Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pokusíme se za rok zase vrátit, říká Muž kola Václav Hoffmann

 
pátek, 22. června 2018, 10:19

Sezimoústecký Sokol vyhrál v posledním kole nad Dačicemi vysoko 6:1. Kapitán týmu Václav Hoffmann se na výsledku viditelně podepsal čtyřmi záznamy. Ale ani ty nestačily k udržení jeho týmu v soutěži a Sokol se po jedné sezoně v KP nuceně vrací zpět do A třídy. I když Václav Hoffmann jako správný kapitán udělal všechno, co mohl, nepomohlo to. Nejenom pro jeho vedení a střeleckou schopnost byl nominován za Muže kola.

Se sezonou jste se rozloučili vysokým vítězstvím, ale bylo zároveň, bohužel, i vaše poslední vystoupení v krajském přeboru. V příštím ročníku vás uvidíme v A třídě. Přijde vám to hodně líto?
Ano přijde mi to hodně líto. Chtěli jsme se za každou cenu udržet, ale nevyšlo to o jeden bod. Příští rok v I. A třídě budeme chtít hrát nahoře a snad se nám povede zase postoupit zpět do krajského přeboru.

Bojovali jste do poslední chvíle, ale nic platno. Bylo to takové Pyrrhovo vítězství?
Měli jsme vyhrát, nebo alespoň remízovat i v jiných zápasech, které jsme měli dobře rozjetý, a všechno by dopadlo jinak.

Ale pojďme se věnovat střetnutí s Dačicemi. Do konečného výsledku jste výrazně zasáhl vy, když jste se na šestigólovém vítězství podílel čtyřmi góly. Tři z toho jste stihl během druhého poločasu. Zavzpomínejte, prosím. Každopádně to bylo více než důstojné loučení.
První gól jsem dal v prvním poločase po pěkné přihrávce Aleše Kutnera , kdy jsem šel sám na bránu, a střelou na zadní tyč sem obstřelil gólmana. Druhý padl hned na začátku druhého poločasu po přihrávce pod sebe na přední tyč. Byl jsem tam dřív než bránicí hráč a pak jen stačilo nastavit nohu. Třetí sem jen dorážel do prázdné brány po vyražené střele. A při čtvrtém jsem šel opět sám na bránu z pravé strany, kde se mi podařilo přesně zamířit na přední tyč.

Kdybyste se měl za sezonou ohlédnout, jak by to vyznělo? Když opomineme, pokud možno, sestup. Určitě jste zažili i veselejší momenty.
Začátek sezóny jsme nezačali vůbec dobře. Pomalu jsme si zvykali na rychlejší i taktičtější způsob hry, kdy každou chybu soupeř potrestá. V zimní přestávce se hodně trénovalo a pomohlo nám určitě i soustředění v Kamenici nad Lipou. Na jaře nás zase trápila zranění, kdy jsme tým doplnili klukama z dorostu a B-týmu, kterým bych chtěl poděkovat.   

Jenže těch smutnějších asi přece jenom bylo víc, a to rozhodlo. Podepsala se na tom nějak výrazněji i počáteční nováčkovská daň? Jaro jste měli úspěšnější.
Na podzim jsme si spíše zvykali, oproti I. A třídě je velký rozdíl. Ke konci podzimu a v zimě jsme hodně trénovali což jsme potřebovali a bylo to znát. Akorát nás v průběhu jara trápila zranění, takže to nový trenér Matěj Pěknice neměl vůbec jednoduché, ale popral se s tím velice dobře.

I když se zpočátku zrovna nedařilo, trenér Michal Sokolt stále tvrdil, že tenhle mančaft má svoji kvalitu a že se to časem musí projevit. A měl pravdu, dali jste se pod jeho vedením dohromady. Souhlas? Asi jste si museli zvyknout na vyšší nároky.
Určitě nám dal hodně, je dobrý fotbalista, který ve své fotbalové kariéře něco zažil a hodně nám mohl předat.

Sokol postupoval do kraje celkem plynule, v žádné z nižších soutěží jste se dlouho nezdrželi. Bylo vidět, že se se zvyšujícími nároky dokážete vyrovnat.
Já přišel do Sokola před dvěma lety, když se hrála I. A třída. Z ní se pak postoupilo do Krajského přeboru.

Ostatně, co a kdo vás přivedl do Sokola? Začínal jste s fotbalem v Sezimáku, nebo jste odněkud připutoval?
První fotbalové krůčky jsem začínal v Ratibořských Horách, ale už v přípravkovém věku jsem přestoupil do FK Tábor, kde jsem byl až do sloučení v FC MAS Táborsko. Po dorostu jsem šel zpět do Ratibořských Hor. Po třech sezonách si mě vyhlídl Sokol Sezimovo Ústí, kde jsem měl hodně kamarádů A ti mě společně s Láďou Šebků přivedli právě na Sokol.

Teď si užíváte zaslouženého volna. Sledujete i světový šampionát? Kdo vás tam zatím zaujal a koho tipujete, nebo si přejete jako vítěze? To by možná znamenalo, že máte preferovanou některou z lig. Která to je?
Světový šampionát sleduji, ale zatím je to jedno překvapení za druhým, takže si ani netroufnu tipnout, kdo to celé vyhraje. Španělé mají dobrý tým, myslím, že se dostanou daleko.

Ale nejenom mistrovstvím světa živ je člověk. Co třeba dovolená na horách nebo u vody? Ať už slané nebo sladké. Nebo tady rozhoduje rodina? Během sezony nejspíš máte hlavní slovo vy.
Dovolenou už máme zamluvenou s přítelkyní a kamarády na Slovensku v Tatrách. Během sezóny je přítelkyně naučená, že o víkendech mám fotbal.

Ale pak zase přijdou povinnosti. Kdy zahajujete letní přípravu a jak se těšíte?
Letní přípravu zahajujeme 13. července, kdy sehrajeme pár přáteláků a jeden turnaj. Těším se na další sezónu a věřím, že zabojujeme o návrat do krajského přeboru.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle