Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 9. kole KP

 
středa, 10. října 2018, 17:54

Po devátém kole skončil na lavičce Čimelic trenér Pavel Schorník. Vaz mu srazila porážka 2:4 v Oseku. Zaváhání Českého Krumlova (remíza 1:1 v Milevsku) využil Olešník, který se těsným vítězstvím 2:1 v Třeboni propracoval na čelo soutěže. Vedoucí kvartet Olešník, Krumlov, Katovice a Lom už začíná mít před zbytkem soupeřů znatelný náskok.

Kompletní výsledky 9. kola krajského přeboru


TJ Dražice – TJ Blatná 4:2 (3:0)

Branky: 13. Horka, 24. a 78. Hojdar, 31. M. Stuchlík – 60. Šejvar, 90. Jícha. Rozhodčí: Kroutl – Peterka, Macko. Delegát: Janíček. ŽK: 2:4 (D. Štecher, Veselý – Chlanda, Mišiak, Šilhavý, Čadek). Diváků: 123.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Fara, D. Štecher – Hořejší, M. Stuchlík (69. Novotný), Šimák, Hojdar (80. Špale) – L. Stuchlík (82. Do Trung), Kromka. Hrající trenér Marian Horka.

Blatná: Chlanda – Motyka, Machovský, Šejvar, Nový (73. Jícha) – Mišiak, Šilhavý (46. Čadek), Mikeš, Křivanec – Kůst, Míka. Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: celý tým, Hojdar – Šejvar.

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „První poločas jsme podali výborný výkon, vytvářeli si jednu šanci za druhou. Dali jsme tři góly a mělo jich být více. Do druhé půle jsme vstoupili s pocitem, že se nemůže nic stát a soupeř hru vyrovnal. Utkání zlomila branka na 4:1. Vzhledem k průběhu zápasu je naše výhra zasloužená. Měli jsme vyhrát větším rozdílem. Mužem zápasu byl Michal Hojdar.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „První poločas jsme projeli na plné čáře, tam nás domácí přehrávali ve všech herních činnostech, a to především díky důrazu v osobních soubojích. O přestávce jsme si zopakovali to, co jsme chtěli hrát, a zápas vypadal úplně jinak. Vstřelili jsme brzy i branku, aktivní hrou jsme domácí dokázali přehrávat, dát kontaktní gól se nám ale nepodařilo, byť šance na to byly. Čtvrtá branka v naší síti byla rozhodující, my už jsme pak výsledek jen korigovali v poslední minutě zápasu.“


TJ Osek – SK SIKO Čimelice 4:2 (1:1)

Branky: 20. Hoch, 53. Carda, 70. a 85. Říský – 34. J. Viták, 65. Varhan. Rozhodčí: Kaštánek – Albert, Krčín. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:3 (Krejčí – Řezáč, Rambous, Hovorka). Diváků: 120.

Osek: Kozlík – Krejčí, Carda, Blatský, Benda – Lávička (89. Ježek), Brabec, Hoch (90. Hřebíček), Hosnedl – Maroušek, Říský (87. Hájek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Čimelice: Přibyl – Listopad, M. Viták (81. Pohnán), J. Viták, Hovorka – Řežábek, Rambous (77. Nosek), Převrátil, Řezáč (90. Zelenka) – Říha, Varhan. Trenér Pavel Schorník.

Nejlepší hráči: Říský, Kozlík, Hoch – Listopad, Převrátil, Rambous.

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Nebylo to pro nás vůbec lehké utkání. Hosté měli aktivní nástup a zdaleka to nenasvědčovalo, že se aktuálně nacházejí na chvostu tabulky. Ve 3. minutě prokázal svoji reakci brankář Kozlík. Ve 20. minutě našel v šestnáctce Říský Marouška a jeho střelecký pokus dorazil Hoch. Soupeř ale do poločasu dokázal po akci středem vyrovnat. V 52. minutě Hochova standardka z leva a následná hlavička Cardy znamenala opět vedení. To netrvalo dlouho, protože po rohovém kopu a několika zablokovaných střelách bylo srovnáno. Závěr zápasu patřil nám. Hoch jako nahrávač a Říský jako excelentní střelec zařídili naše vítězství.“

Pavel Schorník, trenér Čimelic: „Bohužel z Oseka nevezeme žádný bod, a to je nejpodstatnější!“


SK Rudolfov – Malše Roudné 1:3 (0:2)

Branky: 62. Pouzar (pen.) – 40. a 45. (+1) Cahyna, 52. Píša. Rozhodčí: Žemlička – Mach, Koranda. Delegát: Pečenka. ŽK: 1:4 (Pouzar – O. Otepka, Píša, Budín, Samek). Diváků: 150.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Jasenský, Novotný (63. Janák), Hajný – Žoček (53. Vejvar), Ryneš, Hrbáč, Kuna – Pouzar, Vo Son. Trenér Otakar Matouš.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Jurásek, Cahyna, Škoda (63. Kořínek) – Hála, Neckář (75. Samek), Otepka, Bartoš – Vlk (68. Budín), Píša (87. D. Vogl). Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: nikdo – Cahyna.

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Nepochopitelné jsou pro mě individuální chyby při standardních situacích, po kterých Cahyna hlavičkoval dvakrát do prázdné brány. Takhle se fotbal hrát nedá. Po proměněné penaltě jsme konečně začali hrát, ale Vo Son a po něm Vejvar v dobrých šancích netrefili bránu. Nechci se vymlouvat, ale dlouhodobě nám chybí tři nebo čtyři hráči, a nemáme za ně stejně kvalitní náhradu. Nikdo nám ale nepomůže, musíme se z toho dostat sami. Kluci musí víc chodit na tréninky a taky je třeba stmelit partu. Zlomit to můžeme tím, že získáme v nějakém utkání tři body. Potřebujeme je jako sůl.“

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Cahyna výraznou měrou přispěl k tomu, že jsme vyhráli. Asi budeme ještě dlouho poslouchat, že dal dva góly. Konečně jsme protrhli střeleckou nemohoucnost, která nás v posledních zápasech provázela. Šance jsme si vytvářeli, ale nedokázali jsme je proměňovat.“


FK Protivín – SK Jankov 0:1 (0:0)

Branka: 60. Bürger. Rozhodčí: Šafránek – Lovětínský, Hoch. Delegát: Brož. ŽK: 1:1 (Rothbauer – Maxa). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – König, Mikulenka, R. Vojta, Fiala (16. Sládek) – Rothbauer, Bečvář (81. Barbotkin), Zb. Vorel, Moravec, Říha – Dan. Trenér Juraj Kobetič.

Jankov: Komárek – Jirkovský, Lošek, Honner, Popelka (90. Klíma) – Dolejšek, Maršán, Hüttner, Sedlic, Bürger – Issaka. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Hanus – celý tým.

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Do utkání jsme vstoupili s vědomím, že předchozí zápasy jsme prohráli. Po dvaceti minutách jsme se srovnali, ale hrozili jsme pouze po standardních situacích. V druhé půli jsme nedohráli standardku na naší straně a deka na nás zase padla. Kluci bojovali aspoň o bodík, ale neměli jsme tolik odvahy a i štěstí, abychom něco získali.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „I díky tomu, že oba týmy musely řešit personální problémy, tak se hrál spíše průměrný fotbal. Domácí postaveni v hlubokém bloku, na který jsme těžko hledali recept. Opticky jsme sice byli více na míči, ale nebezpečných situací jsme si moc nevytvořili a ty které jsme měli, dokázal zneškodnit nejlepší hráč soupeře Hanus. Domácí hrozili zejména z dobře zahrávaných standardních situací. Nakonec se nám tolik potřebné vítězství podařilo strhnout na naši stranu a dle mého názoru i zaslouženě.“


TJ Sokol Želeč – SK Otava Katovice 1:3 (1:1)

Branky: 17. Brůžek – 35. Repa, 46. Kagui, 57. Schánělec. Rozhodčí: Polák – Vican, Havlík. Delegát: Bicek. ŽK: 0:3 (Chylík, Repa, Požárek). Diváků: 60.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud, Holub (46. Sokolt) – Šváb, Švec, J. Rabiňák, Fiala (89. Froněk), Kukučka – Prokeš (89. Šindelář), Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Katovice: Švehla – Koutský, Janoch, Hajdušek, Chylík – Tušer, Schánělec (85. Zoubek) – Uher, Kagui, Repa – Požárek (90. Matas). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Kosobud – Repa, Kagui, Požárek, celý tým.

Roman Lukáč, trenér Želče:Byl to zápas dvou rozdílných poločasů, hosté si za výkon ve druhé půli vítězství zasloužili.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Želeč nás na začátku svým důrazem přitlačila na naši polovinu a my měli problém dostat se do hry a předvést nějakou kombinaci. A právě díky svému důrazu šla Želeč do vedení. Vstřelená branka ale paradoxně pomohla našim hráčům. Vyrovnali hru a do poločasu i skóre, kdy Požárek přetlačil obránce a ve vápně našel přesně Repu, který střelou z jedné k tyči srovnal. Hned z první akce ve druhém poločase jsme dali vítězný gól, centr Repy poslal hlavou pod břevno Kagui. Za pár minut za vápnem napřáhl Schánělec a vstřelil třetí gól. Od té doby jsme na hřišti dominovali. Domácí jsme s jednou výjimkou těsně před koncem do ničeho nepustili, naopak my jsme mohli dát další čtyři branky.“


TJ Jiskra Třeboň – FK Olešník 1:2 (0:1)

Branky: 74. Průcha – 41. Kalášek, 85. Štos. Rozhodčí: Přibyl – Polák, Sebera. Delegát: Vrzal. ŽK: 3:3 (Franěk, Lonsmín, Průcha – Štos, Heller, Grobár). Diváků: 450.

Třeboň: Skála – Schneider (54. Průcha), Koktavý, Hami, Týnavský – Matoušek (85. Cimerhanzl), Lonsmín, Vávra, Doležal – Holzepl, Franěk (62. T. Tůma). Trenér Karel Kladenský.

Olešník: J. Studnička – Heller, Kalášek, Nýdl – Dudek, Brom, Grobár, Lafata, Šíma (81. Vařák) – Kouba, Štos (88. Tressl). Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Holzepl, Týnavský – Dudek.

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Dobře jsme věděli o ofenzivní síle Olešníku, ale řekli jsme si, že budeme hrát naši hru, že k zápasu přistoupíme aktivně a pokusíme se tohoto silného soupeře zdolat. Nepovedlo se, ale přesto si myslím, že jsme podali solidní výkon, před a po vyrovnání jsme měli pasáž, kdy jsme hráli dobře. Nakonec zaúřadovala dvojice Lafata – Štos, první se pěkně zorientoval před vápnem a poslal lobovanou přihrávku, která se po odrazech dostala k nejlepšímu střelci soutěže a ten rozhodl. Naše kluky musím za odvedený výkon pochválit.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníku: „Do zápasu v Třeboni jsme nastoupili trošku v jiném rozestavení než klasicky. Prvních 30 minut opatrnějších z obou stran bez vyložené šance. Ve 40. minutě po rohovém kopu Grobára vstřelil branku Kalášek. Prvních 20 minut druhé půle byli domácí běhavější, což vyústilo ve vyrovnávací branku Průchou. Chtěli jsme vyhrát a po nastřelení dvou břeven během dvou minut (Lafata, Nýdl) jsme po závaru ve vápně vstřelili vítěznou branku Štosem. Nyní už se musíme připravit na domácí zápas s Protivínem.“


TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Sokol Lom 2:3 (2:2)

Branky: 33. Turek, 39. Legdan – 4. Bosnyak, 29. Neužil, 89. Šimák. Rozhodčí: Lovětínský - Reisner, Tůma. Delegát: Řezáč. ŽK: 3:3 (Stráský, Kadlec, Lovička - Jelen, Bosnyak, Kolací). Diváků: 123.

Hluboká: Šiller – Jonáš, Turek, Legdan, Čermín (42. Lovička) – Rubick, Stráský, Němec (75. Adam), Říha – Kadlec (80. Valenta), Antoš. Trenér František Cipro.

Lom: Chylík – M. Rabiňák (66. Kloc), Trantýr, Vysušil, Jelen – Šimák, Balogh (61. Kolací), Janů, Mařík (46. V. Císař) – Neužil, Bosnyak (93. Voneš). Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: Stráský, Legdan – Šimák, Kolací, Chylík.

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „V úvodu utkání byli hosté o poznání lepší a zaslouženě vedli o dvě branky, pak ale přestali hrát a naši srovnali. Ještě do poločasu jsme měli Antošem dvě vyložené brankové příležitosti, které bohužel sám proti brankaři neproměnil. Druhý poločas se odehrával ve středu hřiště, kdy naši měli více šancí, ale bohužel zase jsme Rubickem, Stráským  a Kadlecem neproměnili. Bohužel hosté mají Šimáka, který se parádně trefil, a odvezli si od nás všechny body. Pro nás je to další obrovská ztráta.“

Marek Císař, trenér Lomu: „Myslím si, že jsme byli v utkání lepším týmem. V první půli jsme měli hodně šancí. Dvě jsme zužitkovali a po půl hodině jsme vedli 0:2. Bohužel jsme během 6 minut o vedení přišli, když se Hluboká trefila, jako přes kopírák, ze dvou standardních situací. Potom jsme vyrobili ještě jednu hrubou chybu, kdy útočník soupeře šel sám na Chylíka, ale ten s vypětím všech sil a také s pomocí obránce Rabiňáka situaci zvládl. V druhé půli již soupeř naši bránu víceméně neohrozil, a protože jsme byli stále aktivní odměnou nám byla krásně vstřelená branka Jana Šimáka po individuální akci. V tomto zápase jsme hráli na vítězství až do poslední minuty, za což musím celý tým pochválit.“


FC ZVVZ Milevsko – FK Slavoj Č. Krumlov 1:1 (0:0)

Branky: 87. Petr – 66. Malý. Rozhodčí: Krčín – Kaštánek, Tauber. Delegát: Štuk. ŽK: 2:1 (Marvan, Petr – Svoboda). Diváků: 120.

Milevsko: Dvořák – Hejl, Vakoč, Kosobud, M. Novotný (85. Jakeš) – Paták (70. Kálal), Petr, Málek, P. Novotný – Marvan (79. Štemberk), Sedlák. Trenér Miroslav Strnad.

Č. Krumlov: Trnka – Grigera, Švec, Dudák, Svoboda – Persán (63. Malý), Novák, Tůma, Strapek (80. Sláma) – Fischer, Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Sedlák, celý tým – Dudák, Tůma, Tauber.

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Kdybychom v závěru nevyrovnali a prohráli, byli bychom hodně smutní, protože jsme podali velmi zodpovědný a bojovný výkon. Minimálně remízu jsme si zasloužili. První půlku jsme byli lepší. Na začátku druhé, než jsme se po přestávce zase dostali do tempa, nás hosté zlobili a byli lepší oni. Tam se možná trochu projevilo, že jsme hráli opět v poslepované sestavě a kluci se trošku hledali. Vypadl nám i Maršík, a tak je to stále dokola. Bodu si vážíme, protože Krumlov je v tabulce tam, kde je.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Měli jsme v prvním poločase tlak, ale ke smůle bez gólu. Po pauze jsme šli do vedení, ale to jsme bohužel ztratili po zbytečném propadnutí naší obrany. Naše převaha sice nepřinesla tři body, i když jsme na ně měli. Ale taky musím přiznat, že domácí bojovali ze všech sil, vydrželi s námi běhat a nakonec si nechali jeden bod.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Michal Průcha
 


 
Reklama