Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dačice opouštějí po šesti letech nejvyšší krajskou soutěž

 
středa, 18. července 2018, 09:28

Dačický Centropen se loučí s nejvyšší krajskou soutěží po šestiletém působení. Potopilo ho zejména jaro, kdy se potýkal s úzkým kádrem, v němž dostávali příležitost odchovanci. Směrem dopředu to omlazenému týmu šlo, ale hrubé a naivní chyby v defenzivě se podepsaly pod rekordní počet obdržených gólů (155) a kruté výsledky. Toho všeho je si vědom předseda klubu Milan Točík.

Jak v klubu hodnotíte uplynulou sezonu? Zřejmě to nevyzní vesele.
Jak říkáte. Letošní sezóna se nehodnotí vůbec lehce. Od začátku bylo zřejmé, že budeme hrát „druhé housle“, a tak to bylo bohužel po celý ročník. Pozitiva se hledají jen stěží, avšak rádi jsme alespoň za prosazení dorostenců se do sestavy.

Jaká byla vaše očekávání po podzimu? Lišily se obě části ve hře nebo výsledcích?
Očekávání vysoká nebyla, to přiznáme. Moc dobře jsme si uvědomovali, v jaké jsme situaci, a k překvapení nedošlo. Výsledky v jarní části byly bohužel ještě horší než na podzim, což se nejvíce projevilo na konečném skóre.

Co vás během sezony nejvíc trápilo? Ať už na hřišti nebo mimo ně.
Neřekl bych, že by nás trápilo něco mimo hřiště. Partu máme mladou a kamarádskou. Trnem v patě je pro nás množství hráčů. Celý rok se scházíme stylem pátek trénink v šesti a zápas ve dvanácti lidech. S tím se soutěž jako je krajský přebor hrát nedá.

Chtěl byste vyzdvihnout výkony některých vašich hráčů?
Jedno jméno – Václav Zejda, náš brankář, který ač pustil neuvěřitelné množství branek, byl jediným, kdo si držel stále kvalitní výkonnost.

Který zápas patřil mezi nejpovedenější? A byl některý, který se vůbec nevydařil?
Na začátku sezóny se nám vydařil zápas s Osekem, kde jsme byli na míči a diktovali tempo hry. V jarní části musím zmínit utkání s Katovicemi. Kluci bojovali a ukázali, že fotbal hrát umí. Nepovedených zápasů bylo nespočet …

Střelci Dačic (40): 12 – Jindra, 6 – Točík, 5 – Smejkal, 4 – Janák, 3 – Celý, Hric, 2 – Šimánek, 1 – Pudil, Pacek, Páša, Nosek, Kněžínek.

Nejvíc odehraných zápasů: 28 – Zejda, Kněžínek, Celý, 27 – Máša, 25 – Smejkal, Jindra, 24 – Mašát, 23 – Nosek, 22 – Křivánek, Šimánek, 20 – Točík, Janák, 18 – Svoboda, Jelínek, 15 – Vacuška.

Jak celkově posuzujete uplynulý ročník KP?
Nepatřil mezi nejkvalitnější. Když jsme do krajského přeboru vstupovali, byla soutěž kvalitnější a zápasy koukatelnější. O to víc nás mrzí, že právě při této kvalitě soutěž opouštíme s deseti body.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Popravdě jsme překvapeni z týmu Oseka. Jde vidět, že i styl nakopávaných balonů stačí k udržení se v soutěži.

Jaká byla nálada v kabině po skončení sezony? Smíření se sestupem asi bolelo.
Smířeni jsme byli již několik kol před koncem, tudíž po skončení se žádné velké drama nedělo. Jsme realisti a víme, že jsme tým na udržení v KP letos neměli.

Ostatně vaši hráči do posledního kola působili dojmem, že o svém sestupu ani nevědí. Stále bojovali, ale pak začali kupit chybu na chybu a konečné výsledky tomu potom k vaší škodě i odpovídaly.
Kluci se snažili hrát fotbal. V kádru máme několik vynikajících individualit, ale deka, jenž na nich ležela, byla natolik velká, že se dopouštěli více chyb, než by bylo zdrávo. Herní projev a snaha byla doména, která nás, doufám, zdobila až do posledního kola.

Kdy zahájíte letní přípravu a jak bude probíhat?
Letní příprava nám začíná v první polovině července a bude probíhat v domácích podmínkách.

Plánujete nějaké změny v kádru na další sezonu?
Samozřejmě. Změn bude několik. Nechte se překvapit ….

S jakým cílem půjdete do příští sezony?
Fotbalem se bavit a pohybovat se v horních patrech tabulky.

Co říkáte na mimořádně kvalitní obsazení nadcházejícího krajského přeboru, i když vy už tam nebudete figurovat. Kdo bude podle vás patřit k favoritům?
Nadcházející sezóna KP bude, jak říkáte, mimořádně kvalitní. Jsem sám zvědav, který tým bude hrát na špici, a kdo bude na chvostu. K favoritům budou patřit týmy Roudného, Želče, Krumlova. Na sestup letos vidím Osek, Dražice.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák