Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Plané se generálka na jaro nepovedla

 
pondělí, 6. března 2017, 08:53

Ve třetím přípravném přátelském utkání se na umělce na Soukeníku střetli Bernartičtí s již třetím účastníkem krajského přeboru, týmem Plané nad Lužnicí. V první části hry se jim podařilo zaznamenat vedoucí gól a i přes další příležitosti na obou stranách zůstal jednobrankový poločasový výsledek v jejich prospěch. Ve druhé části hry svůj náskok kvalitní obrannou a herní činností ještě navýšili a ke konci zápasu z pokutového kopu stanovili konečnou podobu výsledku.

Na začátku utkání vycházela obě mužstva ze zabezpečené obrany a hrálo se především mezi oběma šestnáctkami. Ve 12. minutě se povedla dobrá kombinační akce Bernartickým. Kloboučník vysunul po levé straně do ataku Rakovana, který míč zatáhl k brankové čáře a následnou přesnou přihrávkou po zemi před bránu nabídl Vítu Fučíkovi skórovat. Ten byl v pravý okamžik na pravém místě a pohodlně doklepl míč na zadní tyči do prázdné brány - 0:1.

Pak se dostali do šance i Plánští a střela Pospíchala skončila vysoko nad bernartickou bránou. V 16. minutě zahrozili podruhé. To unikl po levé straně Štiak a jeho přihrávku na hranici pokutového území zakončoval Pospíchal vedle vzdálenější tyče Fučíkovy svatyně.

Ve 28. minutě měli možnost zvýšit náskok dobře hrající bernartičtí fotbalisté. Kovář se ocitl v dobré příležitosti u levé tyče, ale přesně zakončit se mu nepodařilo a odražený míč pak poslal Kukrál jen do rukavic brankáře Fajfrlíka. Ve 33. minutě Štiak z levé strany vyzval na hranici velkého vápna Janovského k zakončení, avšak jeho střela skončila vysoko nad Fučíkovou bránou. Po zcela vyrovnaném průběhu skončila první část hry jednobrankovým náskokem Bernartických.         

Do druhého poločasu nastoupili Plánští odhodláni stav zápasu otočit. Dobře fungující obrana soupeře je však do šancí nepouštěla a aktivní hrou celého mužstva stále ohrožoval jejich bránu. V 54. minutě přihrávku Václava Homoly zakončoval vedle zadní tyče Kukrál. Další pohlednou akci po ose Rakovan - Homola - Vít Fučík v 59. minutě zakončoval posledně jmenovaný a opět mimo bránu.

Jednu z mála dobrých příležitostí Plánských měl šikovný Do Trung o minutu později. Prokličkoval se z levé strany až k bráně a obloučkem chtěl přehodit brankáře Tomáše Fučíka. Jeho pokus ale skončil jen na břevně brány a odrazil se do pole, kde si s balonem už obránce poradil a uklidil ho do bezpečí.

V 61. minutě se povedl Bernartickým další vydařený útok. To z pravé strany unikl svému strážci Mir. Suchopár, jeho přízemní přihrávka se dostala přes lehkou teč Víta Fučíka k nohám Adama Rakovana, který opět zcela osamocen zakončoval do prázdné brány - 0:2.

Aktivita Bernartických pokračovala a Plánské již nepouštěli do žádných příležitostí. V 69. minutě Rakovanův průnik po levé straně a jeho následnou přihrávku zakončoval Kovář vedle vzdálenější tyče. Nejaktivnější hráč Plánských Do Trung střílel v 73. minutě vedle tyče. O minutu později Psohlavec nabídl dobrou přihrávku do ohně tísněnému Novákovi, který míč dobře netrefil a ten skončil opět jen vedle dobře postavené Fajfrlíkovy brány. V 75. minutě sólo únik Rakovana skončil střelou jen těsně vedle bližší tyče v autu.

Obraz hry se v podstatě neměnil. Plánští neměli již dostatek vůle a sil výsledek změnit a Bernartičtí příznivý výsledek do konce utkání v pohodě pohlídali. Poslední úspěch zaznamenali až v 88. minutě, kdy byl v pokutovém území faulován Rakovan a rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč na značku si postavil bernartický specialista brankář Tomáš Fučík a přesnou střelou k tyči nedal plánskému gólmanovi šanci na zákrok - 0:3.         

Utkání jistě ukázalo trenérům, co mají do zahájení jarních bojů v krajských soutěžích u svých mužstev zlepšovat. Plánští toho již asi moc nestihnou, neboť to byla jejich generálka před začátkem nejvyšší krajské soutěže. Bernartičtí zvolili stejně jako v loňském roce náročnou zimní přípravu a zápasy s mužstvy krajského přeboru. Výsledky zatím ukazují, že jsou na tom po herní a taktické stránce před zahájením jarní části své soutěže velice dobře. Ti mají do konce přípravného období ještě mnoho času zapracovat na dalším vylepšení herní stránky a koncovky. Utkání bylo jistě užitečné pro obě mužstva a mnohé o jejich ambicích v jarní části soutěží napovědělo.

TJ Sokol Planá nad Lužnicí - Sokol Bernartice 0:3 (0:1)

Branky: 12. Vít Fučík, 61. Adam Rakovan, 88. Tomáš Fučík (11). Rozhodčí: Jan Dvořák. Hráno bez karet. Diváků: 10.

Planá: Fajferlík - Sedláček, Fořt, Kolský, Římanek - Janovský, Do Trung, Pösinger, Handrejch - Štiak, Pospíchal. Střídali: Welzl, Jílek, Jelínek, Kolář. Trenér Roman Kačur.

Bernartice: Tomáš Fučík - Kovář, Novák, Mrkáček (5. Adam Rakovan), Ťupa - Kloboučník, Kukrál - Václav Homola, Trantina, Mir. Suchopár (63. Sláma) - Vít Fučík (63. Psohlavec). Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Zdeněk Formánek