Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice se zachránily závěrečným utkáním. Oporou byl nestárnoucí Veselý

 
pondělí, 9. července 2018, 19:08

Dražice se po roce bleskově vrátily do krajského přeboru, v němž hrály jako jediné nepřetržitě od sezony 2000/2001. Po slušně odehraném podzimu a zisku 20 bodů přišel jarní útlum, který po jedenácti zápasech bez vítězství vyústil v boj o udržení. Sestupový strašák provázel staronováčka až do závěrečného vystoupení, kdy si výhrou v Olešníku zajistil definitivu i pro nadcházející ročník. Minulou sezonu bilancoval pohledem třináctých Dražic hrající trenér Marian Horka.

Jak v klubu hodnotíte uplynulou sezonu?
Podařilo se nám zachránit KP takže panuje spokojenost.

Jaká byla očekávání po podzimu? Lišily se obě části ve hře nebo výsledcích?
Určitě jsme chtěli být zachráněni dříve než v posledním kole, ale nechytli jsme nejlépe začátek a trošku se trápili.

Co vás během sezony nejvíc trápilo? Ať už na hřišti nebo mimo ně.
Musíme se zlepšit jak v tréninkové účasti, tak i v účasti na zápasech. Nechci už zažít, aby nás těsně před zápasem bylo 11 hráčů. Z části za to mohl úzký kádr, zranění, ale i omluvy typu dovolená, práce, nemoc…

Chtěl byste vyzdvihnout výkony některých vašich hráčů?
Fotbal je kolektivní hra, jeden hráč sám nic nezmůže. Ale i přesto u nás musím vyzdvihnout výkony Miloše Veselého, který i přes svůj věk stále vyčnívá.

Který zápas patřil mezi nejpovedenější? A byl některý, který se vůbec nevydařil?
Nejvíce se mi líbilo 80 minut v domácím zápase s Protivínem, nejhorší zápas byl asi s Katovicemi. Na ty se nám dlouhodobě nedaří a opět nás jasně přehráli.

Střelci Dražic (49): 12 – L. Stuchlík, 10 – J. Štecher, 6 – D. Štecher, 5 – P. Novotný, Kromka, 4 – Horka, 3 – Hojdar, 1 – Fořt, Bareš, M. Stuchlík, Veselý.

Nejvíc odehraných zápasů: 30 – P. Novotný, M. Stuchlík, 29 – Horka, J. Štecher, 28 – Hořejší, 27 – Baka, Veselý, 24 – D. Štecher, 23 – Bareš, 20 – Valášek, 17 – Hojdar, 16 – Kromka, L. Stuchlík.

Jak celkově posuzujete uplynulý ročník KP?
Želeč byla nejlepší a také vyhrála. Jindřichův Hradec si divizi zaslouží a doufám, že se jim bude konečně dařit i v této soutěži.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Kromě Želče byly týmy docela vyrovnané. Téměř v každém kole byl nějaký zajímavý výsledek a každý mohl porazit každého. Z hráčů bych chtěl pochválit střelce Dudka a Brůžka.

Kdy zahájíte letní přípravu a jak bude probíhat?
Příprava začíná v pondělí 9. 7. 2018. Scházet se budeme třikrát týdně. Odehrajeme tři přátelská utkání – Meteor Tábor, Táborsko U19 a Větrovy.

Plánujete nějaké změny v kádru na další ročník?
Dojde k rozšíření kádru o Jakuba Cimburka a Michala Šimáka (oba Malšice), dále je již téměř hotový další hráč do obrany. Jméno si zatím nechám pro sebe.

S jakým cílem půjdete do příští sezony?
Chtěl bych, abychom měli z fotbalu radost, bavil nás a naše fanoušky.

Co říkáte na mimořádně kvalitní obsazení nadcházejícího krajského přeboru? Kdo bude patřit k favoritům?
Kraj bude kvalitnější než jindy. Mezi favority řadím Želeč, Český Krumlov a Milevsko.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle