Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

S nováčkem I. A třídy si Jankov poradil

 
čtvrtek, 26. července 2018, 13:53

V červnu by ještě šlo o souboj týmů hrající I. B třídu, respektive divizi. Nyní však celky Lhenic a Jankova dělí pouze jedna soutěž. Zatímco jankovští divizi opustili, "Peckáři" se dočkali postupu do I. A třídy z druhého místa. Ve středečním podvečerním vzájemném duelu byla vidět očekávaná větší kvalita na straně hostujícího týmu, který nakonec zvítězil 4:1.

Domácí nováček postrádal řadu svých opor včetně gólmanské jedničky Dvořáka. Proto se v brance prostřídali gólmani Jankova Komárek s Pavelcem, každý po poločase. A v první půli byl v neustálé permanenci Jan Komárek, jehož jeho spoluhráči zásobovali nejedním střeleckým pokusem.

V prvním případě ještě zasahovat nemusel, jelikož Kočerova střela z vápna po Hüttnerově přihrávce mířila vysoko nad. To druhý pokus už byl mnohem nebezpečnější. Mužík svou střelou donutil Komárka k tygřímu skoku, míč skončil o pár centimetrů vedle tyče. Hrálo se v podstatě jen na polovině Lhenic, přesto se domácí dostali do vedení. Exjankovský Roman Pořádek prokázal své kvality ve 13.minutě, když si všiml vyběhnutí gólmana Pavelce a střelou z nějakých čtyřiceti metrů otevřel skóre - 1:0.

Dvě minuty poté si Zajíc naskočil na Mužíkův centr a Komárek fantastickým zákrokem chytil jasný gól. Jenže ten přišel vzápětí z následného rohového kopu. Ten rozehrál Zajíc a důrazný Martin Popelka z malého vápna vyrovnal - 1:1. Hosté hráli dobře, napadali domácí rozehrávku a to vedlo k rychlému zisku míčů. Po jednom takovém, ve 20.minutě, obešel David Maršán stopera Kopfa a technickým lobem překonal Komárka - 1:2. Vedení Jankova navýšil Jakub Zajíc v 28.minutě. Podobně jako Maršán před ním vystihl domácí rozehrávku, s míčem se chvilku polaskal a poté jej poslal do spodního rohu branky - 1:3.

Na druhé straně zkoušel Pavelcovu pozornost ze střední vzdálenosti Mahák, jenže strážce hostující branky byl již pozorný. Poté přišly dvě hrozby Lhenic ze vzduchu. Nejprve po rohu Málka hlavičkoval z dobré pozice David Kiš, o dvě minuty později po Prennerově centru zase nevyužil velice výhodné pozice ke skórování Šulc.

Exdivizní tým v poločasové přestávce prostřídal šest čerstvých lidí a očekával se podobný scénář jako v prvním dějství. Jenže k tomu jaksi nedošlo. Hra Jankova postrádala rychlost a přesnost, i proto úroveň zápasu opadla. Náladu všem přítomným zvedl v 58.minutě Roman Mužík nádhernou střelou do šibenice - 1:4. To byla jedna z mála výjimek jinak bezzubého Jankova. Na druhé straně měl po Pořádkově prodloužení obrovskou šanci Málek, ale Komárek jeho pokus nohou skvěle vyrazil. Nejvíce aktivity v druhé půli vykazovali krajní beci hostů Zajíc s Jirkovským. Právě po jednom individuálním průniku Zajíce v 64.minutě spálil tutovku Šebelka, když netrefil poloodkrytou branku.

Lheničtí hráli dobře a celkem v pohodě bránili nepříliš kvalitní útoky hostů. A tak se na další zajímavější pokus čekalo až do 85.minuty, kdy mířil na zadní tyč Šebelka, avšak Pavelec zasahovat nemusel. Co se po většinu druhého poločasu hostům nedařilo, to se povedlo dvě minuty před koncem. Po přesné kombinační akci Šebelky, Hüttnera, Kočera a zakončujícího Beránka musel předvést dobrý zákrok Pavelec. Z výhry 4:1 se zaslouženě radovali hosté, ovšem výkon Jankova ve druhém poločasu budí rozpaky. Naopak výkon oslabených Lhenic naznačil, že by v I. A třídě nemusely hrát podřadnou roli.

V sobotu hraje SK Jankov v Soběslavi (17:00), Lhenice čeká domácí memoriál V. Marka a M. Kvěcha (14:00 – SK Lhenice, Sokol Chvalšiny, 1.FC Netolice)

SK Lhenice – SK Jankov 1:4 (1:3)

Branky: 13. Pořádek - 15. Popelka, 20. Maršán, 28. Zajíc, 58. Mužík. Rozhodčí: Formánek - Albert, Brych. Bez karet. Diváci: 80.

SK Lhenice: Komárek (Pavelec) - Šulc, Kopf, Kiš Dav., Kiš Dom. - Málek, Prenner P., Beran, Pořádek, Mahák – Mrkvička. Střídali: Prenner J., Houška, Burda, Kolář, Starý.

SK Jankov: Pavelec (Komárek) - Bürger, Honner, Popelka, Zajíc - Dolejšek, Maršán, Sedlic, Hüttner - Mužík, Kočer. Střídali: Jirkovský, Lošek, Fajtl, Šebelka, Beránek, Prediger, Dědina.

 

 
 
Napsal(a) SK Jankov | Foto Jan Klein