Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborské béčko dovedlo sezonu až k postupu do divize

 
úterý, 24. července 2018, 13:58

Béčko Táborska vystřídalo za čtyři roky tři různé soutěže. Z divize postoupilo do třetí ligy, po dvouletém účinkování a pádu z ČFL se přihlásilo jen do krajského přeboru. Teď se připravuje na divizi, kam dodatečně postoupilo ze třetího místa.

Rezerva druholigového Táborska vstupovala do soutěže s týmem plných mladíků, kterým dával nový trenér Martin Štica ochutnávat seniorský fotbal. „Sezonu hodnotíme jako vydařenou, i když ze začátku jsme nevěděli, do čeho jdeme s tak mladým kádrem,“ naznačil vedoucí mužstva Petr Kolář, že mladíkům se nevyhnuly nevyrovnané výkony.  Při podzimní bilanci 9 – 2 – 5 vyhráli několikrát vysokým skóre, ale také párkrát narazili.

Táborští skončili po první polovině čtvrtí jen o skóre za Olešníkem. Do odvet měli dobrou výchozí pozici. Před jarem došlo na trenérskou výměnu. „Vedení klubu se rozhodlo pro nástup asistenta A-mužstva Zdeňka Koukala. Společně s hráči širšího kádru se hra postupně urovnala a mladí najednou ožili, hráli s chutí, což se projevilo i na konci sezóny sérií výher a posunem na konečné 3. místo,“ poznamenal Kolář, že ve druhé polovině soutěže dostávali přednost a tvořili kostru týmu pendleři z druhé ligy.

Pendlové se rozjížděli pomaleji, ale o to víc to soupeře bolelo, když se rozehráli naplno. Rekordní porážku si ze Soukeníku odvezly poslední Dačice (14:1). Závěrečných osm zápasů nepoznali Táborští hořkost porážky. K sedmi vítězstvím v řadě přidali v domácí derniéře remízu s druhým J. Hradcem. „Vedení naznačilo, že když to půjde, tak se postoupí, ale úkol to byl těžký, jelikož poslední tři zápasy jsme byli bez pendlů, kteří už měli zaslouženou dovolenou. Ale jak říkám, mladí se v předchozích zápasech otrkali a poslední zápasy zvládli,“ zmínil Kolář skutečnost, že tři utkání na konci soutěže dohrávali dorostenci pod taktovkou šéftrenéra mládeže Karla Musila. 

Nastoupilo přes 60 hráčů!

Střelci Táborska B (86): 11 – Kostka, 8 – Valenta, M. Novák, 7 – Linhart, Blecha, 5 – Radosta, Vandas, 4 – Peterka, vlastní, 3 – Mischnik, Bouchal, Mysliveček, 2 – Essomba, Dudl, Mácha, Štefl, Vozihnoj, 1 – Veselý, Škarda, Souček, Postřihač, Drs, Cais, Hrubý, Klusák.
Nejvíc odehraných zápasů: 26 – Škarda, Peterka, 21 – Vozihnoj, 20 – L. Novák, 15 – Víteček, 14 – Mácha.

V táborské kabině docházelo k veliké rotaci hráčů. Na hřišti se vystřídalo nevídaných 62 hráčů! „Pochválil bych kádr mladíků do jednoho a z pendlů byli nejvíc vidět Tomáš Valenta a Zdeněk Linhart,“ vyzdvihl dva tahouny z A-týmu. „Nejpovedenější zápas jsme sehráli asi s Olešníkem a nerad vzpomínám na venkovní střetnutí v Želči,“ vybavil si dva duely s 30kolové porce. 

První přípravné utkání už má mladá družina Táborska za sebou. V Mladé Vožici prohrála po přestřelce se Soběslaví 5:6. „Letní příprava začala minulý týden pod vedením Karla Musila a bude probíhat standardně na areálu Soukeník. Kdo povede B mužstvo v divizi, vedení ještě nerozhodlo. Kádr by měl zůstat stejný kromě Jakuba Škardy, který zamířil do Sokola Sez. Ústí,“ uvedl Petr Kolář.

Do podzimní části nemá béčko Táborska přehnané plány. „Cílem do nové sezóny je předvádět pohledný fotbal v klidném středu tabulky. Těšíme se na derby se Soběslaví, protože je tam dost hráčů, kteří prošli naším klubem,“ označil Petr Kolář okresní derby za zápas roku.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař