Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Šimák vystřelil Lomu vítězství na Hluboké, Milevsko obralo Č. Krumlov

 
neděle, 7. října 2018, 19:54

Zápasy na Hluboké a v Milevsku zkompletovaly deváté kolo krajského přeboru. Na obou stadionech se o majitelích bodů rozhodovalo v posledních minutách. Vzduchotechnici dorovnali skóre s prvním Č. Krumlovem po standardce a gólu Martina Petra v 87. minutě. V podzámčí se naposledy měnil stav pouhou minutu před závěrem, kdy Jan Šimák vypustil na hlubockou branku projektil z dálky a zařídil Lomu import všech bodů.

NEDĚLNÍ ODPOLEDNÍ VÝSLEDKY 9. KOLA KP


TJ Hluboká nad Vltavou – TJ Sokol Lom 2:3 (2:2)

Branky: 33. Turek, 39. Legdan – 4. Bosnyak, 29. Neužil, 89. Šimák. Rozhodčí: Lovětínský - Reisner, Tůma. Delegát: Řezáč. ŽK: 3:3 (Stráský, Kadlec, Lovička - Jelen, Bosnyak, Kolací). Diváků: 123.

Hluboká: Šiller – Jonáš, Turek, Legdan, Čermín (42. Lovička) – Rubick, Stráský, Němec (75. Adam), Říha – Kadlec (80. Valenta), Antoš. Trenér František Cipro.

Lom: Chylík – M. Rabiňák (66. Kloc), Trantýr, Vysušil, Jelen – Šimák, Balogh (61. Kolací), Janů, Mařík (46. V. Císař) – Neužil, Bosnyak (93. Voneš). Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: Stráský – Šimák, Kolací.

Lom přijel na Hlubokou v roli mírného favorita, také šel v prvním dějství do dvoubrankového vedení. Hned ve 4. minutě záloha uvolnila Bosnyaka, který šel v podstatě sám na Šillera, domácí brankář sice ránu tečoval, ale k radosti hostujícího týmu balón nakonec doskákal do sítě – 0:1.

Mužstvo trenéra Marka Císaře mělo první půlhodinu víc ze hry, z čehož vyústila také druhá branka. „Tam si kluci pěkně zakombinovali na půlce Hluboké a z levé strany vápna Neužil uklízel přesně k tyči,“ komentoval druhou branku duelu kouč hostí Císař.

Hluboká se ale dostala zpátky do zápasu díky dobře zahraným standardním situacím a hlavičkám obou stoperů. Nejprve v 33. minutě Turek a o chvíli později kapitán Legdan vyrovnali a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Lom se ve druhé půli vyvaroval faulů v blízkosti vlastní šestnáctky, Hluboká se tak k dalším přímým kopům nedostala a v podstatě neměla z čeho hrozit. „Hodně nám pomohlo střídání Kolacího, také díky němu jsme ten zápas otočili. Vnesl do našich řad klid,“ pochvaloval si Císař střídání v 61. minutě.

Duel tabulkových sousedů nakonec rozhodla největší hvězda Lomu, Jan Šimák ranou z dálky vystřelil v 89. minutě hostujícímu celku tři body – 2:3.

FC ZVVZ Milevsko – FK Slavoj Č. Krumlov 1:1 (0:0)

Branky: 87. Petr – 66. Malý. Rozhodčí: Krčín – Kaštánek, Tauber. Delegát: Štuk. ŽK: 2:1 (Marvan, Petr – Svoboda). Diváků: 120.

Milevsko: Dvořák – Hejl, Vakoč, Kosobud, M. Novotný (85. Jakeš) – Paták (70. Kálal), Petr, Málek, P. Novotný – Marvan (79. Štemberk), Sedlák. Trenér Miroslav Strnad.

Č. Krumlov: Trnka – Grigera, Švec, Dudák, Svoboda – Persán (63. Malý), Novák, Tůma, Strapek (80. Sláma) – Fischer, Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Sedlák, celý tým – Dudák, Tůma, Tauber.

Před domácími stál obtížný úkol, totiž odolat favorizovanému Krumlovu, který je posledním týmem bez porážky. Milevsko se potýká s řadou zranění a sestava se musí řešit zápas od zápasu, jak se kdo uzdraví. Přesto bylo lídrovi vyrovnaným soupeřem.

Hlavně v prvním poločasu, kdy vzduchotechnici nepouštěli Krumlov do větších příležitostí. Několik šancí se urodilo, například Fischer šel už v 5. minutě sám na milevskou svatyni, ale nevyřešil situaci podle svých představ. Domácí drželi fazónu a poločas skončil bez branek.

Ve druhém dějství favorit přece jenom přidal na úsilí a jeho hráči získávali čím dál tím víc půdy pod nohama. Kombinovali a Pavel Dvořák v čele defenzivy se činil, seč jim síly stačili. Odolali i atakům Taubera. Ovšem neodolali situaci ze 66. minuty, kdy se po třech minutách pobytu na hřišti prosadil po milimetrové uličce od Fischera křižnou střelou střídající Dominik Malý.

Tím ale brankové představení utkání neskončilo. Milevsko vsadilo na konci vše na jednu kartu a po trestném kopu vyrovnal tři minuty před vypršením hracím doby obránce Martin Petr, který skóroval ve třetím utkání v řadě. Povedený Málkův nákop prodloužil hlavou do sítě a stanovil konečnou dělbu bodů.

Domácím se vyplatilo bojovat do konce. „Máme to těžké, lepíme sestavu, jak to jde. Znovu museli nastoupit dorostenci, kteří se s tím popasovali statečně. Ze začátku jsme působili zakřiknutě, ale v poločase jsme nulu udrželi. Po přestávce jsme se zbytečně stáhli a hosté toho zkušeně využili. Přece jenom kvalita jejich celku je zřejmá. I tak jsme to nevzdali, a kluci ubojovali bod. Podali obětavý výkon," ocenil Miroslav Strnad, trenér Milevska. „Měli jsme v prvním poločase tlak, ale ke smůle bez gólu. Po pauze jsme šli do vedení, ale to jsme bohužel ztratili po zbytečném propadnutí naší obrany. Naše převaha sice nepřinesla tři body, i když jsme na ně měli. Ale taky musím přiznat, že domácí bojovali ze všech sil, vydrželi s námi běhat a nakonec si nechali jeden bod," řekl po utkání kouč Krumlova Václav Domin.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák