Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Milevský Jakub Barda: Chceme navázat na jarní výkony

 
pátek, 17. srpna 2018, 10:10

Úvodní kolo krajského přeboru přineslo řadu překvapivých výsledků, ale i těch, které se daly očekávat. Mezi ty patří i vítězství Milevska nad Dražicemi 3:0. Všechny góly domácích zaznamenal Jakub Barda a stal se autorem prvního hattricku. Vzduchotechnici se o jeho výkony mohou tradičně opřít, volba Muže 1. kola padla na správné místo.

Do nového ročníku KP jste vstoupili velice úspěšně, jako kdybyste chtěli navázat na jarní výkony.
Určitě chceme navázat na jarní výkony, které byly velmi podařené. Doufáme, že se nám bude v podzimní části dařit více než v minulých ročnících a že tentokrát budeme hrát na špici kraje už po podzimu.

Když to vezmu obrazně, tak vám osobně patřily hlavně minuty kolem přestávky, kdy jste svými góly rozhodl o osudu Dražic. Ten jste pak zpečetil i třetí brankou. Vydařený zápas. Pochlubte se, prosím, svými přesnými trefami.
Tak úplně vydařený zápas to zase nebyl. Herně se mi nedařilo prakticky vůbec. Dokonce jsem hned v úvodu zápasu udělal hloupou chybu, po které jsme málem dostali gól. Přesto jsem dal tři branky, tak alespoň nějaké pozitivum na svém výkonu můžu vidět.  První gól jsem dal po dlouhém nákopu od našeho stopera. Fanda Koutník míč prodloužil a já hlavou otevřel skóre zápasu. Ten druhý jsem dal z penalty po faulu na Fandu Koutníků a třetí branku jsem přidal po centru od Honzy Marvana také hlavou.

Jak se vám spolupracovalo s navrátilcem Markem Smetanou? Je to milevský odchovanec, zřejmě se znáte?
Hrál jsem na levé záloze, takže jsem přímo v útoku s Markem nehrál. Jinak Marek je šikovný útočník, je znát že prošel lepšími kluby a technicky i fyzicky je na tom velmi dobře. Jsem rád, že se odchovanci po zkušenostech v jiných týmech vracejí zpátky do Milevska.

Poslední dva podzimy se Milevsku pranic nepovedly. Co se vám pořád nejvíc nedařilo, že jste končili vždy ve druhé polovině tabulky?
Nemyslím si, že bychom vždy podávali na podzim tak katastrofální výkony, jak by tomu napovídala tabulka. Problém byl v tom, že jsme nebyli schopni ani ze stoprocentní šance vstřelit gól. Naopak soupeři potrestali prakticky každou chybu, kterou jsme v zápasech udělali. Začátek podzimu byl z naší strany dobrý, ale kolem čtvrtého, pátého kola se to vždy zlomilo.

Na jaře jste pak vždy zabrali a patřili k nejlepším. Především minulé jaro bylo nadmíru povedené. Že by povedená zimní příprava?
Těžko říct, zda to bylo přípravou nebo něčím jiným. Třeba zrovna z mé strany byla letošní zimní příprava jedna z nejhorších. Nevím, jestli potřebujeme vždycky pohrozit sestupem, abychom pak na jaře zabrali. Opravdu nevím. Každopádně jaro bylo zase naopak jedno z nejlepších, co jsem v kariéře zažil.

Jakub Barda
Věk: 28 let
Post: záložník
Kariéra: Milevsko (1998-), Táborsko (2004), Dynamo ČB (2008), Strakonice (2011), Chyšky (2015)

S jakými cíli do nové sezony jdete?
Týmovým cílem je určitě se pohybovat v horních patrech tabulky. Tedy do pátého místa. Můj cíl je pak soutěž vyhrát. Právě teď, kdy si myslím, že bude kraj nejkvalitnější za posledních několik let, by to bylo perfektní. Jsem přesvědčený, že tým na to má.

A co nějaké osobní cíle?
Fotbal je kolektivní sport, takže osobní cíle jdou trošku stranou za těmi týmovými. Přesto bych si přál, abych mohl odcházet z více zápasů s dobrým pocitem z předvedeného výkonu, a určitě bych rád vstřelil co nejvíce gólů. Konkrétní číslo raději uvádět nebudu.

V týmu končí Koutník s Petrem Dvořákem. Jak moc chybí?  Určitě ne natrvalo, vždy budou připraveni nastoupit v případě potřeby.
Fanda ukončil fotbalovou kariéru a Peťa si dal na nějaký čas od fotbalu pauzu. Chybět budou oba moc. Byli důležitou součástí týmu a oba dva byli dopředu velmi nebezpeční. Na druhou stranu mají šanci se ukázat zase jiní kluci. Ať už kluci z dorostu, nebo právě navrátilci. Je potřeba aby dostali šanci, a ukázali, na co mají.

Většinou jste hrával levou zálohu, zkoušel jste to i v útoku. Kde se cítíte lépe?
Já jsem byl odjakživa záložník. A tam se cítím úplně nejlépe. Konkrétně pak ve středu zálohy, kde můžu být hodně na míči. Dokonce nejvíce gólů dávám paradoxně ze zálohy nežli z útoku.

Co jste říkal výsledkům prvního kola?
Úvodní kolo naznačilo, že soutěž bude opravdu vyrovnaná a že se žádný tým nesmí odepisovat. Přesto je ještě brzy na nějaké hodnocení. Výsledky jsou mnohdy překvapivé a zpravidla v každém kole nějaké mužstvo překvapí. Uvidíme, co přinesou další kola.

V sobotu zamíříte na půdu nováčka z Blatné, který v prvním kole dokázal získat bod v Čimelicích. Co asi nachystá na vás?
Na zápas se moc těšíme. Blatná postoupila do kraje po delší době, tak věřím, že budou na zápas také natěšeni. Pevně doufám, že to bude mnohem lepší zápas než s Dražicemi. Blatná bude chtít hrát fotbal a padne hodně gólů. Snad jich na konci zápasu budeme mít na svém kontě více my.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama