Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Blatná se nedočkala ani na pátý pokus. V Třeboni padla po přestávce

 
neděle, 9. září 2018, 12:55

Nováček přeboru Blatná po třech porážkách po sobě cestoval v neděli dopoledne do Třeboně, kde se střetl s domácí Jiskrou. Ta po téměř roce mohla nasadit uzdraveného středopolaře Tomáše Lonsmína. Třeboňští se střelecky našli až po obrátce a góly roudenských posil vyhráli 2:0. Nováček stále čeká nejen na první výhru ve vyšší soutěži, ale také na první vstřelený gól ze hry.

Oba protivníci nasadili ofenzivně laděné sestavy a dali tak tušit, v jakém duchu by se mělo střetnutí odehrávat. A na hřišti to bylo znát. Lépe se ale směrem dopředu pohybovala útočná vozba domácích. Vytvářeli si řadu příležitostí, ale se zakončením byli na štíru.

Vychýlenou mušku k nelibosti trenéra i fanoušků například předvedli Doležal, Holzepl, Vávra nebo Růžička. Stálá převaha tak přišla vniveč. Na druhé straně měli své příležitostí i hosté, ale dopadli úplně stejně. Jejich standardní situace, zahrávané v bezprostřední blízkosti pokutového území, povětšinou končily uprostřed pečlivě postavené zdi domácích.

Nic se nezměnilo ani ve druhém dějství. Jiskra měla více ze hry, ale hosté odpovídali trpělivou obranou. Ta byla neprostupná až do 76. minuty. Třeboň zahrávala přímý kop, míč doletěl do pokutového území, kde o něj nastal boj. Balon vylétl z chumlu, přitočil se k Davidu Růžičkovi, který už věděl co s ním udělat – 1:0.

Defenziva Blatné se ani nestačila probrat ze šoku a už se divila podruhé. To asi za minutu z pětadvaceti metrů znenadání napřáhl k ráně Ladislav Vávra a Chlanda byl na jeho přesně umístěnou trefu krátký – 2:0. Vražedná dvouminutovka byla důraznou tečkou za zápasem, nic dalšího se už nezměnilo.

František Švaňa, vedoucí mužstva Třeboně: „Řekl bych, že jsme vyhráli zaslouženě. Měli jsme převahu celý zápas, ale pořád nám dělá problémy koncovka. To se projevilo hlavně v prvním poločase. Naštěstí jsme to dokázali aspoň trochu napravit po přestávce. Na druhou stranu musím ocenit hru Blatné. I když to je nováček, nehrál zbrkle, jeho hráči nejančili. Působili sympatickým dojmem.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Herně jsme nepropadli, i když domácí měli mnohem víc příležitostí. Nejenom jsme prohráli, ale navíc jsme opět nedali gól. Ty nuly musíme vymazat.“

Jiskra Třeboň – TJ Blatná 2:0 (0:0)

Branky: 76. Růžička, 77. Vávra. Rozhodčí: Macko – Albert, Krauskopf. Delegát: J. Urban. ŽK: 1:2 (Pučejdl – Křivanec, Nový). Diváků: 150.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Hami, Koktavý – Doležal (46. Schneider),Lonsmín, Vávra, Matoušek (74. Franěk) – Průcha (83. Týnavský), Růžička (87. Růžička), Holzepl (89. Cimerhanzl). Trenér Karel Kladenský

Blatná: Chlanda – Sedláček, Petráček, Šejvar (62. Sýkora), Machovský (65. Peleška) – Mišiak, Křivanec, Šilhavý (81. Prokopec) – Čadek (65. Stulík), Nový, Kůst. Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: Vávra – Sedláček, Křivanec.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle