Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov na úvod přípravy prohrál o gól s juniorkou Dynama

 
pátek, 20. července 2018, 09:07

Po odřeknutí Vodňan odehrál Jankov první letní přípravné střetnutí ve středu na Složišti proti juniorce Dynama a zápas to byl dle očekávání velmi výživný. Oba celky se v náročných klimatických podmínkách nešetřily, a přestože oběma viditelně docházely síly, utkání svůj účel jednoznačně splnilo. Z výhry se nakonec radoval domácí celek v poměru 3:2.

Středeční termín bývá pro pracující fotbalisty vždy nepříjemný. To se projevilo i se skládáním sestavy, kdy hostující kouč Petr Kadlec do poslední chvíle musel měnit sestavu. I přes absenci několika hráčů a konečnou prohru hodnotil jankovský realizační tým středeční přípravu pozitivně.

Favoritem utkání bylo domácí Dynamo, pro které šlo o poslední start před zahájením juniorské ligy. Dle předpokladů také začalo aktivněji a ve 12.minutě si vypracovalo první velkou příležitost. Tomášek vysunul pěknou kolmicí Lindáka, jenž šel sám na Komárka, ovšem gólman Jankova se vytáhl parádním zákrokem.

Hosté si na první střelu počkali do 22.minuty. To Kočer vybojoval míč a Loškův následný pokus zase zlikvidoval Dublianič. Skóre se poprvé pohnulo v 28.minutě, kdy se trochu šťastně odrazil míč k Rostislavu Tomkovi a ten jej napálil pod břevno - 1:0. Do poločasu se výsledek nezměnil, byť po jedné dalekonosné a tečované střele domácích zachránila Komárka tyč.

Druhé dějství nabídlo více šancí i gólů. Nejprve hrozilo po centrovaných míčích. Na domácí straně Zachařův centr hlavičkoval Krejčí nad, na druhé straně zase Jirkovského přesný balón nedokázal v ideální pozici lépe usměrnit Dolejšek, nová akvizice jankovských. V 60.minutě opět zvonila branková konstrukce. To už stál v brance hostujícího týmu Pavelec, ale na Kalouskovu střelu se mohl jen dívat. O dvě minuty později to zkusil Marek Kalousek znovu a tentokráte se střelou z osmnácti metrů trefil dokonale k tyči - 2:0.

Poté přišly chvíle Jankova. Po Maršánově přihrávce pálil Fajtl nad. Šebelkovu dobrou příležitost uhasil gólman Oliva, stejně jako tvrdou Loškovu střelu z úhlu v 73.minutě. Jak hráčům ubývaly síly, přicházely šance. Po rychlém brejku Dynama a zakončení Krejčího se blýskl Pavelec. Bohužel v 75.minutě po laciné ztrátě hostů na vlastní polovině připravil Novotný gólovou pozici pro Jakuba Matouška a bylo to 3:0.

Deset minut před koncem předvedli jankovští pohlednou akci, do které se zapojili Fajtl, Maršán, Dolejšek a skórující Jan Šebelka - 3:1. Gólový účet zápasu uzavřeli hosté v 90.minutě. Po obléhání domácí branky nakonec rozhodující faktor zařídil Jirkovský nebojácným průnikem do vápna a následnou střelou, kterou Oliva vyrazil k Voráčkovi, ten ještě předložil do lepší pozice Jakubu Zajícovi, který do prázdné branky upravil na konečných 3:2.

Petr Maxa, asistent trenéra SK Jankov: „Musím kluky pochválit. Měli jsme z utkání trošku obavy. Hráli jsme proti velice kvalitnímu soupeři, navíc plno hráčů dojíždělo na doraz rovnou z práce, takže jsme sami nevěděli, jak na tom budou. Po náročných trénincích to byl náš první zápas po dlouhé době, ale určitě jsme nezklamali. Bylo tam mnoho dobrých věcí. Rozdíl byl zase v útočné fázi, když nás soupeř potrestal po dvou laciných chybách, kdežto my jsme své nadějné šance nedotáhli do konce. Až v závěru se nám podařilo po dobrých akcích skórovat. Rozhodně je na čem pracovat, ale upřímně, jak jsem zmínil na začátku, kluci mě mile překvapili, čekal jsem to horší.“

SK Dynamo ČB U21 - SK Jankov 3:2 (2:1)

Branky: 28. Tomek, 62. Kalousek, 75. Matoušek - 80. Šebelka, 90. Zajíc. Rozhodčí: Krčín - Mach, Průchová. Bez karet. Diváci: 50.

Dynamo U21: Dublianič - Tomášek, Jáša, Kočí, Zachař - Krejčí, Kubata, Tomek, Kadlec, Kalousek – Lindák. Střídali: Oliva, Collin, Matoušek, Novotný. Trenér Jaromír Plocek.

SK Jankov: Komárek - Jirkovský, Honner, Popelka, Zajíc - Dolejšek, Maršán, Lošek, Hüttner, Beránek – Kočer. Střídali: Pavelec, Bürger, Fajtl, Šebelka, Voráček, Prediger. Trenér Petr Kadlec.

Napsal(a) SK Jankov | Foto SK Jankov
 


 
Reklama