Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

HZL: Protivín porazil Čimelice a živí naději na finále

 
sobota, 25. února 2017, 09:49

Minulou sobotu musely Čimelice souboj s Protivínem v Hlubocké zimní lize odložit kvůli chřipkové epidemii. Dohrával se v pátek večer a ze souboje dvou předních účastníků krajského přeboru vyšel lépe Protivín, který si zaslouženě připsal další body. V případě nedělního vítězství nad Roudným by si vysloužil místenku do finále.

Začátek utkání byl svižný, přesto se ani jedno z mužstev nedostávalo do vyložených šancí, a pokud ano, vše vyřešili brankáři a obrany. Až ve 38. minutě fauloval ve vápně čimelický Zelenka a z nařízeného pokutového kopu dal Zbyněk Vorel první branku Protivína. To bylo vše podstatné v prvním poločase.

Druhý poločas byl od počátku vyrovnaný, přesto Protivín byl rychlejší a přesnější ve svých akcích. V 53. minutě zvýšil po standardce. Po rohovém kopu se prosadil hlavou Jaromír Vorel. Čimeličtí se sice snažili, ale tentokrát se jim tak zcela nedařilo a spoustu přihrávek kazili. V 78. minutě se podařilo Zelenkovi po rohovém kopu snížit na rozdíl jediného gólu.

Žádné drama na závěr se nekonalo. Čimeličtí se snažili o vyrovnání, otevřeli zadní vrátka, ale z jednoho rychlého protiútoku v 83. minutě přidal Prášil třetí branku a bylo rozhodnuto. Ještě v samém závěru pak Protivínští z přímého kopu nastřelili břevno čimelické branky. Protivín byl tentokrát lepší a zcela zaslouženě zvítězil.

FK Protivín - SK SIKO Čimelice 3:1 (1:0)

Góly: 38. (11) Zb. Vorel, 52. J. Vorel, 83. Prášil – 78. Zelenka. Diváci: 20.

Protivín: Hanus – Brož, Zach, Hála, Fiala – Růžička, J. Vorel, Zb. Vorel, Moravec – Rotbauer, Prášil. Střídali Mikulenka, Sládek, Vojta. Trenér: Juraj Kobetič.

Čimelice: Slavík – Nosek, Fara, Zelenka, Viták – Káš, Pávec, Suchan, Nekl – Hadáček, Hegenbart. Střídal Froněk. Trenér: Tomáš Smrčina.

Tabulka skupiny A
1.  Malše Roudné 3 3 0 0  9:5 9
2.  FK Protivín 3 2 0 1  6:4 6
3.  FK Slavoj Č. Krumlov 4 1 2 1  6:5 5
4.  SK SIKO Čimelice 3 0 1 2  5:8 1
5.  TJ Hluboká n/Vltavou 3 0 1 2  6:10 1

 

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Petr Vlasák