Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník rozhodl s Třeboní v závěru. Štos skóroval podesáté

 
neděle, 7. října 2018, 16:37

Nedělní dopoledne patřilo souboji sedmého s druhým, Jiskry Třeboň a FK Olešník. Domácí chtěli zlepšit hru před vlastními fanoušky, Olešničtí cestovali potřetí v řadě na soupeřovu půdu, kde dosud neprohráli a tuto bilanci hodlali udržet i po neděli.

Domácí začali před slušnou návštěvou o trochu živěji a před brankou Olešníku byli často k vidění. Svoje ataky vedli hlavně po levé straně, odkud hrozilo největší nebezpečí. Gólman Jan Studnička si musel oddychnout, když střela právě z levé strany jenom těsně minula jeho pravou tyčku. O chvíli později opět odtud přišel centr, ale zakončující hráč trefil jenom včas vyběhnuvšího olešnického brankáře.

Na druhé straně se zase snažil při jednom z útoků o bleskovou narážečku před vápnem Třeboně Lafata, ale spoluhráči jeho perfektní úmysl nepochopili. Při dalším úniku Olešnických se balon dostal až k brankové lajně, odkud letěl do ohně. Jenže Štos vysoko přestřelil. Nakonec ale byla snaha hostů korunována úspěchem. Po rohu Grobára se hlavičkou prosadil osamocený stoper Jakub Kalášek – 0:1.

Ve druhém dějství byla znatelná snaha domácích minimálně o srovnání skóre. Tentokrát to zkoušeli zprava. Dvakrát třeba odsud odešel centr, který ale prosvištěl vápnem bez využití. A že k němu někteří třeboňští fotbalisté sakra blízko. Jenže ani hosté nezaháleli. Snažili se dostat domácí do defenzivy a chvílemi se jim to i dařilo. Velkou možnost měl Kouba, ale zblízka trestuhodně přestřelil, po něm Štos, který se zatím jen zastřeloval.

Dvakrát zvonilo břevno

Nadáš – dostaneš platilo čtvrt hodinky do konce. Obětavě hrající hráči Jiskry využili hluchou desetiminutovku Olešníka a jednu z mála šancí ve druhém poločase přetavili ve vyrovnání. Holzepl vyhrál na křídle souboj s Kaláškem, ve vápně našel ideálně střídajícího Martina Průchu, který měl dostatek času si míč připravit a za velké radosti domácích fandů jej poslat nezadržitelně do sítě – 1:1.

Úporný boj na všech frontách probíhal i nadále. Olešník zvýšil úsilí a zle dotíral na Skálovu branku. Břevno rozezvučel krásnou ranou z voleje Lafata, za pár vteřin orazítkoval horní tyč střelou z velké dálky kapitán Nýdl. Pět minut před závěrem už se hosté dočkali. Na vápně střežený Lafata poslal míč vzduchem do šestnáctky na nabíhajícího Grobára, míč se odrazil od domácích hráčů přímo na kopačku Radima Štose a extýnským útočník zacílil nechytatelně k pravé tyči – 1:2.

„Každopádně to byl zajímavý zápas, ke spokojenosti nám samozřejmě chybí body. Určitě by zápasu víc slušela remíza, ale hosté prokázali víc zkušeností v útoku. Kluci bojovali a nic nevzdali. Za výkon by si ten bod zasloužili,“ uvedl šéf třeboňského fotbalu Lubomír Skála. Olešník oproti duelu na Rudolfově získal všechny body. „Museli jsme vzhledem k soupeři nastoupit v jiném rozestavení než obvykle. Ale kluci to zvládli. Šance byly v první půli na obou stranách. My jsme proměnili v závěru aspoň tu jednu. Po pauze domácí nasadili Průchu, takže jsme se zase přizpůsobili a posílili jsme defenzivu. Nakonec jsme byli šťastnějším týmem, měli více šancí a dali o gól víc,“ hodnotil olešnický lodivod Roman Chlumecký.

TJ Jiskra Třeboň – FK Olešník 1:2 (0:1)

Branky: 74. Průcha – 41. Kalášek, 85. Štos. Rozhodčí: Přibyl – Polák, Sebera. Delegát: Vrzal. ŽK: 3:3 (Franěk, Lonsmín, Průcha – Štos, Heller, Grobár). Diváků: 450.

Třeboň: Skála – Schneider (54. Průcha), Koktavý, Hami, Týnavský – Matoušek (85. Cimerhanzl), Lonsmín, Vávra, Doležal – Holzepl, Franěk (62. T. Tůma). Trenér Karel Kladenský.

Olešník: J. Studnička – Heller, Kalášek, Nýdl – Dudek, Brom, Grobár, Lafata, Šíma (81. Vařák) – Kouba, Štos (88. Tressl). Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Holzepl – Dudek.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Michal Průcha