Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 29. kole KP

 
středa, 13. června 2018, 17:50

Situace na čele přeboru je po titulu Želče a postupu druhého J. Hradce do divize klidnější, zato v sestupovém pásmu je po 29. kole docela živo. Zapříčinila to porážka divizního Krumlova doma s Mar. Lázněmi. Dražice si o víkendu výrazně zavařily domácí porážkou s Katovicemi a v posledním kole si to na dálku rozdají se Sez. Ústím o to, kdo půjde po roce zpátky do A třídy. Sestupovat totiž s velkou pravděpodobností budou tři mužstva a Dačice a Novou Včelnici musí někdo doplnit. Po dvou letech končí na lavičce Třeboně trenér Zdeněk Procházka, jeho svěřenci o víkendu otočili duel v Dačicích.

Kompletní výsledky 29. kola krajského přeboru


TJ Dražice – SK Otava Katovice 0:4 (0:1)

Branky: 31. Hajdušek, 56. a 58. Uher, 64. Chylík. Rozhodčí: Tupý - Přibyl, Toucha. Delegát: Šnajder. ŽK: 4:5 (Horka, P. Novotný, Veselý, M. Stuchlík – Chylík, Rybák, Uher, Repa, Kagui). Diváků: 150.

Dražice: Baka – P. Novotný (63. Kubů), Horka, D. Štecher, Bareš – K. Novotný (63. Tesař), Veselý, Hořejší, M. Stuchlík – L. Stuchlík (80. Kos), Kromka (73. Špale). Hrající trenér Marian Horka.

Katovice: Švehla – Rybák, Cibulka (73. Hromíř), Hajdušek, Horejš – Kagui (82. Koutský), Schánělec, Chylík, Repa – Zoubek (77. Bláha), Uher. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Veselý, Baka – Hajdušek, Schánělec, Uher

Lubomír Kolář, vedoucí Dražic: „Katovice byly v sobotu lepším mužstvem. Přestože už nám hrál Kromka od začátku, nedokázali jsme dát gól. Po roce nám nastoupil Karel Novotný, který spolu právě s Kromkou přijeli na zápas z Hojdarovy svatby. Další kluci byli na Rosickém v Praze, takže jsme to nějak museli poslepovat.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic:Konečně se nám podařilo vzadu udržet nulu a vepředu proměňovat šance. Pomohl nám návrat Hajduška do sestavy. Jeho hlavičkové schopnosti byly pro nás důležité, protože Dražice to hodně hrály vzduchem. Navíc dal i důležitý první gól. V prvním poločase jsme měli i štěstí, když domácí třikrát trefili brankovou konstrukci. Ve druhém poločase jsme ale již dominovali a předváděli pěkné kombinační akce.“


TJ Nová Včelnice - Sokol Sezimovo Ústí 1:2 (0:2)

Branky: 63. Pacholík – 1. A. Kutner, 26. Novotný. Rozhodčí: Krčín - Jarolím, Herzog. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:4 (Pivko – Sedloň, A. Kutner, P. Kutner, Šmíd). Diváků: 150.

N. Včelnice: Holický – Tuček, Vokuš, Jaroš, Vaš (46. Vokuš) – Petráš, Šlapanský, Pivko, Hornát – Pacholík, Nebeský (46. Mareš). Trenér Radek Vajda.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, P. Kutner, Podroužek, Novotný – Mrúz, A. Kutner, Šmíd (90. Kolář), Hoffmann – Nikl (60. Irsa), Bartáček. Trenér Matěj Pěknice.

Nejlepší hráči: Petráš, Pacholík – Sedloň, A. Kutner

Radek Vajda, trenér N. Včelnice: „Dohráváme s torzem mužstva. Do druhé půle jsem řekl klukům, ať tam nechají všechno, že je to posledních 45 minut před domácími diváky. Kluci makali, ale nejsme schopni proměnit výrazné šance.“

Matěj Pěknice, trenér S. Ústí: „Do utkání jsem vstoupili velice dobře a již v úvodu jsme se ujali vedení 1:0. Po rohovém kopu vsítil Aleš Kutner. Poté přišlo několik stoprocentních šancí na obou stranách, které nebyly proměněny. V podstatě po dvaceti minutách mohlo být utkání 4:4. Pak se hra uklidnila a šancí do poločasu tolik nebylo. My jsme klidu využili a po krásné kombinaci z hloubky pole vstřelili branku na 2:0 Novotný. Bohužel přišel druhý poločas, kdy síla okamžiku a možný zisk tří bodů nám zcela svázal nohy a dostali jsme se pod nepřetržitý tlak soupeře. Hrozili jsme z brejkových situací, kdy soupeř hrál vzadu pouze jeden na jednoho, ale v těchto okamžicích jsme si počínali nezkušeně, trestuhodně a neohrabaně (chvilkama až komicky). Soupeř proto zaslouženě dal gól na 2:1, i když po naší chybě. Poté přišlo ještě několik šancí soupeře, ale naštěstí nás podržel skvěle chytající gólman Sedloň a také soupeř, který nebyl schopen těchto šancí využít.“


Centropen Dačice – Jiskra Třeboň 2:6 (2:1)

Branky: 10. Jindra, 33. Točík – 36., 74. a 82. Holzepl, 80. a 89. Matoušek, 59. Bednář. Rozhodčí: Peterka - Macko, Mach. Delegát: Brož. ŽK: 0:4 (Pučejdl 2, Cahyna, Franěk). ČK: 0:1 (89. Pučejdl). Diváků: 53.

Dačice: Zejda – Svoboda, Celý, Kněžínek, Máša – Jindra, Jelínek, Křivánek (71. Nosek), Točík, Šimánek – Smejkal. Trenér Dušan Lovětínský.

Třeboň: Voborský – Pučejdl, Cahyna, Hami, Cimerhanzl – Matoušek, Koktavý (72. Podsclan), Franěk, Bednář – Holzepl, Průcha (56. T. Tůma), Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Zejda – Holzepl, Voborský, Bednář, Matoušek

Milan Točík, předseda Dačic: „Byl to zápas dvou zcela odlišných poločasů. V tom úvodním jsme soupeře přehrávali a zaslouženě jej po trefách Jindry a Točíka vyhráli. Na naše poměry jsme předvedli nadstandardní výkon, navíc se vyznamenal i brankář Zejda, jenž zneškodnil pokutový kop a jeden samostatný nájezd. Druhý poločas však přinesl velké rozčarování, vůbec nevím, co se s mužstvem stalo. Třeboň nás jednoznačně přejela a zaslouženě si odvezla tři body. A nebýt vynikajícího Zejdy, mohli jsme klidně inkasovat deset gólů. Hosté měli rozhodně větší motivaci, ještě potřebovali body kvůli jistotě záchrany, ale to nás neomlouvá. Z naší strany to byla přesně ukázka toho, proč z krajského přeboru sestupujeme.“

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: "Utkání v Dačicích pro nás bylo třetí v řadě během šesti dnů. V brance debutoval dorostenec Voborský a popral se s tím velmi dobře. Nezačali jsme špatně, ale svoje šance jsme nevyužili a naopak soupeř byl v proměňování svých příležitostí efektivní - stav 2:0 ve 33. minutě byl pro nás varující. Dokázali jsme se však vzpamatovat, snížili Holzeplem na 2:1 a ještě do poločasu jsme mohli srovnat z penalty - Cahyna však neproměnil. Po přestávce byla aktivita od začátku na našich kopačkách, ale v úvodu druhého poločasu jsme naše šance opět nevyužili. Od vyrovnání Bednářem v 59. minutě jsme již byli produktivní a výsledek je tak jednoznačný. Po utkání jsem hráčům poděkoval za spolupráci a rozloučil se s nimi - po dvou letech u mužstva Třeboně končím."


Sokol Želeč – FC ZVVZ Milevsko 4:1 (3:0)

Branky: 4. Šváb, 8. Fiala, 28. Brůžek, 79. Bosnyak – 78. Sedlák. Rozhodčí: Kroutl – Kotalík, Polák. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:2 (Holub – Paták, Málek). Diváků: 55.

Želeč: Albrecht – Škrábek, Pavličko, Kosobud – Fiala, Švec (46. Kukučka), Holub, Šváb (82. Froněk) – Rabiňák (85. Šindelář) – Brůžek, Novotný (11. Bosnyak). Trenér Roman Lukáč.

Milevsko: Vanýsek – Novotný (85. Hejl), Vakoč, Petr, Málek – Sedlák, Marvan, Komárek, Paták (78. Kálal) – Koutník, Petr Dvořák (86. Mácha). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Brůžek, O. Kosobud – Sedlák

Roman Lukáč, trenér Želče: „V první půli jsme byli lepším týmem a zaslouženě šli do tříbrankového vedení. Ve druhé hosté přidali a my začali vymýšlet, opustili jsme naši hru. Hostům se podařilo snížit, naštěstí jsme ihned odpověděli a zápas byl rozhodnut. Ve druhé půli hosté prokázali svou kvalitu.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska:V krajské soutěži jsme s Želčí ani jednou neprohráli a chtěli jsme potvrdit naše poslední výkony i zde. Bohužel začátek zápasu byl z naší strany katastrofální. V kabině jsme si jasně říkali, že musíme pokrýt standardní situace domácích a v úvodu zápasu dostaneme dva hloupé góly po našich chybách. Tím jsme dostali domácí na koně a po zbytek prvního poločasu se trápili. Želeč přidala třetí branku a v klidu zápas kontrolovala. Do druhé půle jsme vstoupili aktivně a byli jsme v ní lepší. Domácí byli asi za daného stavu uspokojení a my je začali přehrávat. Sedlák nastřelil tyč a další dvě šance jsme neproměnili. Poté Sedlák snížil na 1:3, ale domácí z rychlého brejku dali konečnou podobu výsledku. Na druhou stranu musím říci, že Želeč má opravdu kvalitní tým a soutěž vyhrála zaslouženě.“


SK SIKO Čimelice – TJ Osek 0:1 (0:0)

Branka: 50. Hoch. Rozhodčí: Koranda – Lovětínský, Reisner. Delegát: Janíček. ŽK: 3:4 (Pšenička, Viták, Řezáč – Maroušek, Benda, Baloušek, Hájek). Diváků: 90.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Řezáč (79. Káš), Nosek (58. Varhan), Viták – Hadáček, Převrátil, T. Zelenka, Nekl – Suchan (55. Říha), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Osek: Hulínko – Kuneš, Krejčí (55. Hájek), Baloušek, Benda – Brabec, Hoch, Mráz, Hosnedl (85. Ježek) – Carda, Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: nikdo – Hoch, Hulínko, celý tým

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Pro nás trochu zápas blbec. V průběhu zápasu si vytvoříme spoustu šancí a místo abychom šli do vedení, dostaneme z jedné ze dvou šancí soupeře gól. Nebudu trochu souhlasit s naším vedoucím panem Ťupou. Nemyslím, že bychom sehráli špatný zápas, a klukům bych neupíral snahu se zápasem něco udělat. Hrát ale ještě další dvě hodiny, tak gól nedáme. Ve 4. minutě šel sám na brankáře Suchan, který měl ještě další dvě šance. Sám před brankářem byl i Hegenbart. Nechytila se ani dobrá střela Řezáče nebo dobrá akce Varhana, kdy hosté vykopávali míč z brankové čáry. Vrcholem byla neproměněná penalta 15 minut před koncem. Nedá se nic dělat. Takový je fotbal, ale poslední dvě kola nás připravila o šanci na 3. místo.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „V úvodu utkání podržel náš tým brankář Hulínko, když zneškodnil stoprocentní tutovku domácího útočníka. Po vyrovnaném prvním poločase se vše podstatné odehrálo po změně stran. Svoji velkou šanci nezužitkoval ve 47. min. Benda, jehož střela postrádala potřebnou razanci. Za dvě minuty našel Hoch na pravé straně Mráze, ten mu vrátil míč do šestnáctky a náš středopolař to zkušeně uklidil. Rozhodující moment přišel čtvrthodinku před koncem. Kuneš po chybně zahraném autovém vhazování penaltově fauloval. Domácí nabídnutou šanci k vyrovnání ale nevyužili. Z Čimelic se body často nevozí, proto jsou pro nás cenné.“


FK Protivín – FK Olešník 0:2 (0:0)

Branky: 62. a 65. Dudek. Rozhodčí: Kaštánek – Žemlička, Dunovský. Delegát: Vrzal. ŽK: 0:1 (Nygmet). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – Vojík, J. Mikulenka, Hála, Zach – Janeš, R. Vojta, Zb. Vorel, Prášil, Fiala – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Olešník: Jirkal – Nýdl, M. Studnička, Nygmet, Šahajda – Dráb, Kalášek, Rožboud, Vařák (30. Tressl) – Šíma – Dudek (90. J. Studnička). Mužstvo vedl asistent Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Prášil – Dudek, Rožboud, celý tým

Ohlas Protivína doplníme.

Roman Chlumecký, asistent trenéra Olešníku: „Na Protivín jsme šli po páteční rozlučce Davida Lafaty a bylo to první poločas znát. Domácí měli většinu poločasu míč na svých kopačkách a většinu hráli přes Ondru Prášila. O půli jsme si v šatně něco vyříkali a přeskupili rozestavení a hned to bylo lepší. První gól padnul po pasu M. Studničky na snajpra Lukáše Dudka, který si krásně zpracoval na prsa a z první zakončil do brány. Druhý gól padl po precizním vysunutí Standy Rožbouda na Martina Šímu a ten předložil na Lukáše Dudka, který zakončoval do prázdné branky. Myslím si, že se hrál celkově kvalitní fotbal. Pochválil bych celý tým.“


FC MAS Táborsko B – FK Jindřichův Hradec 1910 3:3 (2:1)

Branky: 17. Radosta, 38. Valenta (pen.), 75. Škarda – 40. Princ, 46. Kučera, 80. Toman. Rozhodčí: Dunovský – P. Šafránek, Hoch. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:3 (Kučera, Beránek, Králíček). Diváků: 80.

Táborsko B: Satrapa – Větrovský, Škarda, Laszák, Klusák – Peterka – Postřihač, Kopřiva, Vozihnoj, Radosta – Valenta. Trenér Karel Musil.

J. Hradec: Hejníček – Šenkýř, Völfel, Beránek, Blažek – Kučera (83. Cettl), Koutný, Šmíd (46. Králíček), Votava – Princ (65. Chalupský), Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Valenta – Koutný

Petr Kolář, vedoucí Táborska B: „Bylo to utkání dvou rozdílných poločasu, kdy v prvním dominovalo naše mužstvo, které bylo doplněno třemi hráči širšího výběru A týmu, druhý poločas se projevilo čtrnácti denní tréninkové manko a na hře to bylo znát. Houževnatý soupeř převzal taktovku zápasu, tímto mu přejeme hodně štěstí v divizi, za celý ročník si to zaslouží, nás potěšila hra našich mladíků, kteří jsou příslibem do nové sezóny.“

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Myslím, že se hrálo celkem kvalitní utkání, bylo se nač dívat. V prvním poločase to byl domácí tým, který měl více ze hry a kontrolu nad míčem, naopak druhé dějství jsme to byli zase my. S bodem jsme spokojeni, Táborsko se představilo jako velmi kvalitní soupeř.“


TJ Hluboká nad Vltavou – SK Rudolfov 1:1 (1:1)

Branky: 19. Kulík – 25. Janák. Rozhodčí: Reisner - Lovětínský, Krauskopf. Delegát: Rejžek. ŽK: 4:1 (Antoš, T. Adam, Kulík, Jonáš  - Kuna). Diváků: 100.

Hluboká: Vachuta – Jonáš, Legdan, Antoš, Čermín – Rubick, Kulík (89. Turek), Stráský, Říha (80. Křiváček) – T. Adam (65. Valenta), Hájek. Trenér František Cipro.

Rudolfov: Pícha – Tyrpák, Novotný, Hajný, Kuna – Prokeš, Syrovátka (86. Hlubocký), Šindelář, Janák – Sládek (69. Žoček), Vejvar (90. Plojhar). Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Legdan, Stráský – Syrovátka, Kuna

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Podali jsme v posledním domácím utkání dobrý výkon. Bohužel smůla a neklid v koncovce nás připravila o vítězství. Jinak herně jsme Rudolfov přehráli a byli po celý zápas lepším týmem.“

Ota Matouš, trenér Rudolfova: „Hluboká sice vedla, ale do konce prvního poločasu jsme dokázali srovnat. Pak jsme měli i další šance, ale nedali jsme."

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama