Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice v Olešníku sahaly po vyrovnání. V závěru trefily břevno

 
středa, 15. srpna 2018, 11:06

Favorizovaný Olešník nastoupil proti Katovicím s Davidem Lafatou uprostřed pole, kde měl tvořit hru. Oba týmy nebyly kompletní. Domácím chyběli Dudek a Šahajda, katovičtí trenéři se museli obejít hned bez čtyř hráčů – Tušera, Chylíka, Miklase a Zoubka. A jak vypadal průběh vyrovnaného střetnutí pohledem z katovické strany?

Již ve druhé minutě vyslal Požárek do úniku Uhera, toho však zastavil praporek rozhodčího. Domácí se ujali vedení z jejich první povedené akce. V 9. minutě si Šíma navedl po velkém vápně míč na střelu, kterou Švehla vyrazil, ale dorážející Štos vrátil míč za jeho záda – 1:0.

Obdržená branka nabudila Katovice k vyššímu výkonu a až do konce poločasu se hrálo převážně na polovině Olešníka. V 15. minutě střílel Požárek, Matoušek jeho střelu vyrazil. Ve 20. minutě se dostali do nebezpečného zakončení hosté, ale Švehla vytáhl výborný zákrok a Štosovu hlavičku dokázal vyrazit.

Ve 23. minutě zahrál domácí gólman před vápnem rukou. Následovala žlutá karta a přímý kop z hranice vápna. Z něj Janoch trefil zeď. Ve 26. minutě centroval z pravého křídla Kagui na Požárka, ten byl však příliš daleko od branky, aby mohl Matouška vážněji ohrozit. Ve 31. minutě se do odraženého míče opřel Repa, jeho střela ale šla nad domácí branku.

I do druhého poločasu vstoupili hosté aktivně a ve 49. minutě byl blízko vyrovnání Uher. Špatně odehraný míč domácího brankáře ale poslal jen zpět do jeho náručí. Obdobná situace nastala v 57. minutě, kdy Schánělec poslal míč nad domácí branku. Vyrovnání se Katovičtí dočkali v 60. minutě, kdy se na malém vápně nejlépe zorientoval Uher a střelou k tyči srovnal na 1:1.  Srovnaný stav však dlouho nevydržel. V 63. minutě ještě poslal Lafata míč z přímého kopu těsně vedle. O tři minuty později ale vnikl z pravé strany do vápna Štos a propálil Švehlu – 2:1.

V 81. minutě střídající Koutský poslal povedený centr na hlavu Uhera, jeho hlavička ale mezi tři tyče nemířila. V 84. minutě postupoval do hostující otevřené obrany Štos. Jeho zakončení Švehla reflexivně vyrazil a následnou dorážku Tressla vyhlavičkoval Hajdušek z brankové čáry. Poslední šance k vyrovnání se Katovicím naskytla v 86. minutě. Na Repův centr z přímého kopu si naskočil Janoch a jeho hlavičku vyrazil Matoušek na břevno. K odraženému míči se hosté už nedostali. Zbytek zápasu si domácí i díky taktickým střídáním pohlídali.

„Naše mužstvo i přes absence podalo velmi dobrý výkon, na který může za týden navázat v domácí premiéře proti Roudnému. Zklamáním byla bídná návštěva. Zhruba dvě stovky diváků bylo překvapivě málo. Zato naši početní fanoušci hlasitě povzbuzovali kluky po celý zápas, za což jim patří velký dík. Za týden to společně zvládneme!“ věří Katovičtí v úspěšnou domácí premiéru.

FK Olešník – SK Otava Katovice 2:1 (1:0)

Góly: 10. a 66. Štos – 60. Uher. Rozhodčí: Peterka - Macko, Albert. Delegát: Pečenka. ŽK: 4:0 (Matoušek, Nygmet, Grobár, Nýdl). Diváků: 350.

Olešník: Matoušek – Brom, Nygmet, Kalášek, Nýdl – Dráb, Grobár (90. Heller), Lafata, Šíma (87. Fořter) – Štos (89. Tressl), Kouba (75. Vařák). Trenér Ladislav Táborský.

Katovice: Švehla – Janoch, Horejš, Hajdušek, Hromíř – Schánělec (80. Koutský), Kagui (80. Michálek), Cibulka, Repa – Požárek, Uher. Trenér Roman Malý.

Napsal(a) SK Otava Katovice | Foto Jan Škrle