Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 5. kole KP

 
středa, 12. září 2018, 15:10

Překvapením 5. kola krajského přeboru je výhra Hluboké na půdě mistrovské Želče 2:0. Domácí v oslabení marně vzdorovali a po pěti odehraných zápasech to vypadá, že budou mít v aktuální sezóně naprosto jiné starosti, něž v té minulé. Stejné pásmo jako Želeč dál okupuje i Blatná a Čimelice, které si před vlastními fanoušky utrhly ostudu šestibrankovým debaklem od Olešníka. Obecně se o víkendu domácím nedařilo, naplno využít výhodu vlastního hřiště dokázal pouze Protivín a v nedělním dopoledni Třeboň.

Kompletní výsledky 5. kola krajského přeboru


Malše Roudné – FK Slavoj Český Krumlov 0:2 (0:0)

Branky: 60. Fischer, 65. Novák. Rozhodčí: Peterka - Kroutl, Krauskopf. Delegát: Hanzal. ŽK: 3:3 (Cahyna, Píša, Kodras – Tůma, Švec, Smolen). Diváků: 100.

Roudné: Hřebejk – Kodras (75. Votava), Jurásek, Cahyna, Bartoš – Samek, Kadlec (54. Goretki), Škoda, Neckář (77. Zíka) – Píša, Vlk. Trenér Marcel Tomášek.

Č. Krumlov: Trnka – Malý (23. Paráček), Švec, Dudák, Smolen – Sláma (85. Filip), Novák, Tůma, Strapek (89. Trapl) – Tauber, Fischer (89. Ješina). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Hřebejk – Dudák, Novák, Tůma.

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Chtěli jsme pozorně bránit a nepouštět nebezpečné útočné duo do šancí.  To se nám poločas dařilo a zároveň jsme si vypracovali asi největší šanci utkání, kterou jsme nedokázali proměnit. Když toto neproměníme, tak nemůžeme spoléhat, že se soupeř porazí sám. Hosté byli více na míči a Novák ve středu nám dělal veliké problémy. Když nedáme doma branku, nemůžeme pomýšlet na výhru. Musíme se dát dohromady a zabojovat o první domácí výhru.“

Václav Domin, trenér Krumlova: „My jsme zpočátku hráli nějak bez pohybu, do hry nás nepustila dobrá roudenská obrana. Ale můžu říct, že jsme byli iniciativnější. Ve druhém poločase se zlepšila hra zálohy, a nakonec se to projevilo i na výsledku. Bohužel se nám zranil Malý a musel odstoupit.“


TJ Osek – SK Otava Katovice 1:1 (1:1)

Branky: 40. Carda – 37. Hajdušek (pen.). Rozhodčí: Vican – Jarolím, Dunovský. Delegát: Brož. ŽK: 2:2 (Benda, Hoch – Chylík, Horejš). Diváků: 350.

Osek: Kozlík – Lávička, Krejčí, Carda, Benda – Brabec, Hoch, Kroupa, Hosnedl – Blatský, Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Katovice: Švehla – Hromíř, Hajdušek, Janoch, Horejš – Kagui (83. Zoubek), Tušer, Chylík (57. Cibulka), Repa – Uher, Požárek. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Carda, Kozlík, celý tým – Hajdušek.

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Jako každé utkání i toto derby s Katovicemi mělo před početnou diváckou kulisou náboj a bylo se na co dívat. Sebevědomí hosté povzbuzeni domácí výhrou s Milevskem navíc chtěli odčinit nelichotivou bilanci našich vzájemných zápasů z minulého ročníku. Jejich ofenzivní síla byla na hřišti hodně viditelná a standardní situace nebezpečné. Naše obrana pracovala poměrně spolehlivě a případné chyby uhasil několika svými excelentními zákroky brankář Kozlík. Na druhé straně zazvonila v 16. minutě tyč Švehlovy brány po přímém volném kopu Hocha. Útočná snaha Katovic nakonec vedla ke skórování. Po faulu Krejčího proměnil ve 36. minutě Hajdušek penaltu. Zchlazení katovické euforie přišlo naštěstí brzy, když za čtyři minuty usměrnil do sítě Carda odražený míč po standardce z poloviny hřiště. Ve druhém poločase skončily pokusy Repy pouze v ochranné síti, náš gól nebyl pro postavení mimo hru uznán. V 80. minutě vytěsnil Švehla konečky prstů dělovku Hocha a v závěru měl štěstí při lobu Blatského, který skončil těsně nad břevnem. Remíza je vzhledem k vývoji utkání spravedlivá a bod je pro nás s přihlédnutím k síle kádru Katovic cenný.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Měli jsme sice, hlavně ve druhém poločase, velkou převahu, ale vyhrát se nám nepodařilo. Hlavní příčinou je naše nepřesná koncovka a výborný výkon domácího gólmana Kozlíka. Opět se ukázalo, že Osek je na domácím hřišti velmi silný a body se z něj snadno vozit nebudou. Nakonec ten bod bereme, protože domácí ještě nastřelili tyč a břevno.“


SK Rudolfov – TJ Sokol Lom 2:3 (1:1)

Branky: 18. a 74. (pen.) Pouzar – 15. a 61. Janů, 56. Neužil. Rozhodčí: Herzog - Macko, Tůma. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:5 (Šindelář – Vesecký, Janů, Balogh, Neužil, Vysušil). Diváků: 120.

Rudolfov: Pícha – Jasenský, Novotný, Hrbáč, Hajný – Sládek (46. Tyrpák), Maxa, Šindelář, Kuna – Pouzar, Vo Son (66. Vejvar). Trenér Otakar Matouš.

Lom: Chylík – Kloc, Vesecký, Vysušil, Kořenský – Balogh, Šimák (84. Voneš), Janů, Kolací (92. Rabiňák) – Bosnyak (89. Trantýr), Neužil (93. Císař). Trenér Libor Zeman.

Nejlepší hráči: Pouzar, Pícha – Janů, Neužil.

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Dva obdržené góly ve druhé půli během čtyř minut se ukázaly jako klíčové. Ztrátu jsme už nedohnali, i když jsme měli dost času na to, abychom vyrovnali. Dobře hrající Pouzar mohl z trestného kopu završit hattrick, ale zkušený Chylík se nenechal překvapit. Škoda, že jsme museli doma zase dotahovat. Už na začátku hostující Vesecký nastřelil vlastní břevno. Na druhou stranu nás dvakrát podržel Pícha, šikovný Neužil trefil břevno. Jinak se hrálo pro diváky atraktivní utkání nahoru dolů, v němž oba týmy dobře kombinovaly. Pořád nejsme kompletní, schází nám pět hráčů. V Katovicích nás nečeká nic lehkého. Pokusíme se zabojovat.“

Jiří Volek, vedoucí mužstva Lomu: „V prvním poločase se hrál oboustranně kvalitní fotbal s šancemi na obou stranách. V 15. minutě se prosadil Janů, prošel obranou domácích a vstřelil první branku utkání. Domácímu Pouzarovi se v 18. minutě podařilo vyrovnat překvapivou střelou z úhlu, která zaskočila brankáře Chylíka. Ve druhém dějství vstřelil ihned po autovém vhazování v 56. minutě branku Neužil střelou k tyči. Další branku přidal v 61. minutě Janů. Čtvrt hodiny před koncem se na záda Pouzarovi pověsil v pokutovém území Kloc a rozhodčí Herzog nařídil pokutový kop. K němu se postavil Pouzar a bez problémů jej proměnil. Domácí v závěru tlačili, ale další branku se jim vsítit nepodařilo. S výsledkem utkání jsme spokojeni.“


FK Protivín – TJ Dražice 4:0 (1:0)

Branky: 38. a 86. Zb. Vorel, 49. J. Vorel, 59. Prášil. Rozhodčí: Kotalík - Mach, Žemlička. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 1:2 (König – Fara, D. Štecher). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – König, Moravec (89. Mikulenka), R. Vojta, Fiala (76. Vojík) – Říha (63. Růžička), Zb. Vorel, Bečvář, Prášil, Ion – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Dražice: Baka – D. Štecher, Horka (62. Böhm), Fara, Fořt – P. Novotný, Veselý, Hořejší, Do Trung (74. Kubásek) – L. Stuchlík, M. Stuchlík (81. Špale). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Zb. Vorel, Prášil, Moravec, R. Vojta – nikdo.

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Prvních třicet minut to byl jen boj, pak se hra uklidnila. Konečně jsme dali první branku v utkání. Měli jsme víc šancí než soupeř, ale utkání to nebylo vůbec jednoduché.“

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „Gratuluji domácím k důležitým bodům. Více nemám, co k tomu říci. Nepodali jsme dobrý výkon.“


SK SIKO Čimelice – FK Olešník 0:6 (0:3)

Branky: 30., 39. a 67. Štos, 44. Vařák, 77. a 84. Lafata. Rozhodčí: Polák - Sebera, Toucha. Delegát: Pípal. ŽK: 1:0 (Hegenbart). Diváků: 150.

Čimelice: Přibyl – Pávec, Listopad, J. Viták, Rambous – Řežábek (46. Varhan), Nekl, Převrátil, Nosek (46. Káš) – Hegenbart (68. Říha), M. Viták. Trenér Pavel Schorník.

Olešník: Matoušek – Vařák (60. Kouba), Heller, Kalášek, Brom – Dráb (87. Studnička), Rožboud, Grobár, Lafata – Štos (75. Tressl), Dudek (72. Tomek). Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Rambous, Listopad – Lafata, Kalášek, Štos.

Pavel Schorník, trenér Čimelic: „Věděli jsme, že nás čeká velice těžký soupeř, a to se také potvrdilo v průběhu zápasu. V současné situaci je to nad naše síly.“ 

Roman Chlumecký, trenér Olešníka:V Čimelicích jsme nastoupili hlavně s tím, abychom soupeře nepodcenili a vůbec nekoukali na to, jak odehrál předchozí zápasy a jaký je v tabulce. Postavili jsme ofenzivnější sestavu, abychom využili naše útočníky. Prvních 25 minut celkem vyrovnaný zápas. Poté jsme vstřelili dvě branky a těsně před půlí třetí a troufám si říct, že bylo po zápase. Druhou půli jsme přidali ještě další branky a v pohodě zápas dohráli. Výhra zasloužená, i když pro Čimelice výsledek krutý."


Sokol Želeč – TJ Hluboká n./Vlt. 0:2 (0:0)

Branky: 57. Kadlec, 72. T. Adam. Rozhodčí: Havlík - Reisner, Lovětínský. Delegát: Eibl. ŽK: 2:3 (Holub, Škrábek – Šiller, Kössl, T. Adam). ČK: 1:0 (28. Blažek). Diváků: 80.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud, Holub – Šváb, Švec, Fiala (74. Froněk), Kukučka, Rabiňák – Sokolt (62. L. Prokeš), Brůžek. Trenér Roman Lukáč. 

Hluboká: Šiller – Kössl, Legdan, Čermín – Jonáš, Němec, Stráský (80. Turek), Rubick (59. T. Adam), Říha (74. Valenta) – Kadlec, Antoš (78. Lovička). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: nikdo – Šiller, celý tým.

Roman Lukáč, trenér Želče:Za výsledek zápasu může především naše nedisciplinovanost a neproměňování šancí.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Ze Želče vezeme velmi cenné body. Za předvedený výkon si je zasloužíme. Byli jsme lepším týmem. Měli jsme i další šance, které jsme bohužel nevyužili. Na druhé straně nás několikrát podržel Jirka Šiller, který předvádí výborné výkony.“


Jiskra Třeboň – TJ Blatná 2:0 (0:0)

Branky: 76. Růžička, 77. Vávra. Rozhodčí: Macko – Albert, Krauskopf. Delegát: J. Urban. ŽK: 1:2 (Pučejdl – Křivanec, Nový). Diváků: 150.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Hami, Koktavý – Doležal (46. Schneider),Lonsmín, Vávra, Matoušek (74. Franěk) – Průcha (83. Týnavský), Růžička (87. Růžička), Holzepl (89. Cimerhanzl). Trenér Karel Kladenský

Blatná: Chlanda – Sedláček, Petráček, Šejvar (62. Sýkora), Machovský (65. Peleška) – Mišiak, Křivanec, Šilhavý (81. Prokopec) – Čadek (65. Stulík), Nový, Kůst. Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: Vávra, Růžička – Sedláček, Křivanec.

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „V předešlém trenérském působišti jsem poznal Blatnou jako dobře trénovaný a kompaktní tým. Tak se prezentovala i v tomto důležitém utkání. Chtěli jsme být iniciativní, což se celkem dařilo, vytvářeli jsme si dost brankových příležitostí, ale koncovku jsme neřešili dobře. Mohli jsme být i potrestáni, když soupeř trefil břevno. Nakonec jsme převahu zúročili dvěma slepenými góly, když se trefily dvě letní posily. Nejprve Růžička z dorážky po standardce a vzápětí pěknou střelou z dálky Vávra. Teď nás čeká těžká zápasová série, ve které budeme chtít urvat, co bude v našich silách.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: Jak my, tak i domácí mají problémy s koncovkou, a především v prvním poločase to bylo hodně vidět. Byť se hrál z obou stran hodně ofenzivní fotbal, veškeré vypracované příležitosti zlikvidovali výborně chytající gólmani na obou stranách, nebo míče lítali všude okolo branek. Domácím se nakonec podařilo dotlačit míč po jedné ze standardních situací za Chlandova záda a o výsledku utkání tak bylo rozhodnuto. O minutu později nás pak ještě z dálky nechytatelnou střelou dorazil Vávra. Ani v pátém utkání jsme se ze hry střelecky neprosadili, tudíž nemůžeme pomýšlet na vítězství.“


FC ZVVZ Milevsko - SK Jankov 1:1 (1:0)

Branky: 45. Lošek (vl.) – 73. Šebelka. Rozhodčí: Krčín - Klátil, Herzog. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:4 (Marvan, Kosobud – Fajtl, Bürger, Maršán 2x). ČK: 0:1 (88. Maršán). Diváků: 200.

Milevsko: Dvořák – Kosobud, Hejl, Petr, Málek – Sedlák, Marvan (75. Kálal), Maršík, P. Novotný – Paták (81. Mácha), Smetana (90. Jakeš). Trenér Miroslav Strnad.

Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Kroneisl, Popelka (53. Hüttner) - Fajtl, Maršán - Dolejšek, Šebelka, Bürger – Mužík (46. Sedlic). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Paták, Sedlák, Petr, Hejl - Šebelka.

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Asi spravedlivá dělba bodů. Soupeř nás přitlačil v prvním poločase, my jsme zase kontrovali po obrátce, kdy jsme měli dvě tutové šance.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Celkově utkání nepobralo mnoho fotbalové kvality. My jsme první poločas v podstatě prospali. Sice jsme měli tři slušné šance, ale naše hra nebyla dobrá. V závěru poločasu jsme náš výkon dovršili špatným postavením při bránění a do kabin jsme šli za nepříznivého stavu. Ve druhém poločase jsme se o něco zlepšili a podařilo se nám vyrovnat. Nějaké šance tam pak měly oba týmy. Na hráčích sice bylo vidět, že chtějí zápas dotáhnout do vítězného konce a s bodem se nechtějí spokojit, to se nám ale nakonec nepodařilo. Se vší úctou k soupeři jsme dle mého názoru v tomto utkání ztratili dva body.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Miloslav Kusbach