil. Domácí hráči se sice snažili o srovnání skóre, ale stejně jako v první půli neměla jejich hra potřebný důraz, aby to dokázali. Naopak hosté svůj náskok navýšili, i když se štěstím. Ondřej Míka vystřelil na branku a balon se přes jednoho z beků zvedl a přeskočil Trnku – 0:2.

„Z naší strany to byla hrůza v obou poločasech. Soupeř byl rychlejší, byl u všeho dřív, měl větší hlad po gólech a bodech,“ uvedl Václav Domin, trenér Č. Krumlova. Nováček tak překvapivě vyloupil hřiště protivníka, který hrál vloni o dvě třídy výš. „Vypadalo to, že Krumlovu selhala obrana. Věděli jsme, že na svém velikém hřišti preferuje kombinaci. Znali jsme i kvality Fischera, který nás už jednou předtím porazil skoro sám. To všechno se vyplatilo. Navázali jsme na výkon z druhého poločasu s Dražicemi. Náš důraz vyhrál,“ komentoval senzaci kola blatenský asistent trenéra Roman Remeš.

Malše Roudné - TJ Jiskra Třeboň 2:0 (2:0)

Branky: 3. Hála (pen.), 34. Vlk. Rozhodčí: Krčín - Lovětínský, Havlík. Delegát: J. Šafránek. Bez karet. Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Jurásek, M. Otepka, Škoda – Neckář (73. Samek), Hála, O. Otepka (84. Kořínek), Bartoš – Vlk (84. Budín), Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Třeboň: Kopecký – Schneider (71. T. Tůma), Koktavý, Hami (42. Cimerhanzl), Týnavský – Matoušek, Lonsmín, Vávra, Doležal (42. Průcha) – Holzepl, Franěk (80. Holý). Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Hřebejk, celý tým – Lonsmín.

Roudnému se podařilo navázat na výkon z posledního derby na Rudolfově, kde si už v prvním dějství vytvořilo rozhodující náskok. Menší komplikace nastala pro trenéra Malše po dodatečném trestu disciplinárky pro Ondřeje Cahynu ze zápasu v Milevsku. Muž 9. kola a autor dvou gólů musel nuceně odpočívat. Dostal dvě utkání natvrdo. „S jeho potrestáním už jsme nepočítali. Naskočil uzdravený Matěj Otepka a obrana v čele dobře chytajícím Hřebejkem udržela poprvé nulu, takže nás to až tak neoslabilo,“ poznamenal kouč Marcel Tomášek.

Domácí Malše do utkání dobře vstoupila a už ve třetí minutě ji poslal do vedení z penalty za faul na Kodrase přesný exekutor Jan Hála. „První poločas jsme byli lepší my, podařilo se nám z toho vytěžit dva góly. Po přestávce byla zase lepší Třeboň, vytvořila si pár šancí, ale nám se pozornou hrou podařilo udržet poločasový výsledek,“ zmínil k průběhu utkání Tomášek.

Po dvaceti minutách měla Třeboň jedinečnou možnost vyrovnat, když se na Hřebejka řítil sám Holzepl, ale na roudenského strážce tří tyčí si nepřišel. Těsný náskok domácích mohl znásobit opět Hála, ale v tutové pozici netrefil prázdnou branku. Po půl hodině se po delší době prosadil nadějný forvard Roudného Martin Vlk. Dostal se před obránce a placírkou poslal míč za Kopeckého záda podruhé.

Třeboň sáhla ještě před pauzou k dvojnásobnému střídání, Lonsmín se stáhl na post posledního, ale mírnou převahu nedokázala přetavit v kontaktní gól. Roudné doma konečně naplno zabralo, výhrou 2:0 se bodově dotáhlo na sobotního soka a posunulo se na jedenáctou příčku.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle (5x), Zuzana Mocová (1x)