Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Čimelice sesadily Č. Krumlov z trůnu, Želeč je po porážce s Blatnou poslední!

 
sobota, 22. září 2018, 20:45

V sobotu odpoledne první Č. Krumlov jen remizoval u posledních Čimelic a přišel o vedoucí pozici. Domácí SIKO favorita pořádně potrápilo, zahazovalo šance i penaltu. Slavoj nakonec mohl být rád za bod. Protivín podlehl Lomu po proměněné penaltě Neužila. Nováček si udržel postavení v první trojce. Zmar Želče dosáhl vrcholu. Poslední mistr kraje prohrál na domácím hřišti s nováčkem Blatnou a propadl se na chvost tabulky. Kolo zakončí tři nedělní zápasy.

SOBOTNÍ ODPOLEDNÍ VÝSLEDKY 7. KOLA KP


TJ Sokol Želeč – TJ Blatná 1:3 (1:2)

Branky: 40. Kosobud - 13. Míka, 37. Kůst, 71. Mišiak. Rozhodčí: Dunovský - Žemlička, Reisner. Delegát: Kučera. ŽK: 2:3 (Švec, Škrábek – Sýkora, Kůst, Chlanda). Diváků: 50.

Želeč: Albrecht – Škrábek, Kosobud, Pavličko – Fiala, Švec, Kukučka, Holub (76. L. Prokeš), Šváb, Rabiňák – Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Blatná: Chlanda – Sedláček, Motyka, Machovský, Křivanec (70. Stulík) – Mišiak, Šilhavý, Mikeš, Míka (82. Levý) – Kůst (84. Říha) – Nový (61. Sýkora). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: nikdo – Chlanda, Kůst.

Hráči Želče pokračovali v mizerných výkonech a ani na sedmý pokus se jim nepodařilo vyhrát. Hosté se představili jako snaživý a běhavý tým. Již v 5. minutě nastřelili tyč a za osm minut už se ujali vedení po přečíslení domácí obrany Ondřejem Míkou.

Domácí se sice snažili o vyrovnání, ale jejich hra působila křečovitě, kombinace vázla a ani obrana nebyla jistá. V 37. minutě to bylo již 0:2, když hosté zvýšili Michalem Kůstem, jenž po trestu nastoupil poprvé v základní sestavě. Před přestávkou snížil stoper Ondřej Kosobud hlavou po centru Brůžka a vrátil Sokol zpátky do hry.

Ve druhém poločase sice měli domácí míč více na svých kopačkách, vynutili si tlak, ovšem bez úspěchu. Vázla jim přihrávka a s postupujícím časem se zvyšovala i nervozita a zbrklost. Naopak, v 71. minutě z ojedinělé šance Blatná pečetila zasloužené vítězství kapitánem Michalem Mišiakem, který zakončil rychlý protiútok propálením gólmana Albrechta.

Nováček si importem tří bodů výrazně polepšil. Smůlu prolomil minule doma s Protivínem, teď na něj navázal první venkovní výhrou. Želeč se černou sérii propadla na poslední místo, ani napotřetí doma nebodovala, venku čtyřikrát remizovala a vsítila v sedmi zápasech pouhé tři góly.

SK SIKO Čimelice – FK Slavoj Č. Krumlov 1:1 (1:0)

Branky: 12. Řežábek - 58. Novák. Rozhodčí: Macko - Mach, Kroutl. Delegát: Pípal. ŽK: 3:2 (Káš, J. Viták, Řežábek – Svoboda, Malý). Diváků: 100.

Čimelice: Přibyl – M. Viták, Listopad, J. Viták, Rambous – Převrátil, Nekl, Káš (86. Říha), Řežábek – Hegenbart (82. Hovorka), Nosek (69. Varhan). Trenér Pavel Schorník.

Č. Krumlov: Říha – Malý, Dudák, Švec, Svoboda – Sláma, Novák, Strapek, Persán (68. Grigera) – Fischer, Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: celý tým – Dudák.

Do Čimelic dorazil neporažený lídr, ale proti nadšeně bojujícímu domácímu celku měl co dělat, aby odvrátil první porážku. Čimeličtí natěšeni prvním vítězstvím z Roudného po celý zápas bojovali a zaslouženě bodovali. „Škoda neproměněných šancí,“ posteskl si po utkání čimelický kormidelník Pavel Schorník. „Měli jsme pět vyložených šancí, nedali penaltu, takže mě spíš mrzí, že jsme nevyhráli,“ sčítal vypracované možnosti, které byly z kategorie stoprocentních.

SIKO v týdnu doplnilo úzký kádr o Petra Hovorku ze Strakonic, který posledně hrál v Cehnicích. Domácí měli první poločas více ze hry a snahu korunovali vedoucí branku již ve 12. minutě, kdy po akci zprava dorážel zblízka Matěj Řežábek. „Věděli jsme, že nesmíme pustit Krumlov do kombinace a závodit s ním. To se podařilo a musel přejít na nakopávané balony, s nimiž jsme si poradili,“ prozradil Schorník hlavní strategii, která na exdivizní slavojáky platila.

Na hřišti nebylo poznat, kdo je poslední a kdo první. Šest minut před koncem měli domácí jedinečnou možnost jít do dvougólového trháku. Hostující Sláma fauloval ve vápně rozběhnutého Převrátila, avšak sám postižený poslal penaltu vedle Říhovy branky.

Osm minut po pauze po Kášově pokusu a velké skrumáži před krumlovskou brankou zazvonila tyč. Udeřilo však na druhé straně. V 58. minutě přišlo vyrovnání. Tauber sklepl před šestnáctkou na Václava Nováka, jehož pokus ještě domácí obránci několikrát tečovali a míč doskákal do branky.  Zakrátko mohli hosté dokonat obrat, když měli velké příležitosti Fischer a Tauber, ale brankář Přibyl se vyznamenal.

Zápas byl otevřený až do konce. V 74. minutě hlavičkoval J. Viták přes celou branku mimo. Za čtyři minuty měl gól na hlavě Řežábek, který se mohl stát domácím hrdinou, ale zblízka poslal míč trestuhodně nad prázdnou branku. V závěru se zase připomněli Krumlovští, přitlačili domácí, ale ti je do šance nepustili. „Těší mě, že jsme zastavili tu předcházející tragédii a splnili to, co jsme si před utkáním řekli. Za výkon chválím celé mužstvo,“ dodal kouč Schorník.

FK Protivín – TJ Sokol Lom 0:1 (0:1)

Branka: 32. Neužil (pen.). Rozhodčí: Hoch - Kaštánek, Krčín. Delegát: Bicek. ŽK: 1:4 (Moravec – Vysušil, Jelen, Janů, Balogh). Diváků: 120.

Protivín: Hanus – Fiala (68. Hála), Moravec, R. Vojta, Vojík – Bečvář, Říha, Zb. Vorel, Růžička – Dan (46. Mikulenka), J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Lom: Chylík – Trantýr, Jelen, Vysušil, Kořenský (13. Voneš) – Bosnyak (82. Mařík), Janů, Balogh, V. Císař (56. Rabiňák) – Šimák (89. Kloc) – Neužil. Trenér Miroslav Jelen.

Nejlepší hráči: Hanus – Neužil, Bosnyak.

Protivínským se podruhé za sebou postavil do cesty nováček soutěže a podruhé vyšli z tohoto měření sil bez bodu. Snažili se, ale směrem dopředu byli bezzubí. „Bohužel, za celý zápas jsme si nevypracovali gólovou příležitost. Proti zkušené a dobře organizované obraně soupeře jsme se neprosadili,“ poznamenal předseda Protivína Václav Křišťál, že na vině byla hlavně nepřesnost v předfinální fázi. Ostřílený gólman Lomu Laco Chylík byl až na pár centrů bez práce.

Lom v týdnu změnil trenéra. Za absentujícího staronového kouče Marka Císaře zaskočil hrající stoper a kapitán Miroslav Jelen (40), jemuž asistovali šéf klubu Petr Kolář a Ladislav Prchlík. Šikovný Bosnyak nastoupil na kraji zálohy, exligista Šimák jako podhrot.

Nováček z Táborska od začátku dokazoval, že nehodlá odjet z Protivína s prázdnou. Během devadesáti minut měl tři velké možnosti skórovat, ale naděje domácí držel výborným výkonem brankář Hanus. V největší šanci po nájezdu aktivního Bosnyaka chvilku před poločasem při něm stálo i štěstí, lomský štírek nastřelil tyč a napodruhé dorážel mimo.

O osudu utkání rozhodla 32. minuta. Po Šimákově rohu mířil odvrácený míč z vápna, domácí bek Fiala zbytečně fauloval Císaře, i když byl míč mimo jejich dosah, a kopala se penalta. David Neužil je zatím proměňuje s železnou pravidelností, což ukázal i Hanusovi.

Protivín si po hodině vytvořil územní převahu, hosté se zkušeně zatáhli a vycházeli ze zajištěné obrany. Domácí měli dvakrát výhodu trestného kopu, ale pokusy Moravce a J. Vorla skončily ve zdi na soupeřových obráncích. Když už se rýsovala možnost, tak osamocený Bečvář míč nezpracoval… „Kluci bojovali, nešla jim upřít snaha, ale dopředu nám to prostě nešlo,“ dodal Křišťál.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle