Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Smírné derby v Roudném, Dražice rozhodly v závěru

 
sobota, 25. srpna 2018, 19:39

Fotbalisté Jankova ve třetím kole krajského přeboru remizovali po přestřelce 3:3 v Roudném a poprvé v sezóně bodovali. Tři góly dokázaly venku nastřílet také Dražice. Na ten poslední už Rudolfov neměl čas odpovědět a podruhé vyšel naprázdno. Domácí celky v obou odpoledních zápasech nezvládly závěr a shodně inkasovaly v 88. minutě.

SOBOTNÍ ODPOLEDNÍ VÝSLEDKY 3. KOLA KP


Malše Roudné – SK Jankov 3:3 (1:2)

Góly: 34. Hála, 58. Bartoš, 70. Kadlec - 15. Šebelka, 22. Maršán, 88. Popelka. Rozhodčí: Kaštánek - Jarolím, P. Šafránek. Delegát: M. Urban. ŽK: 3:4 (Píša, Hála, Hřebejk – Šebelka, Fajtl, Mužík, Bürger). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Jurásek, Škoda, Bartoš – Samek (58. Neckář), O. Otepka, Hála, Kadlec – Vlk (77. Votava), Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Jankov: Komárek – Jirkovský, Lošek, Popelka, Bürger – Maršán, Fajtl – Dolejšek, Šebelka (90. Prediger), Hüttner – Mužík (73. Kočer). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Kadlec - Maršán.

Mohl to být dokonalý obrat, protože malšané otočili z 0:2 na 3:2, ale v 88. minutě po rohu na přední tyči nejvýš vyskočil  Martin Popelka a srovnal na konečných 3:3. Pro hosty, které první dvě přesné trefy Jana Šebelky a Davida Maršána zpoza vápna v 15. a 20. minutě dostaly snadno do vedení, to byla šťastná odměna.

V pohledné a herně vyrovnané první půli domácí stačili Janem Hálou ve 34. minutě snížit další povedenou střelou z 25 metrů k tyči. Potom ještě těsně před odchodem do kabin brankář Hřebejk zlikvidoval nájezd Dolejška, ale to bylo vše, co Jankov předvedl.

Druhý poločas se odehrál prakticky na jeho polovině. Roudné mělo trvalý tlak, brzy, v 58. minutě, srovnalo z centru Matyáše Bartoše a kiksu brankáře Komárka, a po krásném gólu Viktora Kadlece po centru Otepky šlo v 70. minutě do vedení. Pojistku v podobě čtvrté trefy ale už nedalo, i když Škoda nebo Vlk k ní neměli daleko. Takže přišel dvojnásobný roh, přesná hlavička Martina Popelky a dělba bodů.

V dresu Malše si premiéru ve středu obrany odbyl teprve 16letý Martin Jurásek (17 let mu bude v prosinci) z fotbalového rodu Mikolášů, a vedl si velmi zdatně.


SK Rudolfov – TJ Dražice 2:3 (0:1)

Góly: 63. Vo Son, 81. Maxa - 6. M. Stuchlík, 73. L. Stuchlík, 88. J. Štecher. Rozhodčí: Havlík - Lovětínský, Herzog. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:4 (Kuna, Maxa – L. Stuchlík, Veselý, Bareš, J. Štecher). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl – Jasenský, Novotný, Hajný, Kuna – Janák, Šindelář (75. Vejvar), Maxa, Vo Son – Syrovátka, Pouzar. Trenér Otakar Matouš.

Dražice: Baka – Štecher D., Fara, Horka, Bareš – Veselý, Hořejší, L. Stuchlík, Novotný – J. Štecher (90. Böhm), M. Stuchlík (84. Špale). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Maxa, Šindelář – Baka, J. Štecher.

Ani třetí zápas nevyužili fotbalisté Rudolfova k získání tří bodů. O výhře Dražic rozhodla výborná produktivita, když prakticky všechny střely, které dražičtí fotbalisté vyslali na domácí bránu, skončily v síti.

Hosté měli výborný vstup do utkání, když účet zápasu otevřel již v 6. minutě Matyáš Stuchlík. Rudolfov se dlouho nemohl dostat do tempa, v závěru poločasu ovšem přitlačil, výsledkem však byla jen dvě nastřelená břevna. Aktivitu domácích přetavil v zasloužené vyrovnání Roman Vo Son v 63. minutě, když z hranice vápna krásně vymetl pavučinku v pravém horním růžku Bakovy brány. Jenže o deset minut později Lukáš Stuchlík neméně krásnou střelou poslal hosty znovu do vedení. V 79. minutě mohl hostující L. Stuchlík definitivně rozhodnout, ale nedal a z protiútoku dal Tomáš Maxa vyrovnávací gól. V 84. málem hlavou dokonal obrat Vejvar, jeho hlavička se ale pouze otřela o tyč.

Tři minuty před koncem přišel rozhodující moment utkání, při kterém se stal smutným hrdinou dražický Jiří Štecher. Nejprve vsítil vítězný gól, při zakončení akce se však vážně zranil a záchrankou musel do nemocnice. „K čemu jsou nám tři body, když se nám zranil kamarád a vypadá to, že minimálně půl roku bude chybět. Rudolfovské hřiště je pro nás zřejmě zakleté, protože to není poprvé, co se nám tu někdo zranil. Naštěstí jsme ale pro Jirku Štechera vybojovali tři cenné body,“ uvedl dražický stoper a trenér Marian Horka. „Domácí sice měli šance, my jsme je však měli také, a myslím, že naše vítězství je nakonec zasloužené,“ dodal.

Rudolfov má doposud na kontě jediný bod. Za stálého deště dvakrát dotáhl gólové manko. Potřetí už mu nezbýval čas. „Byl to smolný zápas. Chtěli jsme za každou cenu urvat tři body, to se ale bohužel nepovedlo, byť jsme byli po většinu zápasu lepším týmem. Dražicím výborně zachytal Michal Baka. Měli jsme šance, ale soupeř byl vysoce produktivní a prakticky ze tří střel dal tři góly. Prohrát jsme si nezasloužili,“ zhodnotil sobotní mač domácí kouč Otakar Matouš.


Čtěte o odehráných zápasech v Třeboni a Protivíně

KP: Třeboni brzký gól nepomohl. V předehrávce prohrála s Hlubokou

KP: Mistr ani na třetí pokus nevyhrál. Protivín – Želeč 0:0


Napsal(a) Zdeněk Zuntych, Michal Havelka | Foto Miloslav Kusbach, Michaela Mikešová