Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice těsně prohrály s Roudným

 
úterý, 21. srpna 2018, 10:39

Na pátečním tréninku se Katovickým zranil Požárek a jeho místo v útoku zaujal Chylík. Do středu zálohy se proti Roudnému postavil Tušer, bývalý hráč Malše, a uzdravující se Miklas zůstal ze začátku na lavičce.

Ve 2. minutě poslal Janoch dlouhý pas na Kaguie, který následně hledal před brankou Chylíka, jehož hlavička ale Hřebejka neohrozila. V 5. minutě se na druhé straně dostal do brankové příležitosti Otepka, ale namísto zakončení z první si udělal kličku a jeho následnou střelu Švehla vyrazil. V 7. minutě se Tušer postavil k přímému kopu z dvaceti metrů a jeho povedenou střelu do šibenice Hřebejk výborně vyrazil na roh.

Skóre se poprvé měnilo ve 12. minutě. Otepka prošel obranou a podél vybíhajícího Švehly poslal míč do sítě – 0:1. Domácí mužstvo odpovědělo zvýšenou aktivitou a až do konce poločasu opanovalo dění na hřišti. V 17. minutě hlavičkoval Kagui, Hřebejk jeho hlavičku vyrazil. O minutu později vnikl z levé strany do vápna Repa, jeho přihrávku před branku hostující obrana srazila na roh. Po něm prolétl Chylíkův centr malým vápnem.

Ve 32. minutě běžel Uher poprvé sám na Hřebejka, ten však jeho pokus o přehození zachytil. O dvě minuty se situace opakovala. Uher opět běžel sám na Hřebejka a ke gólu chyběl kousíček. Míč se od jedné tyče odrazil do druhé a nakonec skončil v Hřebejkově náručí. Zaslouženého vyrovnání se domácí dočkali až ve 41. minutě. Hajdušek si vyskočil na Repův centr z rohu a umístěnou hlavičkou nedal tentokrát Hřebejkovi šanci – 1:1. A když hosté vzápětí neproměnili trestný kop z hranice vápna, šlo se do kabin za nerozhodnutého stavu.

Na začátku druhého poločasu si naběhl Píša na centr od rohového praporku a přesnou hlavičkou k tyči poslal hosty opět do vedení – 1:2. Vyrovnáno mohlo být v 52. minutě, ale neskutečná trma vrma v malém vápně hostí gólem ani načtyřikrát neskončila. V 65. minutě Kagui centroval na Uhera, míč ale skončil vedle Hřebejkovy branky. V 69. minutě vnikl zprava do vápna Kagui, ale svojí přihrávkou nikoho před brankou nenašel. V 72. minutě běžel Uher středem hřiště na Hřebejka, ale ani napotřetí branku nevstřelil. Po kličce hostujícímu brankáři se dostal příliš do strany a jeho zakončení skončilo vysoko mimo tyče.

Za neproměněné šance byli Katovičtí potrestáni v 76. minutě. Otepka si středem hřiště navedl míč na svojí levačku a přesnou střelou k tyči nedal Švehlovi šanci – 1:3. Šance na vyrovnání svitla domácím v 84. minutě. Hosté ztratili před vápnem míč a Miklas z pravé strany jednoduchým zakončením prostřelil Hřebejka – 2:3. Do konce zápasu už si domácí výraznější šanci na vyrovnání nevypracovali, centry před hostující branku svého adresáta nenacházely.

„Podruhé za sebou jsme prohráli zápas, ve kterém jsme byli aktivnějším celkem. Tím jsme samozřejmě zklamaní. Potvrzuje se, že letošní ročník bude velmi vyrovnaný a obtížný. K úspěchu potřebujeme především zlepšit koncovku. Příležitost k nápravě a k prvnímu bodovému zisku dostaneme hned za týden v Čimelicích, kde se tentokrát netradičně hraje až v neděli,“ zaznělo po zápase z katovického tábora.

SK Otava Katovice – Malše Roudné 2:3 (1:1)

Branky: 42. Hajdušek, 85. Miklas - 12. a 77. O. Otepka, 49. Píša. Rozhodčí: Macko - Hoch, Dunovský. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:2 (Hromíř, Horejš – Hála, Hřebejk). Diváků: 222.

Katovice: Švehla – Hromíř, Hajdušek, Janoch, Horejš, – Kagui (76. Koutský), Tušer, Cibulka (79. Schánělec), Repa – Chylík (29. Miklas), Uher (79. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Cahyna, Hrouda, Bartoš – Kadlec (68. Samek), Škoda, O. Otepka (86. Votava), Hála, Vogl (81. Neckář) – Píša. Trenér Marcel Tomášek.

 

 
 
Napsal(a) SK Otava Katovice | Foto Jan Škrle