Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 30. kole KP

 
středa, 20. června 2018, 16:42

Třicáté kolo rozřešilo poslední zásadní rébus aktuálně skončeného ročníku krajského přeboru. Posledním, třetím sestupujícím je Sokol Sezimovo Ústí, kterému nestačila ani pohodlná výhra na Dačicemi 6:1. Konkurent z Dražic si totiž vyšlápl na Olešník a po výsledku 3:0 veze domů tři body, které znamenají záchranu. Ve velkém stylu se s ročníkem rozloučila mistrovská Želeč i druhý J. Hradec.

Kompletní výsledky 30. kola krajského přeboru


Jiskra Třeboň - FC MAS Táborsko B 0:1 (0:1)

Branka: 8. Radosta. Rozhodčí: Krauskopf – Tupý, Jarolím. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:1 (Bednář, Cimerhanzl - Vozihnoj). Diváků: 150. Předehráno 6. 6. 2018.

Třeboň: Skála – Cimerhanzl, Hami, Pučejdl, T. Tůma – Matoušek, Koktavý, Franěk, Bednář (66 . Veselý) – Holzepl, Podsclan (77. Sivok). Trenér Zdeněk Procházka.

Táborsko B: Satrapa – Škarda, Mikuláštík, Větrovský (78. Kubec), Postřihač (86. Mischnik) – Bouchal, Peterka, Říha, Vozihnoj – Radosta (90. Kubín), Varačka (78. Rytíř). Mužstvo vedl Karel Musil.

Nejlepší hráči: Holzepl – Radosta


FK Jindřichův Hradec 1910 - FK Protivín 6:0 (3:0)

Branky: 15., 44. a 87. Votava, 20. a 65. Kučera, 85. Beránek. Rozhodčí: Krčín - Tupý, Peterka. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:1 (Kučera, Nováček - Vojík). Diváků: 100. Předehráno 13. 6. 2018.

J. Hradec: Hejníček (80. Mazánek) – Šenkýř, Völfel, Beránek, Cettl – Kučera (72. Králíček), Koutný, Šmíd (76. Nováček), Votava – Chalupský (64. Princ), Toman (80. Chyška). Trenér Marek Černoch.

Protivín: Hanus – Vojík, J. Mikulenka, Sládek, Zach – Janeš (46. Cvachovec), R. Vojta, Zb. Vorel, Prášil, Fiala – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Votava, celý tým – Zach

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Poslední kolo jsme zvládli nejen výsledkově, ale hlavně herně, kluci plnili to, co jsme chtěli, hráli s chutí a v pohybu. Byli jsme celkem kvalitní i v kombinaci a to rozhodlo v náš prospěch. Za výkon musím mužstvo pochválit.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Domácí byli celý zápas lepším mužstvem, my jsme byli rádi, že jsme dali dohromady jedenáct lidí, ale i tak jsme se snažili být aktivní. Tři branky v naší síti do poločasu se dají nazvat smolnými, ale domácí měli i vyložené šance, které zahazovali. Ve druhé půli jsme se zase chvíli drželi a bojovali aspoň o čestný úspěch. Hradečtí fotbalisti měli utkání ve své režii a ještě byli hladoví po brankách. Přeju jim úspěch v divizi a my musíme začít líp pracovat a hlavně doplnit velmi úzký kádr.“


TJ Osek – Sokol Želeč 2:7 (1:2)

Branky: 36. a 77. Říský – 8., 63. a 72. Brůžek, 43. Bosnyak, 65. Šváb, 75. Rabiňák, 81. Froněk. Rozhodčí: Macko – P. Šafránek, Mach. Delegát: Brož. ŽK: 2:1 (Říský, Baloušek - Pavličko). Diváků: 80.

Osek: Vojta – Kuneš, Krejčí, Carda, Benda – Brabec, Baloušek, Říský, Hájek, Hosnedl – Ježek (76. Hromek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud – Fiala (65. Froněk), Švec, Kukučka, Šváb, Rabiňák (76. Šindelář) – Brůžek (83. Richter), Bosnyak. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Říský – Brůžek, Šváb

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Hosté jasně ukázali, kdo je lídr nejen v sobotním utkání, ale i v celé soutěži. Přes mírně okleštěnou sestavu jsme s výborně kombinujícím soupeřem udrželi poločasový krok. Po přestávce nám docházely síly a Želečtí si dokráčeli pro zasloužené vítězství.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „Sezonu jsme chtěli ukončit vítězstvím s tajným přáním pokoření stogólové mety, což se podařilo, takže spokojenost. Domácí podali bojovný výkon, zlomila je naše třetí branka. Také jsme doufali, že po zápase převezmeme pohár pro vítěze přeboru. K tomu z pro nás nepochopitelných důvodů nedošlo. Nechápu, proč Jihočeský svaz připravil kluky o tu hezkou emoci pozvednout na hřišti pohár nad hlavu.“


SK Rudolfov – SK SIKO Čimelice 1:1 (1:1)

Branky: 24. Sládek – 32. Nekl. Rozhodčí: Tupý - Koranda, Krčín. Delegát: Eibl. ŽK: 4:3 (Jasenský, Žoček, R. Pouzar, Janák – Nekl, Říha, Řezáč). Diváků: 60.

Rudolfov: Pícha – Prokeš, Novotný, Jasenský, Žoček (89. Hrbáč) – Sládek, Hajný, Šindelář, Janák – Fr. Pouzar (60. Hajný), Vejvar. Trenér Otakar Matouš.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Řezáč, Listopad, Viták – Hadáček, Převrátil, Říha, Nekl – Suchan (76. T. Zelenka), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Pícha, Šindelář, Novotný, Sládek – Viták, Nekl, Říha

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „S Čimelicemi jsme se chtěli před našimi fanoušky rozloučit vítězstvím, ale stál proti nám zkušený soupeř. Měl mírnou převahu, nás několikrát podržel výborně chytající Pícha. My jsme museli povolat do základu i hráče z béčka, které postoupilo do okresu, a kluci nezklamali. Podařilo se nám jít Sládkem do vedení, ale Čimelice dokázaly ještě do přestávky vyrovnat. V závěru mohl rozhodnout Sládek, ale moc si předkopl míč a střílel jen do brankáře. Řekl bych, že remíza byla zasloužená. Poslední tři zápasy jsme hráli vždy nerozhodně. Jaro bylo proti podzimu daleko lepší.“

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Domácí se s ohledem na své problémy se sestavou snažili pozorně bránit a čekat na brejky. My jsme měli po celý zápas uzemní převahu a častěji jsme drželi míč. Nebylo ale úplně jednoduché překonat dobře bránící domácí. V zápase jsme si vytvořili řadu šancí včetně dvakrát nastřelené konstrukce. Poslední dvě kola nám to tam úplně nepadá, to nás stálo i možné lepší umístění v tabulce.“


SK Otava Katovice – TJ Hluboká nad Vltavou 0:0

Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Polák. Delegát: Pípal. ŽK: 5:3 (Chylík 2x, Rybák, Horejš, Zoubek – Adam, Kulík, Křiváček). ČK: 1:0 (51. Chylík). Diváků: 158.

Katovice: Švehla – Horejš, Cibulka, Hajdušek, Rybák – Schánělec, Kagui, Chylík, Repa (59. Hromíř) – Zoubek, Uher (32. Koutský). Trenér Roman Malý.

Hluboká: Vachuta – Kulík, Legdan, Turek, Čermín – Rubick (46. L. Adam), Křiváček (89. Lovička), Valenta, Říha – T. Adam (85. T. Adam), Hájek. Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Hajdušek, Koutský, Cibulka – Legdan, Kulík, Vachuta

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „V posledním zápase utkání jsme chtěli vyhrát a vítězně zakončit sezónu. V prvním poločase jsme možná byli o trochu lepší, ale hosté nás nebezpečně ohrožovali z rychlých brejků. Navíc se nám zranil útočník Uher. Na začátku druhého poločasu přišlo vyloučení Chylíka po dvou žlutých kartách. I přesto jsme ale byli až do konce zápasu lepší a měli více příležitostí vstřelit branku. Nakonec skončilo utkání bez branek, když hosté neproměnili nepřímý kop po malé domů a pět minut před koncem odvracel z prázdné branky míč Rybák. Podruhé za sebou jsme udrželi čisté konto a s tím jsme spokojeni.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Poslední kolo jsme sehráli dobrý zápas. Bohužel jsme zase doplatili na neproměňování šancí. Jinak jsme byli v zápase lepším týmem. Hráči zaslouží za celou sezonu poděkování.“


FK Olešník – TJ Dražice 0:3 (0:2)

Branky: 15., 33., a 62. L. Stuchlík. Rozhodčí: Jarolím - Herzog, Vican. Delegát: Tupý. ŽK: 4:1 (Šahajda, Nygmet, Šíma, Tressl – K. Novotný). Diváků: 70.

Olešník: J. Studnička – Nýdl, M. Studnička, Nygmet (78. Valenta), Šahajda – Dráb, Kalášek, Chlumecký, Šíma – Tressl, Dudek (53. Pícha). Trenér: Ladislav Táborský.

Dražice: Baka – P. Novotný (89. Smutný), Horka, Hořejší, Kaše – L. Stuchlík (75. M. Stuchlík, 82. K. Novotný), Veselý, D. Štecher, Hojdar – J. Štecher, Kromka (85. Fořt). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: nikdo – L. Stuchlík

Ladislav Táborský, trenér Olešníku: „Bylo to hrozný. Nevím, co si kluci mysleli, jestli už se viděli na dokopný, ale mně se to ani moc nechce rozebírat. Hrubá chyba od beka, potom gólman chrní, prostě špatný. Dnes to bylo bez elánu, Dražice šly za svým cílem a dosáhly ho.“

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic: „Na utkání jsem osobně nebyl, ale kluci mě příjemně překvapili. Nečekal jsem, že v Olešníku vyhrají. Teď si společně užíváme na Lipně na kolech a slavíme záchranu v soutěži. Tímto se s vámi loučím, v příští sezoně už půjdu na fotbal jen jako divák.“


Sokol Sezimovo Ústí – Centropen Dačice 6:1 (1:0)

Branky: 11., 46., 63. a 89. Hoffmann, 55. Nikl, 71. Irsa - Smejkal. Rozhodčí: Sebera - Kaštánek, Žemlička. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:4 (Šmíd – Celý, Kněžínek, Nosek, Mašát). Diváků: 80.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, Sazma, Vinš – Mrúz, Bartáček, Hoffmann, Šmíd (67. P. Kutner), Podroužek (71. Kolář) – A. Kutner (77. Mrázek), Nikl (50. Irsa). Trenér Matěj Pěknice.

Dačice: Zejda – Mašát, Celý, Kněžínek, Máša (66. Beníček) – Šimánek (77. Vacek), Nosek, Svoboda, Jindra – Smejkal, Hric. Trenér Dušan Lovětínský.

Nejlepší hráči: celý tým, Hoffmann, A. Kutner – Zejda, Smejkal

Matěj Pěknice, trenér S. Ústí: „Byl to náš poslední zápas před našimi fanoušky, takže jsme se chtěli rozloučit kvalitním výkonem. V první půli nám to moc nešlo, ale po přestávce už to bylo daleko lepší. Myslím, že hosty zlomily naše dva rychlé góly po přestávce. Ten první dal Niklas po centru zprava do prázdné branky. Tím to odstartoval. No a na dálku blahopřeju Dražicím k udržení.“

Pavel Beníček, vedoucí Dačic: „Začali jsme dobře a první poločas byl vyrovnaný. Jenže jednou jsme ztratili míč, přišel rychlý atak domácích a vedli. O poločase jsme si řekli, že musíme přečkat očekávaný Sokola, ale hned v samotném počátku jsme dostali dva góly. To kluky zlomilo, začali se hádat a bylo po zápase. Ocenit musíme gól Smejkala, konečně se zase trefil, umí to. Ale nakonec, to si musíme přiznat, jsme čekali na závěrečný hvizd rozhodčího.“


FC ZVVZ Milevsko – TJ Nová Včelnice 5:2 (4:1)

Branky: 28. a 36. Sedlák, 8. Petr Dvořák, 17. Paták, 47. Koutník - 44. Šlapanský, 79. Tuček. Rozhodčí: Dunovský - Kroutl, Klátil. Delegát: Janíček. ŽK: 0:1 (Vaš). Diváků: 62.

Milevsko: Pavel Dvořák – Barda, Vakoč, Petr, Málek (73. Kálal) – Sedlák, Marvan (67. Kosobud), Komárek, Paták – Koutník, Petr Dvořák (56. Novotný). Trenér Miroslav Strnad.

N. Včelnice: Holický – Tuček, Blažek, Jaroš, Vokuš – Petráš, Šlapanský, Pivko, Vaš – Zápotoka (46. Hornát), Nebeský. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Sedlák, Komárek, celý tým – Šlapanský

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Poslední zápas před domácím publikem jsme chtěli pochopitelně vyhrát a završit tak parádní jaro a užít si závěrečnou dokopnou. První půle nám vyšla parádně a po zásluze ji vyhráli 4:1. Druhá půle se spíše dohrávala. Obě mužstva se už viděla nikde jinde. Za celé jaro by chtěl hráčům poděkovat za přístup, a jakým způsobem druhou část sezóny zvládli. Fanouškům díky za jejich podporu a věřím, že se zase všichni v nadcházející sezóně sejdeme.“

Ohlas N. Včelnice doplníme.

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle