Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Katovice deklasovaly Milevsko, Rudolfov poprvé vyhrál v Blatné

 
sobota, 1. září 2018, 20:12

Ve šlágru kola mezi aktuálně prvním Č. Krumlovem a loňském vítězem Želčí se body spravedlivě podělily. Milevsko si bez Bardy a Vakoče odvezlo vysokou porážku z Katovic, velkou měrou k tomu přispěl hattrickem Uher. Nováček Blatná si vybral další kopec smůly. Zahazoval šance a v 87. minutě inkasoval v oslabení od Rudolfova jediný gól. V okresním derby Olešníka s Roudným (3:1) zase padaly všechny branky až v poslední čtvrthodině. Domácí Štos si opět nazul střelecké kopačky a dvěma zásahy rozhodl. Podrobnosti připravujeme.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 4. KOLA KP


TJ Blatná – SK Rudolfov 0:1 (0:0)

Branka: 87. Maxa. Rozhodčí: Koranda - Krauskopf, Žemlička. Delegát: Řezáč. ŽK: 4:1 (Mikeš 2, Mišiak, Jícha – Šindelář). ČK: 1:0 (83. Mikeš). Diváků: 200.

Blatná: Chlanda – Motyka, Šejvar, Petrášek, Machovský – Mišiak, Mikeš, Jícha (65. Míka) – Křivanec, Nový, Peleška (70. Prokopec). Trenér Michal Brabec.

Rudolfov: Pícha – Jasenský (91. Tyrpák), Novotný, Hrbáč, Hajný – Vo Son, Syrovátka (88. Vejvar), Šindelář, Kuna (76. Sládek) – Pouzar, Maxa. Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Mikeš, Machovský – Maxa, Pouzar.

Domácí opět podali sympatický výkon, ale jejich slabinou je proměňování příležitostí. Začátek střetnutí patřil jim, Peleška postupoval na rudolfovského gólmana sám, ale Pícha stačil jeho pokus zneškodnit. Strážce svatyně hostů sice působil v samotném začátku trochu nejistě, ale v rozhodujících okamžicích svůj tým podržel.

Po půlhodině hry Rudolfov hru vyrovnal a také jeho hráči začali Chlandu více zaměstnávat. Ale skóre se nezměnilo, oba týmy se proto do šaten odebraly bez gólů.

Těsně po nástupu do druhé půle provázela domácí smůla. Pokus Nového z malého vápna se odrazil od jedné tyče do druhé a odrazil zpět do hřiště. Křivanec zase vypálil, ale trefil jenom bránícího soupeře a znovu bylo po šanci.

Takže začali úřadovat hosté a Chlanda se měl co otáčet. Jeho pozornost zkoušeli Syrovátka, Maxa, Vo Son. Leč prosadil se až v přesilovce Tomáš Maxa v 87. minutě. Těsně před tím byl totiž po druhé žluté kartě vyloučen Mikeš, takže Rudolfov ji zužitkoval velice rychle.

Blatenským nebylo přáno, na gól vstřelený ze hry (minule střílel Motyka z penalty) stále čekají. „Nastoupili jsme s třemi útočníky a podařilo se nám tím soupeře zaskočit. Byli jsme aktivní, ale neuměli jsme to využít gólově. Chybí nám pořád kapka štěstí. Nepředvádíme špatnou hru, ale pořád jí chybí góly,“ mrzelo blatenského asistenta Romana Remeš. Hosté zvítězili s velkou dávkou štěstí. „Domácí určitě začali líp, ale branku jsme nedostali. Postupně jsme se zlepšovali a po pauze jsme si dokázali vypracovat i šance. Jednu z nich proměnil Tomáš Maxa a odvezli jsme si tři zlaté body," uznal hostující kouč Otakar Matouš.

SK Otava Katovice – FC ZVVZ Milevsko 5:0 (2:0)

Branky: 2., 55. a 77. Uher, 10. Požárek, 88. Bláha. Rozhodčí: Lovětínský - Vican, Havlík. Delegát: Pečenka. ŽK: 4:2 (Tušer, Chylík, Hajdušek, Bláha – Petr, Maršík). Diváků: 171.

Katovice: Švehla – Hromíř, Hajdušek, Janoch, Horejš – Miklas (19. Cibulka), Tušer (51. Koutský), Chylík, Repa (84. Michálek) – Uher (86. Bláha), Požárek (77. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Milevsko: Dvořák – Kosobud, Hejl, Petr (74. Kálal), Málek – Sedlák, Marvan, Maršík, P. Novotný – Paták (60. M. Novotný), Smetana (81. Jakeš). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Uher, Repa, Chylík – Dvořák.

Hosté přijeli do Katovic s oslabenou sestavou, citelně chyběli v obraně Vakoč a ve středu pole Barda s Komárkem. Když se k tomu přičte letní ukončení kariéry v „áčku“ u Koutníka s Petrem Dvořákem, tak se jedná o půlku mužstva, což je více než bolestná ztráta.

Natěšené Katovice po prvním úspěchu v Čimelicích to vycítily a už v samém počátku se chopily iniciativy. „Překvapili jsme hosty dvěma rychlými góly a z toho se už nevzpamatovali. Patřila nám hra a většinu gólů jsme dali z dorážek těsně před brankou,“ popsal katovický trenér Roman Malý, který litoval obnoveného zranění Miklase.

Už po dvou minutách se prosadil střelec dne Vladimír Uher – 1:0. Netrvalo dlouho a po standardní situaci prodloužil balon Hajdušek a Michal Požárek hlavičkou zvýšil na 2:0. Hosté se snažili reklamovat ofsajd, ale neupěli. Další pokus lobu po hlavičce stačil zlikvidovat Pavel Dvořák. Do konce poločasu už gólmani míč za svá záda nepustili.

Obraz hry se nezměnil ani ve druhém dějství. Domácí drželi balon na svých kopačkách a přibývalo i šancí. Deset minut po přestávce jednu z nich proměnil Vladimír Uher po dorážce od tyče – 3:0. A čtvrt hodiny před koncem završil Vladimír Uher hattrick – 4:0. A aby toho nebylo mále, tak nepopulárního „bůra“ zajistil po dvouminutovém pobytu na hřišti Martin Bláha – 5:0.

„Druhý poločas zcela opanoval Repa, který spoluhráčům připravoval řadu šancí. I díky němu jsme zvítězili. Také vítám, že jsme uhráli nulu. Na druhé straně musím ocenit i výkon milevského gólmana Pavla Dvořáka, který nás několikrát bravurně vychytal,“ řekl domácí trenér Malý. „Bohužel se nám rozpadá sestava kvůli zraněním a na hře to je znát. Domácí si vítězství zasloužili, byli aktivnější. Neúčast klíčových hráčů se musela projevit i při veškeré snaze těch, kteří nastoupili,“ posteskl si Miroslav Strnad, trenér Milevska.

FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Sokol Želeč 1:1 (1:1)

Branky: 26. Tůma - 8. Kosobud. Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Sebera. Delegát: Štuk. ŽK: 3:3 (Svoboda 2, Tůma – Fiala, Kukučka, Pavličko). ČK: 1:0 (91. Svoboda). Diváků: 147.

Č. Krumlov: Trnka – Beránek (17. Smolen), Dudák, Švec, Malý (63. Svoboda) – Sláma, Tůma (84. Ješina), Novák, Strapek (75. Persán) – Fischer, Tauber. Trenér Václav Domin.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud, Pavličko – Šváb, Holub, Švec, Kukučka, Rabiňák – Fiala, Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Trnka – Blažek.

Slavoj po třech výhrách v řadě jako jediný držel stoprocentní bilanci. V magnetu kola s loňským mistrem ze Želče poprvé ztratil, ale jak poznamenal domácí lodivod Václav Domin, remíza byla na místě. „Soupeř potvrdil svou kvalitu, má zkušené mužstvo. Nerozhodný výsledek je spravedlivý pro obě strany. V letošní silné konkurenci se každý bod počítá,“ uvedl krumlovský kouč, jenž nechal vítěznou sestavu z Olešníka beze změny.

Želči patřil začátek. Udeřila již v 8. minutě ze své silné disciplíny – standardní situace. Po rohovém roku kapitána Brůžka si naběhl na přední tyč Ondřej Kosobud a nezadržitelně hlavičkoval přesně pod břevno bezmocného Trnky. Hosté vycházeli ze zajištěné obrany a spoléhali na rychlé protiútoky. Ve 13. minutě se zranil domácí kapitán Beránek a musel střídat. Ve 20. minutě zahrozili během chvilky dvakrát Želečtí, ale Trnka byl vždy na místě.

Domácí postupně vyrovnali hru a ve 26. minutě i skóre. Parádní individuální akci předvedl štírek Dominik Tůma. Na pravé straně u postranní čáry vybojoval míč, prošel přes čtyři protihráče a povedenou ranou za šestnáctkou zacílil přesně k levé tyči. Jinak výborný gólman Blažek se natahoval marně.

V dalších minutách se odehrával vyrovnaný boj. „Pár šancí si ještě obě mužstva vytvořila, ale oba brankáři už nic nepustili,“ sdělil Domin, který po hodině hry přišel o dalšího obránce. Po Novákově rohu se srazili hlavami Malý (přišel v létě z Loko ČB) se Škrábkem. Hůře z tohoto nezaviněného střetu vyšel domácí bek, který skončil na nosítkách a musela pro něj přijet sanitka.

V závěru se ještě stačil vykartovat střídající Svoboda, další zadák, který bude v příštím exdivizním derby v Roudném slavojákům chybět. Želeč si odvezla z krumlovského podzámčí třetí podzimní remízu. O první vítězství se pokusí na pátý pokus doma s Hlubokou.

FK Olešník – Malše Roudné 3:1 (0:0)

Branky: 75. a 90. (+2) Štos, 78. Píša (vlastní) - 81. Píša. Rozhodčí: Hoch - Krčín, Mach. Delegát: Němeček. ŽK: 1:8 (Dráb – Hřebejk, Cahyna, Samek, Jurásek, Vogl, Píša, Kadlec, Kodras). Diváků: 250.

Olešník: Matoušek – Nygmet (13. Rožboud), Heller, Kalášek, Fořter (50. Šíma) – Dráb (87. Tomek), Brom, Grobár, Vařák – Kouba (65. Štos), Dudek. Trenér Roman Chlumecký.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Cahyna, Jurásek, Bartoš – Samek (72. Neckář), Vogl (61. Vlk), Škoda, Hála, Kadlec – Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: celý tým, Grobár, Heller – Hála.

V létě posílený Olešník narazil ve čtvrtém kole už na třetího exdivizního protivníka. Po minulé domácí porážce s Č. Krumlovem chtěl naplno bodovat. Trenér Chlumecký udělal kvůli marodce několik korektur v sestavě. „Chyběl zraněný Lafata a Šíma se Štosem, kteří měli drobná zranění, naskočili podle domluvy až ve druhé půli. Navíc se nám už na začátku zranil Nygmet a na pravého beka musel Rožboud,“ líčil Chlumecký.

Ve vyrovnaném prvním dějství měli první gólovku po čtvrthodině malšané, ale Matoušek zachránil. Na druhé straně měl dvě slibné šance Kouba, ale skóre zůstávalo na dlouhou dobu bez branek. „Upozorňoval jsem hráče, že to bude o prvním gólu, aby vzadu byli pozorní a udrželi jsme nulu,“ dodal Chlumecký. Hosté po přestávce přeskupili řady, hráli jen na tři obránce.

Na první gólový zápis došlo až v 71. minutě, ale Škodovu dorážku sudí Hoch neuznal pro faul na brankáře. Asi málokdo z 250 diváků tušil, že do konce uvidí ještě čtyři branky. V 74. minutě čerstvý Šíma vyslal do úniku po levé straně aktivního Grobára, ten ideálně našel před brankou Štose, který zblízka pálil jen do gólmana Hřebejka. Míč se však znovu odrazil do křídla ke Grobárovi, jenž opět servíroval za přihlížení pětice bránících hráčů v malém vápně Radimu Štosovi a napodruhé už to bylo 1:0.

Zakrátko kopal roh Rožboud a nepovedený Píšův odkop skončil míč ve vlastní brance – 2:0. Hrálo se nahoru dolů, útok střídal útok. Malšané se ale nevzdávali. Po průniku dorážejícího kapitána Ondřeje Píši, jemuž vrátil narážečkou Neckář, bylo sníženo na 2:1. V dramatickém závěru se Roudenští snažili o vyrovnání, ale olešnická obrana všechny pokusy obětavě zblokovala. V nastavení se vydal na roh i brankář Hřebejk, odražený míč zahrál hostující Kodras na půlce do autu, ten bleskově vhodil Dudek na unikajícího Grobára, který prázdnou bránu sice netrefil, ale u zadní tyče dobíhající Štos vše napravil – 3:1. Sotva se rozehrálo, pískal sudí Hoch konec.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle