Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 3. kole KP

 
středa, 29. srpna 2018, 15:00

Hodně černý víkend prožila ve třetím kole krajského přeboru domácí mužstva. Jen Osek dokázal na vlastním hřišti zvítězit, nováčka soutěže z Blatné porazil 3:1. Tahák kola zvládl v Olešníku Český Krumlov a po výhře 3:0 se osamostatnil na čele soutěže. Dramatický duel mezi sebou sehrály exdivizní týmy Roudného a Jankova, hosté vedli poměrně rychle o dvě branky, ale Malšané dokázali zápas otočit, o dělbě bodů musel v 88. minutě rozhodnout Popelka.

Kompletní výsledky 3. kola krajského přeboru


TJ Jiskra Třeboň - TJ Hluboká nad Vltavou 1:2 (1:1)

Branky: 8. Holzepl – 21. Rubick, 57. Kadlec. Rozhodčí: Albert – Macko Jarolím. Delegát: Štuk. ŽK: 1:2 (Růžička – Kadlec, Lovička). Diváků: 250.

Třeboň: Kopecký – Koktavý, Pučejdl, Hami, Týnavský (88. Lonsmín) – Matoušek, Průcha (69. Cimerhanzl), Doležal (81. Bíca), Vávra, Růžička – Holzepl. Trenér Karel Kladenský.

Hluboká: Šiller – Jonáš, Legdan, Turek, Čermín – Kadlec, Rubick, Lovička (88. T. Adam), Němec – Antoš, Valenta (70. Říha). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Kopecký, Růžička – Jonáš, Turek, Antoš, Lovička.

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Utkání se nám nepovedlo. První velkou šanci měl soupeř, tu ale zmařil brankář Kopecký. Poté se trefil kapitán Holzepl a vypadalo to s námi na chvíli dobře. Jenže jsme Hluboké přenechali iniciativu a ta toho využila k vyrovnání po rychlé kombinaci a zakončení Rubickem do odkryté brány. S poločasovým hvizdem nás opět s pomocí břevna podržel Kopecký. Druhou půli jsme chtěli přidat, ale už jsme se do zápasu nedostali, hosté byli v obraně jistí, a i záložní řada nás přehrávala. Vyústěním byl rozhodující gól Kadlece, který to zpoza vápna pěkně trefil. Holzepl ještě dvakrát dobře mířil z přímáku, ale gólman Šiller oba pokusy kryl. Prohra mrzí, připravíme se zodpovědně na další mistráky, ve kterých budeme chtít uspět.“

Petr Řehoř, funkcionář Hluboké: „V Třeboni jsme sehráli dobré utkání a po většinu času jsme byli lepším týmem. Domácí jen dobře nakopávali míče, s kterými si naše dobře fungující obrana dokázala poradit. Všem hráčům patří za předvedený výkon pochvala.“


FK Protivín – TJ Sokol Želeč 0:0

Rozhodčí: Kroutl – Peterka, Macko. Delegát: Brož. ŽK: 1:2 (König – Švec, Brůžek). Diváků: 150.

Protivín: Hanus – König, Moravec, R. Vojta, Růžička – Bečvář, Dan, Prášil, Zb. Vorel – J. Vorel, Barbotkin. Trenér Juraj Kobetič.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud (66. Šindelář), Pavličko – Holub, Šváb, Švec, Fiala, Rabiňák – Brůžek, Sokolt (88. Froněk). Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Hanus, Moravec, R. Vojta – Šváb, Holub.

Juraj Kobetič, trenér Protivína:Na začátku to vypadalo na dobrý fotbal, hrálo se rychle a kombinačně na obou stranách. Postupem času ale hra přešla do nákopů a víc se bojovalo. Minimum šancí na obou stranách, obrany převyšovaly útok, proto skóre 0:0. S loňským suverénem soutěže není špatné odehrát vyrovnané utkání, ale ztráta z domácího prostředí není žádoucí.“

Roman Lukáč, trenér Želče:V zápase se nezrodilo příliš mnoho šancí, tu největší nám těsně před přestávkou se štěstím lapil domácí brankář, takže dělba bodů je spravedlivým vyjádřením dění na hřišti.“


Malše Roudné – SK Jankov 3:3 (1:2)

Góly: 34. Hála, 58. Bartoš, 70. Kadlec - 15. Šebelka, 22. Maršán, 88. Popelka. Rozhodčí: Kaštánek - Jarolím, P. Šafránek. Delegát: M. Urban. ŽK: 3:4 (Píša, Hála, Hřebejk – Šebelka, Fajtl, Mužík, Bürger). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Jurásek, Škoda, Bartoš – Samek (58. Neckář), O. Otepka, Hála, Kadlec – Vlk (77. Votava), Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Jankov: Komárek – Jirkovský, Lošek, Popelka, Bürger – Maršán, Fajtl – Dolejšek, Šebelka (90. Prediger), Hüttner – Mužík (73. Kočer). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Kadlec - Maršán.

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Prvních 20 minut jsme prospali a udělali pár chyb a Jankov nás tvrdě potrestal. Poté jsme se probudili a do konce utkání byli více na míči, vytvářeli si převahu a dokázali utkání zvrátit. Ale pak jsme neuhlídali poslední roh a inkasovali. Po dvaceti minutách by byla pro nás remíza dobrá, ale po dalším průběhu je to pro nás ztráta. Celá trojice rozhodčích odřídila velmi dobře celé utkání.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Začátek zápasu jsme byli aktivnější a kompaktnější, odměnou nám bylo dvoubrankové vedení. Naši aktivitu zmrazil Hála, kdy jsme vlastně inkasovali hned z první střely mezi tyče. Ještě více nás ale zmrazila laciná branka Roudného na 2:2 a obrat byl Kadlecem dokonán po vydařené akci soupeře. V této pasáži utkání jsme na hřišti působili velmi chaoticky. Pár chvil před koncem zápasu se nám po rohu podařilo vyrovnat. Každý z obou týmů měl v průběhu zápasu právo pomýšlet na tři body, ale nakonec je dělba bodů, dle mého názoru, spravedlivá.“


SK Rudolfov – TJ Dražice 2:3 (0:1)

Góly: 63. Vo Son, 81. Maxa - 6. M. Stuchlík, 73. L. Stuchlík, 88. J. Štecher. Rozhodčí: Havlík - Lovětínský, Herzog. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:4 (Kuna, Maxa – L. Stuchlík, Veselý, Bareš, J. Štecher). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl – Jasenský, Novotný, Hajný, Kuna – Janák, Šindelář (75. Vejvar), Maxa, Vo Son – Syrovátka, Pouzar. Trenér Otakar Matouš.

Dražice: Baka – Štecher D., Fara, Horka, Bareš – Veselý, Hořejší, L. Stuchlík, Novotný – J. Štecher (90. Böhm), M. Stuchlík (84. Špale). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Maxa, Šindelář – Baka, J. Štecher.

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Byl to smolný zápas. Chtěli jsme za každou cenu urvat tři body, to se ale bohužel nepovedlo, byť jsme byli po většinu zápasu lepším týmem. Dražicím výborně zachytal Michal Baka. Měli jsme šance, ale soupeř byl vysoce produktivní a prakticky ze tří střel dal tři góly. Prohrát jsme si nezasloužili.“

Marian Horka, hrající trenér Dražic: K čemu jsou nám tři body, když se nám zranil kamarád a vypadá to, že minimálně půl roku bude chybět. Rudolfovské hřiště je pro nás zřejmě zakleté, protože to není poprvé, co se nám tu někdo zranil. Naštěstí jsme ale pro Jirku Štechera vybojovali tři cenné body. Domácí sice měli šance, my jsme je však měli také, a myslím, že naše vítězství je nakonec zasloužené.“


FC ZVVZ Milevsko – TJ Sokol Lom 2:2 (0:1)

Branky: 56. Barda, 63. Sedlák - 40. Bosnyak, 83. Neužil (pen.). Rozhodčí: Vican - Lovětínský, Kotalík. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:5 (Smetana, Barda – Jelen, Kloc, Janů, Neužil, Kořenský). Diváků: 150.

Milevsko: Dvořák – Kosobud, Petr, Vakoč (26. Hejl), Málek – Sedlák, Barda (88. Kálal), Marvan, P. Novotný – Smetana, Paták (85. M. Novotný). Trenér Miroslav Strnad.

Lom: Chylík – Kloc, Jelen, Vysušil, Kořenský (77. Kolací) – Balogh – Mařík (88. Vesecký), Šimák (70. V. Císař), Janů – Bosnyak (90. Voneš), Neužil. Trenér Libor Zeman.

Nejlepší hráči: Barda, Sedlák – Bosnyak, Janů, Neužil.

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „V prvním poločase byli lepší hosté, ale my jsme se po změně stran zlepšili a rázem jsme měli navrch. Vypracovali jsme si nějaké šance a nakonec jsem ze zisku jediného bodu zklamaný, sahali jsme po třech. Po nešťastném zákroku u lajny, který podle mého faul nebyl, přišla standardní situace a dle názoru rozhodčího náš hráč zahrál ve vápně rukou. S tím už nic neuděláme. Nicméně, Lom má zkušené mužstvo a myslím, že se bude pohybovat na špici tabulky. My hrajeme de facto bez pěti hráčů loňské sestavy. Ale to se nedá nic dělat. Plakat nebudeme. Musíme se o to vice rvát.  Uvidíme, jak to bude příští týden. Už teď ale s jistotou mohu říci, že jsme přišli o Vakoče s Bardou.“

Libor Zeman, trenér Lomu: „Do utkání jsme vstoupili podle představ. Vytvořili jsme si vyloženou šanci, kterou jsme bohužel neproměnili. Domácí hrozili z ojedinělých protiútoků. Nakonec jsme šli do kabin s vedením 1:0, když se ve 40. minutě prosadil Bosnyak. Ve druhém poločase jsme pokračovali v dobré hře v poli, ale domácí nás z protiútoků do otevřené obrany dvakrát potrestali v 56. a 63. minutě střelami k tyči. V závěru utkání jsme vyrovnali Neužilem z penalty za ruku. Utkání skončilo celkem spravedlivou remízou.“


SK SIKO Čimelice – SK Otava Katovice 1:2 (0:2)

Branky: 90. Hegenbart - 20. Miklas, 42. Uher. Rozhodčí: Sebera - Reisner, Přibyl. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:1 (Listopad, Nekl – Hajdušek). Diváků: 150.

Čimelice: Přibyl – Zelenka (86. Froněk), Listopad, J. Viták, Rambous – Varhan (75. Nosek), Nekl, Pávec (63. Káš), Řežábek – M. Viták, Hegenbart. Trenér Pavel Schorník.

Katovice: Švehla – Hromíř, Hajdušek, Janoch, Horejš – Miklas, Tušer, Chylík (68. Cibulka), Repa (89. Michálek) – Požárek (76. Schánělec), Uher (86. Koutský). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Listopad, Nekl – Repa, Uher, Švehla.

Pavel Schorník, trenér Čimelic: „Utkání začalo vyrovnanou úvodní pasáží, po které hosté měli více ze hry. Bylo to dáno zejména jejich fyzickými předpoklady pro osobní souboje. S tím jsme se v první části nedokázali vyrovnat. V této pasáži jsme obdrželi branku, která byla z kategorie zbytečných. Za tohoto stavu jsme si vytvořili dvě příležitosti. Zejména ta první měla skončit brankou, bohužel nám hráč vykopl míč z branky za již překonaným brankářem. A těsně před poločasem jsme inkasovali podruhé. Druhý poločas jsme se pokusili s výsledkem něco udělat. Kluci k tomu přistoupili velice poctivě, ale kontaktní gól se nám i přes několik šancí nepodařilo vstřelit. Ten sice nakonec přišel, ale bylo již pozdě. Za druhý poločas bychom si alespoň bod zasloužili. Škoda.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Poprvé v sezóně, a to včetně přípravy, jsme měli k dispozici kompletní kádr. Zato domácí Čimelice se potýkaly s četnými absencemi. A rozdíl v kvalitě byl na hřišti znát. Sehráli jsme výborný první poločas, kromě dvou branek jsme tam měli řadu dalších šancí. Čimelice hrozily hlavně ze standardních situací. Ve druhém poločase domácí přidali na důrazu a opticky vyrovnali hru. Nám chyběla třetí branka, která by zápas rozhodla, šancí na ni jsme měli dost. Čimelice naštěstí pro nás snížily až v poslední minutě, takže se žádné drama nekonalo. Výborně nám zachytal gólman Švehla a konečně jsme měli i potřebné štěstí.“


TJ Osek – TJ Blatná 3:1 (1:0)

Branky: 4. Blatský, 54. Hosnedl, 56. Říský - 80. Motyka (pen.). Rozhodčí: Mach - Krčín, Koranda. Delegát: Eibl. ŽK: 4:4 (Kozlík, Kuneš, Říský, Blatský – Petrášek, Nový, Jícha, Mikeš). Diváků: 320.

Osek: Kozlík – Kuneš, Krejčí, Carda, Benda – Brabec, Hoch, Kroupa, Hosnedl (69. Lávička) – Blatský (87. Hřebíček), Říský (90. Ježek). Trenér Jaroslav Voříšek. 

Blatná: Chlanda – Sýkora (66. Peleška), Petrášek, Šejvar, Jícha – Motyka, Mikeš, Šilhavý (60. Machovský), Křivanec – Nový, Mišiak (56. Čadek). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: celý tým, Hosnedl, Brabec – Petrášek.

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Utkání s Blatnou mělo prvky klasického derby. Početná divácká kulisa, poměrně slušné tempo a náboj. Brzký gól Blatského vnesl do našich řad uklidnění. V 8. minutě jsme přečkali šanci hostů, když dobře mířená střela trefila na brankové čáře blatenského útočníka. V 54. minutě posunul Brabec na pravé straně Říského, ten předložil ideálně Hosnedlovi, který doklepával do prázdné brány. Za dvě min vypadl Chlandovi z rukavic míč po standardce Blatského a dobře postavený Říský zvýšil na 3:0. Pro hosty mohlo být i hůř, ale penaltu po faulu na Hosnedla kopl Říský hodně ledabyle. Naopak Motyka trefil z penaltového puntíku nechytatelně a upravil skóre na 3:1. Závěrečné tutovky neproměnili ještě Lávička, Kroupa a Říský. Výsledek s dynamicky působícími Blateňáky je zasloužený a body před dalšími těžkými utkáními cenné.“

Michal Brabec, trenér Blatné: „Nehráli jsme dobře! Hned ve 4. minutě jsme si nechali dát hloupý gól, a i když jsme pak byli herně lepší, směrem dopředu jsme nebyli nebezpeční. Na tom budeme pracovat, derby hodíme za hlavu a pojedeme dál. Jsem zklamaný z výkonu svých hráčů i rozhodčího – nezvládl to. Ale nechci si stěžovat a vymlouvat se na to, prohráli jsme zaslouženě 1:3 a mohli jsme dostat ještě víc gólů. Teď nás čeká Rudolfov, na který se musíme připravit. Celý týden budeme pracovat na ofenzivní části, kde opravdu nejsme nebezpeční. V soutěži se stále rozkoukáváme, ale už musíme někde udělat body.“


FK Olešník – FK Slavoj Č. Krumlov 0:3 (0:2) 

Branky: 23. Tauber, 29. Tůma, 76. Sláma. Rozhodčí: Klátil - Hoch, Dunovský. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:1 (Nýdl, Grobár – Sláma). Diváků: 350.

Olešník: Jirkal – Vařák (58. Dudek), Kalášek, Nygmet, Nýdl – Dráb (70. Kouba), Brom (70. Heller), Grobár, Šíma (87. Fořter) – Lafata, Štos. Trenér Roman Chlumecký.

Č. Krumlov: Trnka – Beránek, Dudák, Švec, Malý – Sláma (78. Smolen), Tůma (66. Persán), Novák, Strapek – Fischer (89. Filip), Tauber (90. Svoboda). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Grobár, Lafata - celý tým, Trnka, Dudák, Novák.

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém asi rozhodovalo, kdo dá první gól. My jsme měli jako první tu velikou, ale střelu z malého vápna zázračně vychytal gólman. My Oni naopak svoje příležitosti dokázali dát. Ve druhém poločase jsme trochu přeskupili síly ve snaze srovnat skóre. Hráli jsme na tři útočníky, ale hosté zkušeně bránili. Nikam nechvátali a nakonec přidali ještě jeden gól. Vyhráli asi zaslouženě, ale i díky tomu, jak řekl, že dali první gól. Prokázali i svoji divizní zkušenost.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Byl jsem hodně spokojený s prvním poločasem. Domácí si sice vytvořili asi dvě šance, ale Trnka zázračně zasáhl. I tak podala defenziva dobrý výkon. Určitě je po návratu jeho přítomnost znát. My jsme hráli to, co jsme si předsevzali. Po poločase jsme situaci kontrolovali, nepustili jsme domácí k ničemu zásadnímu. Vyhráli jsme zaslouženě.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Miloslav Kusbach